Goed spelend SVZW 8 verslaat koploper (5-2)

Een heerlijk najaarsweertje, een alleszins bespeelbaar veld, koploper Excelsior ’31 11 op bezoek: kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooi potje voetbal op veld 6 van ons mooie sportcomplex. Door afzeggingen en blessures was het vertrouwen van het onderaan staande SVZW 8 van tevoren misschien niet zo groot, maar het meedoen van enkele gastspelers (waarvoor dank!) zorgde voor nieuw elan. Dat bleek al wel in de eerste helft. Excelsior had meer balbezit en probeerde verzorgd te spelen, maar hun baltempo was aan de lage kant en zorgde nauwelijks voor problemen. Bovendien oogde SVZW gemotiveerd en bleek Excelsior achterin wel degelijk kwetsbaar. Nadat de eerste onschuldige schermutselingen voor beide doelen hadden plaatsgevonden, was het SVZW dat na ongeveer twintig minuten brutaalweg de leiding nam. Roberto Zakarian zette een bal van rechts voor, maar tot ieders verbazing plofte de bal in het net achter de doelman van Excelsior (1-0). De Rijssenaren namen hierna nog iets meer risico, maar juist dan wordt een vlugge speler als André Kikkert met veel ruimte voor zich extra attent. Zijn snelle uitval bezorgde de thuisploeg de 2-0 voorsprong.

Was Excelsior dan helemaal niet gevaarlijk? Nee, eigenlijk niet, want die keren dat ze door dreigden te breken, stond de attent keepende Herman Veenhuizen wel op de goede plek en met afstandsschoten werd hij echt niet verrast. Eén keer kwam SVZW goed weg, toen een goedlopende Rijssense aanval tegen de onderkant van de lat belandde, maar de bal was duidelijk de doellijn niet gepasseerd. Vlak voor rust sloeg SVZW nog twee keer toe. Het vooral te danken aan uitblinker Johan Grooters die zijn voorwaartsen van uitstekende ballen wist te voorzien. André maakt zijn tweede met een kopbal à la Bep Bakhuys en Roberto deed niet voor hem onder door in combinatie met de verdediging van Excelsior zijn tweede te laten aantekenen. 4-0 bij rust!! Wie had dat van tevoren gedacht?

In de tweede helft drong Excelsior volgens verwachting meer aan, maar de beste kansen waren weer voor SVZW. André was een paar keer heel gevaarlijk (waar een passje op een ook voorin staande medespeler niet had misstaan), Lourens Riemens schoot na een mooie aanval op de binnenkant van de paal en Roberto kopte het leer nog een keer tegen de onderkant van de lat. Excelsior nam steeds meer risico en verscheen veel vaker dan in de eerste helft voor de prima keepende Veenhuizen. Uiteindelijk wisten de Rijssenaren in de slotfase toch nog twee keer het net te vinden, maar het slotakkoord was weer voor SVZW, omdat de actieve John Kosse in de laatste minuut van de wedstrijd de bal langs de doelman van Excelsior wist te schuiven (5-2). Al met al een prima teamprestatie van de thuisploeg, maar ook Excelsior verdient een compliment, omdat de ploeg een hele sportieve indruk maakte en het naderende verlies niet afreageerde op de tegenstander of de prima leidende scheidsrechter Werner Loode. Volgende week wacht voor SVZW 8 een andere concurrent voor de onderste plaatsen: De Blauwwitters 4. De winnaar van dit duel zal aansluiting vinden bij de middenmoot, de verliezer zal wat terug zakken. De verschillen blijven onderin desondanks niet groot, want veel teams in deze competitie blijken erg aan elkaar gewaagd te zijn.

Marco