Opnieuw ruime overwinning voor de Zwaluwen!

Het was scheidsrechter Beltman uit Rijssen die om 15.00 uur het startsein gaf voor deze wedstrijd in Kampen met voor SVZW slechts een opdracht namelijk winnen en het liefst met zoveel mogelijk doelpunten verschil. Dit verslag kwam wat moeizaam tot stand omdat uw verslaggever geen opstelling kreeg van de tegenpartij, printerproblemen waren daarvan de oorzaak en dus werd het wat improviseren. De gasten gingen voortvarend van start en toch ontstond de eerste gevaarlijke situatie in het Wierdense strafschopgebied na acht minuten, toen GAK na een gevaarlijke aanval dichtbij een treffer was doordat de SVZW verdediging de bal maar niet weg kreeg, gescoord werd er uiteindelijk niet. In de 12e minuut probeerde Ferdi ter Avest het met een afstandsschot, hij hield er een corner aan over. Een minuut later werd een mooi uitgespeelde aanval door de gasten afgerond met een doelpunt van topscorer Maarten Jansen, die daarmee de 0-1 op het scorebord deed verschijnen. SVZW bleef na die openingsgoal doorgaan, Tim Pothast testte de GAK doelman en in de 17e minuut ging Yessin Maskoul er als een haas vandoor, hij kon slechts via een overtreding binnen de beruchte lijnen gestopt worden en dus werd de bal op de stip gelegd, nadat de Kamper veroorzaker geel had ontvangen. Robin de Jong moest het vonnis voltrekken en deed dat op zeer professionele wijze: 0-2. Daarna gingen bij de Zwaluwen alle remmen los, GAK kwam er niet meer aan te pas en was het oh zo jammer dat de strakke voorzet van Yessin Maskoul op Maarten Jansen niet werd binnen gelopen, Jansen kwam een fractie te laat. Even later kreeg Maskoul de kans op de 0-3, ware het niet dat de bal van zijn voet sprong, weg kans. In de 33e minuut dan een schot van Maarten Jansen dat door de GAK doelman werd gestopt, maar daarbij Yessin Maskoul vloerde en daarvoor niet alleen geel kreeg maar ook een penalty tegen, die dit keer door Maarten Jansen werd benut: 0-3 en geheel op koers.Vlak daarop kreeg ook Tim Pothast de gele kaart voorgetoverd namens de bezoekers, evenals de nummer 8 van GAK. En met die 0-3 voorsprong werd de rust bereikt na een zeer goede eerste helft van SVZW, niets op af te dingen.

SVZW trainer Philip Agteres had in de rust natuurlijk gewezen op het belang van doelpunten maken, concurrent Flevo Boys, dat even verderop eveneens in Kampen speelde leidde op dat moment met 1-3 (eind 1-4) tegen KHC en dus wisten de Wierdenaren wat hen te doen stond. Maar willen en waarmaken is makkelijk gezegd, je moet het maar wel even doen. De tweede helft bood GAK meer weerstand, leverde de mooie actie van Yessin Maskoul in de 53e minuut helaas geen doelpunt op en sloop de slordigheid in het spel aan Wierdense zijde en ook de vermoeidheid zo leek het onder de warme weersomstandigheden. Wissel in de 54e minuut: Bas Woesthuis mocht gaan douchen, Nigel Michels werd zijn vervanger. Die gaf meteen z’n visitekaartje af met een mooie actie, jammer dat het schot van Ferdi ter Avest vervolgens hoog over ging. SVZW bleef het proberen, zoals in de 57e minuut toen Lars Kamperman Leferink zijn voorzet op Maarten Jansen afleverde, maar diens inzet ging net naast het Kamper doel, even later gevolgd door een grote kans voor Ferdi ter Avest maar deze niet benutte. GAK zoals gezegd gaf wat meer tegenstand, het gevaarlijke schot in de 65e minuut werd goed gepareerd door SVZW doelman Mike Brinks en ontving ook Michael Wensing de gele kaart. GAK mocht haar eerste corner nemen in de 70e minuut, een doelpunt leverde de strak genomen bal niet op. Evenmin de vrije trap aan de andere kant door Tim Pothast, de Kamper doelman reageerde afdoende. Tweede wissel bij de Wierdenaren: Ferdi ter Avest eraf, Dries Buimer erin. Maar de doelpunten wilden maar niet komen, ook niet in de 79e minuut toen Burak Basut uit de voorzet van Yessin Maskoul maar net naast kopte, het leek erop dat de bal er maar niet in wilde, pff. Zie de 84e minuut, toen Maarten Jansen de voorzet van Lars Kamperman Leferink op een haar na miste, steeds ontbrak het laatste tikje of pass. Toch was het in de 87e minuut alsnog raak en was het Nigel Michels die daarvoor verantwoordelijk was en de 0-4 aantekende. De nummer 11 van GAK kreeg daarna geel, mikte Robin de Jong op de lat en mislukte de lob van Maskoul. Trainer Agteres claimde een extra tien minuten speeltijd, werd in de 90e minuut het schot van Michels gestopt en drie minuten later door dezelfde speler de lat beroerd, echter kennelijk in buitenspelpositie. Eindstand derhalve 0-4, zowaar geen sinecure, na een prima eerste helft en een wat mindere tweede. We hadden enkel wat meer doelpunten moeten maken. Het blijft ongemeen spannend, want nu staan beide koplopers zowel in punten als doelsaldo exact gelijk, het kan verkeren. Volgende week zaterdag speelt SVZW de derby tegen DETO Twenterand op het Lageveld in Wierden, de Vriezenveeners  hebben al een periodetitel op zak. Ik hoef u niet uit te leggen wat ons dan te doen staat, niemand die deze clash natuurlijk wenst te missen. Van harte welkom, de wedstrijd vangt om 14.30 uur aan!

Opstelling SVZW
Brinks, De Jong, Wensing, Kamperman Leferink, Basut, Pothast, Woesthuis (54e Michels), Borghuis, Ter Avest (73e Buimer), Maskoul en Jansen.

Doelpuntenmakers SVZW:
13e minuut      0-1  Maarten Jansen
17e minuut      0-2  Robin De Jong (penalty)
34e minuut      0-3  Maarten Jansen (penalty)
87e minuut      0-4  Nigel Michels