Zaterdag 7 december a.s. speelt SVZW de derby tegen DOS’37. Op laatste ledenvergadering bleek dat de zwart-wit kiekers verwachten dat de trainers en selectie op de fiets naar Vriezenveen gaan. SVZW moet ook werken aan de duurzaamheid doelstellingen.

DOS’37 ontvangt zaterdag op het eigen sportpark SVZW. Een echte derby tussen deze clubs uit Vriezenveen en Wierden. DOS’37 won afgelopen zaterdag, thuis, met 1-0 van CSV Apeldoorn. DOS’37 weet weer wat winnen is, dat was de kop boven het eigen wedstrijd verslag van de Vriezenveeners.  Een terechte opmerking, want de vorige overwinning was op 12 oktober. Toen werd met 1-3 gewonnen van DZC’68. Na 10 gespeelde wedstrijden staat DOS’37 op de negende plaats op de ranglijst. Twaalf punten hebben de gastheren. DOS’37 heeft nog net de aansluiting met de middenmoot. De driepunter van afgelopen zaterdag kwam dan ook heel goed van pas. Anders waren de onderste ploegen wel heel erg dichtbij gekomen. DOS’37 zal graag door gaan op de weg die ze zaterdag hebben ingeslagen. Hoe mooi is dan niet om thuis te winnen van SVZW, de nummer twee van de competitie. Trainer Kenan Durmusoglu, hij verlaat de club na dit seizoen, zal zijn spelers ongetwijfeld heel goed voorbereiden op deze wedstrijd. Want winnen in een derby dat is altijd net iets specialer.

SVZW leed zaterdag jl. de eerste thuisnederlaag van dit seizoen. WHC was met 2-3 te sterk. SVZW speelde een slechte eerste helft en stond met 0-2 achter bij de rust. De tweede helft kwam SVZW nog wel terug op 2-2 en zag een derde goal afgekeurd. WHC scoorde via een razend snelle uitbraak de 2-3. Het lukte SVZW daarna niet meer om nogmaals te scoren. Twee scheidsrechtelijke beslissingen waren twijfelachtig vanuit SVZW oogpunt. Maar dat was niet de oorzaak van deze nederlaag. SVZW behaalde niet het niveau van de laatste weken. Dat kan gebeuren, als team heb je altijd wel een keer een wedstijd waarin het niet loopt zoals je graag zou willen.  Deze week maar goed trainen  en zorgen dat alle neuzen weer dezelfde kant opstaan. Want zaterdag wacht de derby tegen DOS’37 in Vriezenveen. En deze club zal er heel wat voor over hebben om de punten in eigen huis te houden. Voor trainer Philip Agteres is het een bijzondere wedstrijd, want hij was van 2014 tot 2017 werkzaam bij DOS’37.  Maarten Smit van SVZW droeg vorig seizoen nog het DOS’37 shirt.  Ook doelman Julian Bakker stond in het verleden al 2 seizoenen onder de lat in Vriezenveen. Zij zullen dus graag willen winnen van DOS’37. SVZW heeft zeker kans op de overwinning, want het team van dit seizoen speelt goed voetbal. Zoals afgesproken op de laatste ledenvergadering is het de bedoeling dat de SVZW érs met de fiets naar Vriezenveen gaan. Zaterdagmiddag zal blijken hoeveel leden de 7 kilometer afstand naar Sportpark “Het Midden” in Vriezenveen op de tweewieler gaan afleggen. De wedstrijd begint om 14:30 uur en zal staan onder leiding van Bart Pleiter.

De overige wedstrijden van zaterdag 07-12-2019

DTS Ede – Hierden (1)

DTS ging zaterdag onderuit met 3-1 in de derby tegen SDV Barneveld. Tijd dus voor revanche voor eigen publiek. Hierden heeft het heel moeilijk dit seizoen. Afgelopen zaterdag werd wel met 1-1 gelijk gespeeld tegen Nunspeet, maar daar schoten de bezoekers niets mee op. DTS heeft een sterkere selectie en wint in deze thuiswedstrijd van Hierden.

DZC’68 – SDV Barneveld (3)

De thuisclub won afgelopen zaterdag van KHC. Daarmee klom DZC naar de 11e plaats op de ranglijst. Met de behoudende tactiek hebben veel tegenstanders moeite. Dat zal SDV Barneveld zaterdag gaan ondervinden. Want ook in thuiswedstrijden laat DZC’68 het initiatief aan de tegenstander.  Tegen SDV Barneveld moet het mogelijk zijn om zo een gelijkspel te behalen.

Dos Kampen – Bennekom (2)

Dos Kampen verloor zaterdag van DFS. Dat kan gebeuren, want DFS is wel een hele goede tegenstander. Ook tegenstander Bennekom heeft de beschikking over een goed elftal. Zij willen graag mee in de strijd om promotie. Om de race te blijven is winst in Kampen noodzakelijk. DOS Kampen zal graag willen winnen in hun laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, maar de bezoekers zijn te sterk, en gaan met de 3 punten in de tas weer naar Bennekom.

Go Ahead Kampen – Nunspeet (1)

Go Ahead verloor zaterdag dan wel net in Bennekom, maar heeft de laatste weken wel laten zien dat de ploeg te laag staat op de ranglijst. Om te stijgen moeten er punten worden behaald. Nunspeet kan de punten ook goed gebruiken, want ook zij staan laag in de competitie. Doelpunten maken dat lijkt het probleem.  Hoewel de thuisclub al wel aardig wat tegendoelpunten heeft, moet zij in staat zijn om Nunspeet van scoren af te houden. En omdat de thuisclub zelf bijna altijd wel weet te scoren, gaat de overwinning naar Go Ahead.

WHC – KHC (1)

Afgelopen zaterdag in Wierden was goed te zien dat WHC een prima elftal heeft. Zij staan niet voor niets bij de top vijf van de ranglijst. KHC is de rode lantaarn drager. En dat is niet volgens de verwachtingen vooraf gaande aan dit seizoen. Er zal snel wat moeten veranderen bij KHC, anders lijkt degradatie onafwendbaar. WHC is op het eigen terrein heel sterk. Helaas voor KHC, maar er valt niets te halen in Wezep.

CSV Apeldoorn – DFS (2)

De eerste wedstrijden scoorden de spitsen van CSV Apeldoorn er lustig op los. Maar de laatste weken gaat het niet meer zo flitsend wat betreft de doelpunten productie. De thuisclub staat nu 5e op de ranglijst. Om aansluiting te houden met koploper DFS zou een overwinning in deze wedstrijd heel goed van pas komen. Maar DFS leed nog maar 1 nederlaag tot nu toe dit seizoen. Sinds zaterdag is DFS weer koploper in de 1e klasse D. Uitwedstrijden naar CSV Apeldoorn zijn altijd zwaar, maar DFS laat zien dat het niets voor niets koploper is.

 

Er staan nog twee competitierondes op het programma, voordat de winterstop begint in de 1e klasse D. Voor alle ploegen geldt, nog punten pakken in deze laatste twee rondes, en dan met een goed gevoel aan de winterstop beginnen. Er staan zaterdag weer mooie wedstrijden op het programma. De mooie derby tussen DOS’37 en SVZW. Ook de wedstrijden tussen CSV Apeldoorn en DFS en Dos Kampen en Bennekom zijn interessant om te volgen. Boven Hierden en KHC worden de wolken steeds donkerder. Kunnen zij nog zorgen voor andere tijden voor de winterpauze? Dat lijkt lastig te worden, maar gelukkig is niet alles voorspelbaar in het voetbal. Zaterdagmiddag om 17:00 weten we wat meer.

 

Gerrit Koers