Zaterdag 09 november valt de beslissing in de strijd om de 1e periode titel. Gaat SVZW er met deze prijs vandoor?

Bennekom is met de nodige ambities aan dit seizoen begonnen. De club wil graag promoveren naar de hoofdklasse. Vorig seizoen was Bennekom heel dicht bij dit doel. Na 26 wedstrijden had de club 61 punten verzameld. Dat was niet genoeg want NSC haalde 62 punten. Bennekom verloor maar 1 wedstrijd. Maar speelde wel 7 keer gelijk. Dus dit seizoen een nieuwe poging. De start van het nieuwe seizoen was goed. Maar op 26 oktober werd verloren van Hierden. Plus nog twee gelijke spelen. Hierdoor is Bennekom wat achter geraakt op SVZW.  Om het gat nog niet groter te laten worden zal de thuisclub er alles aan gaan doen om deze wedstrijd te winnen. Helemaal onbekend zijn beide ploegen niet voor elkaar. Ze kwamen elkaar al eerder tegen op 1e klasse niveau. Vorig seizoen schakelde Bennekom SVZW nog uit in de beker. Arnold Brehler is voor het derde seizoen op rij de trainer van Bennekom. Dus hij weet wel manieren om SVZW te verslaan. Zaterdag zal blijken of hij opnieuw de winnende tactiek heeft bedacht. Bennekom heeft wel vele spelers die een goal kunnen maken, want er is geen echte topscoorder in de huidige selectie.

SVZW speelde zaterdag thuis tegen Hierden. Een wedstrijd met twee gezichten. In de 1e helft lukte het maar niet om door de verdediging van Hierden te komen. In het begin van de 2e helft lukte dat wel, want binnen de kortste keren was het 3-0. Maar ook even zo snel stond ook de 3-2 op het scorebord. Hierden ging vol de gelijkmaker, maar zover kwam het niet. Nadat de 4-2 was gemaakt liep SVZW nog uit naar een 6-2 overwinning. Hierdoor blijft SVZW koploper. De voorsprong op nummer twee, DFS, is 2 punten. Bij winst zaterdag is SVZW zeker van de 1e periode titel. Bij gelijkspel of verlies is het afwachten wat DFS gaat doen tegen DOS’37. SVZW weet dus dat bij een overwinning een feestje kan gaan vieren. Het zal echter niet makkelijk worden om te winnen in en tegen Bennekom. Want de gastheren willen de aansluiting met de kop behouden en zullen er dus alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. Het belooft een spannende middag te worden op sportpark Eikelhof.   De wedstrijd begint om 15:00 uur en zal staan onder leiding van scheidsrechter Gerlof Gils.

De overige wedstrijden van zaterdag 09-11-2019 :

DFS – DOS’37 (1)

De thuisclub heeft nog een kans op de 1e periode titel. Zelf winnen en dan maar kijken naar de uitslag van SVZW. DOS’37 staat nu op de 9e plaatst op de ranglijst maar wil graag nog wat plaatsen stijgen naar het linkerrijtje. DOS’37 is in staat om het elke tegenstander moeilijk te maken in de 1e klasse. Dat weet DFS ook. Maar in deze wedstrijd gaan de punten naar de thuisclub.

DZC’68 – CSV Apeldoorn (2)

DZC’68 heeft inmiddels al 5 punten bij elkaar gesprokkeld. Ze zijn heel moeilijk te verslaan. Dat blijkt wel uit de laatste resultaten. CSV Apeldoorn doet het heel wat beter. Wel werd afgelopen zaterdag verloren van WHC . Hierdoor is CSV wel een paar plaatsen gezakt op de ranglijst.  DZC zal zaterdag verdedigend alle zeilen moeten bijzetten, want CSV heeft een zeer productieve voorhoede.  De verwachting is dat CSV met de 3 punten in de tas weer naar Apeldoorn gaat.

Hierden – DOS Kampen (1)

Hoewel Hierden zaterdag met 6-2 verloor in Wierden, was het voetbal helemaal niet zo slecht. Hierden weet heel goed wat het kan. DOS Kampen won de laatste twee wedstrijden met groet cijfers. Het zal dus met het nodige zelfvertrouwen naar Hierden gaan.  De thuisclub weet dat het punten moet gaan pakken om een betere positie op de ranglijst te krijgen. En dat kan zo maar gaan lukken in deze thuiswedstrijd.

KHC – Go Ahead Kampen (3)

Het lukt KHC maar niet om punten te halen deze competitie. Zaterdag werd verloren van DFS. Vooral het maken van doelpunten is een moeilijkheid. Plaats genoot Go Ahead doet het niet veel beter. Maar zij hebben inmiddels al wel 5 punten. Zij speelden afgelopen zaterdag ook al een Kamper derby tegen Dos Kampen. Die wedstrijd werd met 2-4 verloren. Twee keer achter elkaar een derby verliezen dat wil niemand. Het zal er spannend aan toe gaan in deze wedstrijd, die uiteindelijk geen winnaar gaat opleveren.

Nunspeet – DTS Ede (3)

Ook Nunspeet lukt het nog niet om vele punten bij elkaar te spelen. Al is de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Bennekom geen verrassing. Ook Nunspeet wil graag punten gaan halen om te klimmen op de ranglijst. DTS staat in de middenmoot. Ze scoren niet veel, maar krijgen ook maar weinig doelpunten tegen. Een gelijkspel lijkt op zich geen rare voorspelling bij deze wedstrijd.

SDV Barneveld – WHC (2)

SDV Barneveld verloor nog maar 1 van de 7 gespeelde wedstrijden. Hieruit blijkt maar weer dat ze heel moeilijk zijn te verslaan. WHC staat in de kopgroep van de 1e klasse. Dat is volgens de verwachtingen bij deze club. Vooral defensief staat het goed bij WHC. In zeven wedstrijden incasseerde  de club maar 6 doelpunten. Ook zij verloren nog maar 1 keer. Wie van deze twee  teams gaat zijn 2e nederlaag lijden? SDV Barneveld heeft het thuisvoordeel, maar WHC is in staat om deze uitwedstrijden te winnen.

 

Zaterdag 9 november staat speelronde 8 op het programma in de 1e klasse D. En dat is meteen de laatste ronde die meetelt voor de 1e periode titel. Er zijn nog twee clubs in de race voor deze prijs. SVZW heeft de beste papieren in handen, maar de voorsprong op DFS is maar 2 punten. Er is dus nog niets beslist, al heeft SVZW wel de beste papieren in handen. SVZW moet uit naar Bennekom en DFS speelt thuis tegen DOS’37. Op papier lijkt SVZW de zwaardere wedstrijd te moeten spelen. Ook in deze staat er weer een Kamper derby op het programma. Dat krijg je met 3 ploegen uit dezelfde plaats in de competitie. Het belooft zaterdag een spannende ronde te worden. SVZW hoopt natuurlijk op de eerste prijs van dit seizoen.

Gerrit Koers