Klik hier voor de foto’s van Juventa – SVZW 7 3-1 06-01-2018

SVZW 7 boekt eerste (oefen)winst in 2018

Tradities moeten in ere worden gehouden en om die reden stond op zaterdag 6 januari het gebruikelijke ‘nieuwjaarsduel’ tussen Juventa ’12 7 en SVZW 7 op de rol.

In dit geval: de eerste (oefen)wedstrijd van het Wierdense voetbal in 2018. Omdat de eerste teams van beide Wierdense clubs dit duel niet meer voor hun rekening nemen, spraken de zevende elftallen een kleine vijf jaar terug af om de traditie toch voort te zetten en daarom stonden zij om 14.00 uur klaar op het veld van Juventa ’12 om de bal weer te laten rollen.

In de eerste helft ging het aardig gelijk op. Juventa ’12 dook een aantal keren gevaarlijk op in het strafschopgebied van SVZW, maar doelman Herman Veenhuizen liet zien dat hij de feestdagen op goede wijze was doorgekomen door steeds adequaat te reageren op de aanvallen van de thuisploeg. Namens SVZW kreeg Rick Kamphuis (één van onze gastspelers, waarvoor dank!) een mogelijkheid om de eerste treffer te noteren, maar zijn inzet trof geen doel. Het meeste balbezit was voor Juventa’12, maar vlak voor rust was het SVZW dat met 0-1 voorkwam. De jarige Robert Dekkers kopte in eerste instantie tegen de doelman aan, maar wist in de rebound de bal toch in het doel te werken. Juventa’12 dacht voor rust nog op gelijke hoogte te komen, maar hun veelbelovende afval werd afgevlagd wegens buitenspel.

Na de rust brachten beide teams nieuwe spelers binnen de gelederen en vanaf dat moment begon het bij SVZW beter te lopen. André Kikkert verzuimde vlak na rust al de 0-2 te maken, maar wist in de aanval erop toch het doelnet te vinden door handig gebruik te maken van zijn snelheid. Dat dacht hij even later weer te kunnen doen door alle tegenstanders in zijn schijnbewegingen te laten trappen, maar helaas trapte hij er zelf ook in tot grote hilariteit van de toeschouwers. Bij Juventa’12 leek het beste eraf, maar door een van richting veranderd schot werd het onverwacht 1-2. De thuisploeg werd wat feller en probeerde aan te zetten om de gelijkmaker te forceren, maar het was Robbie Middag die zijn team aan de definitieve zege wist te helpen. Zijn hard ingeschoten vrije trap was de doelman van Juventa’12 te machtig en dat betekende een eindstand van 1-3, hoewel Jasper Fekkes met twee inzetten in de laatste minuut nog bijna wist te scoren voor SVZW.

Uiteindelijk deed de uitslag er ook niet toe, want dit traditionele duel op de eerste zaterdag van elk nieuw kalenderjaar tussen twee teams die elkaar onderling goed kennen en verhouden, is te leuk om je druk te maken om welke stand dan ook. Dat deed dus niemand, toen de uitstekend leidende scheidsrechter na 90 minuten afblies. Het gezellige samenzijn na de tijd werd namelijk veel belangrijker geacht. En zo hoort het ook! Hopelijk wordt de traditie volgend jaar weer voortgezet bij SVZW.

Tot dan!

Marco  Collet