Zwaluwen strijdend ten onder!

Scheidsrechter B.F. Pleiter was aangewezen om deze wedstrijd in Emmeloord in goede banen te leiden, hetgeen deels lukte maar daarover later meer. De gastheren waren uit op revanche na de 3-0 nederlaag een week eerder tegen csv Apeldoorn en SVZW wilde proberen het goede resultaat tegen Genemuiden (2-1 winst) een vervolg te geven. De eerste kans en corner was voor Flevo Boys in de 3e minuut, SVZW doelman Jens Veldwachter was goed wakker en redde bekwaam. In de 5e minuut was het SVZWer Karlo Borghuis die de vrije trap van Madih Doufikar effectief wegkopte en daarmee vroeg onheil voorkwam. Twee corners voor de Wierdenaren in de 8e minuut leverden niets op, maar in de 14e minuut kwam de ploeg goed weg toen de nummer 23 van Flevo Boys via de lat over schoot en een minuut later Richard Scholten de gele kaart ontving namens de gastheren. Ziedaar het eerste kwartier van deze ontmoeting, waarin Flevo Boys de bovenliggende partij bleek. De Wierdenaren daarentegen kwamen op voorsprong en wel in de 25e minuut toen de pass van Lars Kamperman Leferink de snelle Yessin Maskoul bereikte en deze de 0-1 aantekende. De vreugde was van korte duur, want in de 27e minuut volgde het meest curieuze moment in deze ontmoeting. Lars Kamperman Leferink sloeg de reeds over de doellijn gepasseerde bal met de hand weg, kreeg daar rood voorgetoverd en SVZW een penalty tegen. Niemand die er iets van begreep, want waarom de goal niet gewoon toegekend en een gele kaart uitgedeeld? Wie het weet mag het zeggen, feit was dat SVZW ruim een uur (!) met 10 man verder moest, nadat Aron Strengholt het buitenkansje uiteraard onhoudbaar benutte: 1-1 in de inmiddels 30e minuut, nadat de boel terug in wat rustiger vaarwater gekomen was. In de 33e minuut kreeg Ivar Span plotseling de gele kaart te zien, die beslissing leek meer op een goedmaker dan dat er echt iets aan de hand was. Enfin, het spel moest en ging verder, het rollertje van Nigel Michels in de 34e minuut was natuurlijk geen probleem voor FB keeper Rodney Rosink. In de 40e minuut leidde een goede aanval van de Boys via Ivar Span nog tot een corner maar verder werd er niet meer gescoord en gingen de acteurs aan de thee bij een 1-1 ruststand.

In de rust werd de strategie bepaald hoe verder met 10 man en al in de 47e minuut was het bijna raak voor SVZW, de voorzet van rechts werd op een haar na gemist door Frank Smit. Een onbegrijpelijk gegeven vrije trap in de 48e minuut door Aran Nijboer werd door de Wierdense goalie overgetikt, van waaruit Frank Post op de lat kopte en SVZW dus mazzel had. Philip Agteres moest daarna de (opnieuw?) geblesseerde Burak Basut vervangen door Sten Knol, het zat de Wierdenaren niet echt mee gistermiddag. In de 60e minuut was FB, ondanks hands waarvoor niet werd gefloten, dichtbij de voorsprong, het bleef bij een corner, evenals de omhaal van Aran Nijboer een minuut later. FB trainer Kevin Waalderbos besloot in de 63e minuut tot een wissel, hij verving spits Frank Post voor die andere spits Timon Rorije, die later nog van zich zou laten horen. In de 65e minuut werd Yessin Maskoul gevloerd binnen de beruchte lijnen, kreeg de FB boosdoener daarvoor geel en haastte Frank Smit zich naar de penaltystip om het vonnis te voltrekken, maar vervolgens jammerlijk miste. Geen 1-2 derhalve en zoals zo vaak gebeurde het ook gistermiddag want invaller Timon Rorije scoorde wel en tekende daarmee de 2-1 aan. Een enorme domper dus in een paar minuten, meteen na dat doelpunt wisselde FB opnieuw door Richard Scholten te vervangen door Duane Tjen A Kwoei. Onmiddellijk na die wissel haalde Timon Rorije verwoestend uit in de verre hoek en bracht zijn ploeg daarmee fraai op een 3-1 voorsprong, game over? Niet dus, want de Zwaluwen bleven strijden en werden daarvoor beloond in de 76e minuut toen Yessin Maskoul eveneens fraai binnenschoot en de spanning terugbracht: 3-2 met nog een kwartier te gaan en Philip Agteres ruilde middenvelder Robin de Jong in voor aanvaller Maarten Jansen, welke laatste in de 83e minuut heel dichtbij zijn doelpunt was na een voorzet van Yessin Maskoul. Dat geluk zat er deze middag helaas niet in, wel besliste FB met een zuivere hattrick van Timon Rorije vijf minuten voor tijd de wedstijd door de stand op 4-2 te brengen. Maarten Jansen vond in een reflex doelman Rodney Rosink op zijn weg, kreeg een corner, werd Nigel Michels nog vervangen door More Kippers en werd de eindstand bepaald op 4-2 daar in de polder, na een uiterst spannende wedstijd, met name in de tweede helft. Uiteraard een teleurstellend resultaat, maar gezien de warrige leiding, het grootste deel van de wedstrijd met tien man spelend en strijdend voor elke meter, mogen we vertrouwen putten richting de volgende wedstrijd thuis op het Lageveld, wanneer csv Apeldoorn naar Wierden komt, 27/10 aanvang 14.45 uur.

Tot dan, Gerhard Nijmeijer.

Opstelling SVZW:

Veldwachter, Kamperman Leferink (27e rood), Wensing, Lubbers, Busat (50e Knol), Woesthuis, De Jong (77e Jansen), Borghuis, Maskoul, Michels (90e Kippers) en Smit.

Doelpuntenmakers SVZW:

25e minuut     Yessin Maskoul       0-1

76e minuut     Yessin Maskoul       3-2