Onverwachte puntendeling in de polder 

De reis ging gistermiddag naar Emmeloord om daar te spelen tegen mede koploper Flevo Boys in een wedstrijd welke onder leiding stond van de heer W. Smit en om 14.30 uur begon. SVZW wist wat haar te wachten stond, Flevo Boys pakte de zaken vanaf het beginsignaal voortvarend aan en al in de 4e minuut was het raak toen aanvoerder Arnoud Post prachtig uithaalde en zijn schot in de verre hoek zag verdwijnen: 1-0 reeds, zo vroeg in de wedstrijd! Dit betekende meteen ook de eerste tegengoal in competitieverband voor de Wierdenaren en men raakte ervan danig van slag. Het overwicht van FB was duidelijk, na een kwartier spelen waren de bezoekers nog niet gevaarlijk geweest. In de 19eminuut leek het dat wel even te worden, maar Yessin Maskoul werd teruggefloten vanwege uiterst twijfelachtig buitenspel. De gastheren intussen bleven de bovenliggende partij, wonnen vrijwel alle duels en zaten veel dichter op de bal. Burak Basut ontving geheel onnodig de eerste gele kaart in deze clash in de 27e minuut en mocht spits  Jarno van der Wal namens FB na een overtreding van niks in de 33e minuut een vrije trap nemen, welke hoog over ging. Dat overkwam drie minuten later Bjorn Adams niet, want zijn vrije trap betekende de 2-0 en tevens de terechte ruststand.

In de rust had trainer Philp Agteres Karlo Borghuis gewisseld voor Maarten Jansen, FB betrad ongewijzigd het veld. In de 49e minuut werd het even spannend voor het Emmeloordse doel toen Tim Pothast voor het eerst op doel schoot en keeper Rodney Rosink de inzet losliet, maar zelf net kon herstellen. SVZW drong nu wat meer aan, schakelde een tandje bij en kreeg in de 53e minuut te maken met een zeer snelle counter van FB en hadden de Zwaluwen geluk dat Madih Doufikar zijn vizier wat al te hoog had staan. In de 55e minuut ontving Yessin Maskoul een belachelijke gele kaart na een overtreding die die naam niet verdient, de scheids had vandaag duidelijk niet zijn dag. FB trainer Inne Schotanus paste zijn eerste wissel toe in de 59e minuut, door Tomas Boer eraf te halen ten faveure van Aran Nijboer. Vlak daarna een kansje voor SVZW spits Deniz Sahbaz, maar hij zag geen kans de bal in het keeper loze doel te werken, ook niet toen doelman Rodney Rosink even later niet klemvast had. Daarop weer een counter van FB maar de gastheren maakten het karwei niet af door de 3-0 aan te tekenen, SVZW kwam goed weg, ook even later toen Arjen Spaan bijna raak schoot. Tweede wissel bij de Boys in de 69e minuut: Madih Doufikar eraf, Frank Post erin en een kwartier voor tijd eveneens de tweede wissel bij de gasten: Yessin Maskoul mocht douchen, Bas Woesthuis trad aan. Vlak daarna ging de FB doelman in de fout, Maarten Jansen zag zijn slimme lob doeltreffend in het net verdwijnen, de aansluitingstreffer was een feit: 2-1 met nog een kwartier te gaan. FB acteerde in het tweede bedrijf een stuk minder, liepen steeds verder achteruit en SVZW, – hoewel nog altijd niet best – kwam meer aan aanvallen toe. Dit resulteerde in de 85e minuut in een vrije trap op zo’n 25 meter die door Ferdi ter Avest snoeihard en onhoudbaar in de kruising werd geschoten: 2-2, wie had dat gedacht? Flevo Boys wisselde nogmaals in de 87e minuut, Jarno van der Wal vertrok, Timon Rorije kwam, maar het mocht allemaal niet meer baten. In de (veel te lange) blessuretijd kwam bij SVZW Sten Knol nog binnen de lijnen voor Tim Pothast maar na een slechte eerste helft en een wat betere tweede, werd SVZW beloond met dit ene punt, al met al toch blij mee. Einduitslag 2-2 en zeg nou zelf: wie had dat gedacht in de rust?

Volgende week zaterdag ontvangen we de sv Dronten op sportpark Het Lageveld te Wierden, aanvang 14.30 uur. Van harte welkom allemaal.

Gerhard Nijmeijer

 Opstelling SVZW:
Veldwachter, Tip, Lubbers, Basut, Kamperman Leferink, Borghuis (46e Jansen), Wensing, Pothast (93e Knol), Ter Avest, Sahbaz en Maskoul (75e Woesthuis).

 

Doelpuntenmakers SVZW:

76e minuut Maarten Jansen

85e minuut Ferdi ter Avest