Moeizame overwinning Wierdenaren

Pech met de SVZW spelersbus onderweg naar Doetinchem was de reden dat deze wedstrijd pas om 15.00 uur kon beginnen daar in de Achterhoek op het splinternieuwe en prachtige complex van onze tegenstander DZC’68 gisteren en welke onder leiding stond van de heer G.J. Beltman uit Rijssen.

De vaste kern meegereisde supporters, al dan niet met navigatie, ging er eens goed voor zitten om vast te stellen dat de eerste kans in deze ontmoeting voor DZC was en de eerste corner voor de gasten, waarbij Maarten Jansen dichtbij de openingstreffer leek. Lastig was de niet werkende tijdwaarneming, vandaar dat u me niet kwalijk moet nemen als de genoemde tijdstippen niet geheel overeenkomen. In de 10e minuut werd het schot van Michael Wensing tot corner verwerkt, gevolgd door een mooie actie van Yessin Maskoul in de 14e minuut met eveneens een hoekschop tot gevolg en twee minuten later had Maarten Jansen de 0-1 op de slof na de voorzet op maat van Yessin Maskoul, maar Jansen schoot hoog over. Diezelfde Maskoul, gistermiddag met overtuiging en prima spelend, profiteerde helaas niet van de grote kans die hij kreeg in de 24e minuut, jammer. SVZW was heer en meester maar zette het overwicht niet om in doelpunten vooralsnog. En als zo vaak scoort dan de tegenstander en zo gebeurde dat gistermiddag ook, toen na geklungel in de defensie van SVZW DZC speler Max Riekel de 1-0 voor zijn rekening nam. De Wierdenaren gingen gelukkig niet bij de pakken neerzetten na die tegenvaller en kregen in de 40e minuut de beloning daarvoor uitgereikt in de vorm van een onbetwiste strafschop welke door Deniz Sahbaz werd benut 1-1, nog voor rust. En bijna was de voorsprong nog een feit geweest, want een mooie actie en voorzet van Yessin Maskoul werd door niemand binnen gelopen. Ruststand daarom 1-1.

Na de thee dezelfde elftallen in het veld, maar in de 53e minuut haalde SVZW trainer Philip Agteres aanvaller Maarten Jansen naar de kant en bracht Bas Woesthuis voor hem in de plaats. Nog geen minuut later ontsnapten de gasten aan de 2-1, uit de rebound leek de als voorzet bedoelde trap van de voet van Ferdi ter Avest zomaar binnen te vallen, DZC doelman kon ternauwernood tot corner tikken. Eerste wissel dan ook bij de gastheren, trainer Steven Verheijen wisselde Thomas Kleinlugtebeld voor Fabian Mensah en vijf minuten later volgde een prima actie van de verder vrij onzichtbare Deniz Sahbaz met diens voorzet op Yessin Maskoul, die de 1-2 aantekende. De strijd was echter nog niet gestreden, de spanning was hoger dan de schoonheid en een zucht van verlichting na de vrije trap van DZC, die bijna raak was. Dan, in de 75e minuut, twee afgekeurde doelpunten wegens buitenspel, eerlijk verdeeld over beide elftallen: niet 1-3 en geen 2-2 derhalve! Beide trainers wisselden daarop nog maar eens: bij SVZW werd Ferdi ter Avest vervangen door Tim Pothast en bij DZC maakte Mathijs de Waard plaats voor broer Corne de Waard. Invaller Pothast kreeg meteen al een kans, hij stuitte helaas op DZC sluitpost Jody Keuben en bleef de spanning op die wedstrijd staan. Vijf minuten voor tijd haalde stofzuiger Michael Wensing nog eens uit, het projectiel belandde recht in de handen van de Doetinchemse goalie. In de slotfase behoedde doelman Jens Veldwachter zijn ploeg voor de 2-2, had Yessin Maskoul zondermeer de 1-3 op de slof maar de bal over knalde en eindigde de lob van de voet van Deniz Sahbaz op het dak van het DZC doel.

Uiteindelijk dan toch de drie punten mee terug naar Wierden, zwaarbevochten, verdiend ook, maar oh, oh wat werd het nog spannend daar in het land van “ Normaal”. Intussen mogen we buurman DETO Twenterand feliciteren met het behalen van de 1e periode en speelt SVZW haar volgende wedstrijd thuis op het Lageveld tegen Go-Ahead Kampen, aanvang 14.30 uur. Graag tot volgende week dus!

Gerhard Nijmeijer

 

Opstelling SVZW:

Veldwachter, Kamperman Leferink, Basut, Lubbers, Buimer, Ter Avest (76e Pothast), Wensing, Borghuis, Jansen (53e Woesthuis), Sahbaz, Maskoul.

 

Doelpuntenmakers SVZW:

40e minuut     Deniz Sahbaz (penalty)  1-1

68e minuut     Yessin Maskoul             1-2