Degradant verliest ook laatste wedstrijd
 
Eigenlijk een wedstrijd die op papier afgedaan had kunnen worden, immers voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, was er niets meer te winnen en niets meer te verliezen, behalve dan de eer wellicht. Toch had nog een behoorlijk aantal Wierdenaren de moeite genomen om af te reizen naar het mooie Doorwerth, ondanks de concurrentie van interessante wedstrijden rondom Wierden, zoals in Vriezenveen en Rijssen, alwaar om resp. promotie/degradatie en het kampioenschap werd gestreden. Het was scheidsrechter Matthijs Jobse die om half drie voor het begin van deze wedstrijd floot en kennelijk had men bij de bezoekers het fluitje niet gehoord, want reeds in de 3e minuut lag de bal in het netje achter SVZW doelman Tim Sickman, toen aanvaller Kevin Sissing door niemand aangepakt werd, vrij mocht uithalen en Sickman verstijfd naar de bal keek die de 1-0 betekende. En twee minuten later ongeveer een zelfde verhaal, dit keer was het Dick de Bondt die vrijwel vanaf de cornervlag de bal op fraaie wijze binnen krulde en daarmee was het na vijf minuten spelen 2-0. Uw verslaggever vreesde toen een Staphorst scenario, waar we binnen het half uur met 5-0 achter kwamen te staan. Gelukkig bleef ons dat bespaard, want SVZW werd na die tweede treffer wel wakker…..Al in de 18e minuut moest SVZW trainer Philip Agteres wisselen vanwege een blessure bij Joshua ter Avest, Frank Smit werd diens vervanger. Intussen hadden de Wierdenaren zich enigszins herpakt en ontstond er toch nog iets van een levendige wedstrijd, lang niet altijd goed, maar toch. Tot scoren kwamen beide ploegen voor rust niet meer, het was jammer dat Frank Smit een halve seconde te laat kwam bij de voorzet van Yessin Maskoul in de 38e minuut. Rust 2-0 dus.

Na ongeveer tien minuten in de tweede helft (geen tijdwaarneming voorhanden in Doorwerth) had de thuisploeg de 3-0 en de genadeklap moeten maken, plots drie (!) spelers vrij voor de neus van Tim Sickman, er werd desondanks niet gescoord. Dubbele wissel bij SVZW in de 60e minuut: Yessin Maskoul en Nigel Michels eraf, Maarten Jansen en Sten Knol diens vervangers. Meteen daarna zette good old Purrel Frankel (42)!) op maat voor en was het Roy Talsma die simpel de 3-0 mocht scoren. Ook DUNO wisselde nu door Nick de Bondt te vervangen door Joey Godee, waarna in de 65e minuut Frank Smit de 3-1 aantekende, in ieder geval een tegendoelpunt. Vijf minuten later was het opnieuw raak, uw verslaggever dacht door een kopbal van dezelfde Smit, maar mij werd ingefluisterd dat het Sten Knol was die de 3-2 binnen kopte. Hoe dan ook, ook aan die kant nu twee doelpunten in vijf minuten, het kon verkeren. SVZW ging zowaar op jacht naar de gelijkmaker, was daar via Maarten Jansen erg dichtbij, die aan de enorme kans slechts een corner over hield. DUNO D trainer Jan Oosterhuis wisselde Shapoul Ali nog in voor Dominique Kivuvu op zo’n tien minuten voor tijd en geloofden beide partijen het allemaal wel zo’n beetje en mocht invaller Anaa Aamri in de 90e minuut en op de valreep nog de 4-2 aantekenen, meteen ook de eindstand. Daarmee kwam een eind aan een teleurstellend seizoen 2018/19 voor SVZW met degradatie naar de 1e Klasse als gevolg en vandaaruit gaan we opnieuw beginnen, leren van de gemaakte fouten en proberen om in de top drie van die 1e klasse mee te spelen. We feliciteren onze buren uit Rijssen met het behaalde Kampioenschap en wensen DETO Twenterand  alle succes in de nacompetitie. Tenslotte wens ik u allen een mooie zomer toe, een fijne vakantie en graag tot ziens ergens verderop in dit jaar.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Sickman, Buimer, Lubbers, Wensing, Kamperman Leferink, De Jong, Hegeman, Michels (60e Knol), Ter Avest (28e Smit), Kippers en Maskoul (60e Jansen).

Doelpuntenmakers SVZW:
65e minuut     Frank Smit     3-1
69e minuut     Sten Knol       3-2