SVZW pakt uit in Vriezenveen

Een koude en nevelige zaterdagmiddag vormde het décor voor de derby DOS’37 tegen SVZW op natuurgras in een wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld. De thuisploeg, slecht begonnen aan deze competitie, had de laatste weken de stijgende lijn te pakken en winnen op Het Midden is altijd een opgave. En dus gingen degenen die de kou trotseerden er eens goed voor staan en zag met name de Vriezenveense aanhang  waarom hun opponent de derde plaats op de ranglijst innam. Al in de 3e minuut was het bijna raak, toen Lars Kamperman Leferink de lat met het hoofd beroerde, het eerste wapenfeit van DOS kwam via een rollertje van de voet van Lennard Mulderij in de 10e minuut. DOS, in zwaar defensieve opstelling liet de gasten komen en was het Ferdi ter Avest die de 0-1 binnen schoot evendaarna. Vijf minuten later was het opnieuw raak toen de snelle Yessin Maskoul aan het avontuur begon en diens voorzet op maat doeltreffend door opnieuw Ter Avest werd binnen geschoten, daarmee de 0-2 op het scorebord liet verschijnen, na amper een kwartier voetbal in de kou. Yessin Maskoul had het vandaag opnieuw op zijn heupen, want hij was het die hoogst persoonlijk de 0-3 binnen knalde in de 21e minuut. En DOS stond erbij en keek ernaar want in de 32e minuut ging Ferdi ter Avest voor een heuse hattrick richting het vijandelijke doel om de 0-4 op zijn naam te zetten, het kon niet op daar op Het Midden gistermiddag. Dat het allemaal zo snel zou gaan had denken wij niemand verwacht, SVZW speelde alsof het dagelijks op natuurgras acteert en het moet gezegd, het spel van de gastheren was erbarmelijk zwak gistermiddag. Een uithaal met buitenkant rechts van Lars Kamperman Leferink belandde maar net naast de verkeerde kant van de paal en twee minuten later kregen de Vriezenveners zowaar een kans om te scoren, maar ondanks het weinige werk en de kou was SVZW doelman Jens Veldwachter alert. Aan de andere zijde van het veld zette Deniz Sahbaz een mooie actie op met een corner als gevolg en vlak voor rust schoot diezelfde Sahbaz voorlangs en bleef de schade voor DOS bij rust beperkt tot een 0-4 achterstand.

In de rust had DOS trainer Jochem de Weerdt Maarten Smit onder de douche gezet ten faveure van Bernd Bove. In de 51e minuut was het dan definitief gedaan met de koopman uit Vriezenveen, want – hoewel in 2 keer – tekende Deniz Sahbaz voor de 0-5 en verdwenen een aantal supporters naar betere en warmere oorden. Opnieuw een wissel nu aan beide zijden, dit keer wisselde ook SVZW trainer Philip Agteres (zeer bekend op Het Midden) door Deniz Sahbaz rust te gunnen en Maarten Jansen de kans te geven zijn doelsaldo wat op te vijzelen. Bij DOS verdween Dennis Boshoeve, voor hem kwam Danny Oude Lashof in het veld. Vlak na die wissel een curieus moment voor het DOS doel, toen o.a. keeper Jochem Oude Booyink zich verslikte en SVZW de 0-6 binnen werkte, echter werd deze treffer afgekeurd wegens buitenspel, naar verluidt, want velen meenden dat de bal afkomstig was van een DOS speler. Niet getreurd, de marge was ruim en in de 60e minuut werd de uitstekend spelende Nigel Michels vervangen door Tim Pothast. In de 65e minuut leek Yessin Maskoul succes te hebben door een penalty af te dwingen, de scheids ging er niet in mee en twee minuten later kregen de gastheren tot 2x toe zowaar een grote kans om de eer te redden, geprofiteerd werd er niet. Het niveau in die tweede helft daalde zienderogen naar het nulpunt, de Wierdenaren pasten zich aan en dat was jammer voor deze derby, die het nooit werd. Derde en laatste wissel bij de Wierdenaren in de 69e minuut: Karlo Borghuis maakte plaats voor Sten Knol, waarna Tim Pothast even later hoog over knalde namens SVZW. Ook bij DOS vond de laatste wissel plaats, Maarten Slomp verving Stef van der Velden, het niveau evenwel bleef onveranderd van een bedenkelijk niveau. En zo werd naar het einde van deze wedstrijd gewerkt, kreeg invaller Maarten Slomp nog een enorme kans, maar deze middag lukte niets bij DOS, hij vond doelman Jens Veldwachter op zijn weg en twee minuten werd een DOS’ inzet nog op de lat gemikt. Eindstand daarom 0-5, dik verdiend en complimenten aan SVZW voor hun spel in met name de eerste helft. DOS mag hopen dat het bij deze ene off-day blijft, opdat er volgende week dan alsnog een Sinterklaas cadeautje kan worden uitgepakt. SVZW speelt dan thuis tegen Hierden, aanvang 14.30 uur en willen we heel graag getuige zijn van een voortzetting van de geboekte resultaten. Daar willen we toch allemaal bij zijn?

Klit hier voor de foto’s

Opstelling SVZW:

Velwachter, Kamperman Leferink, Lubbers, De Jong, Borghuis (69e Knol) , Wensing, Basut, Michels (60e Pothast), Ter Avest, Maskoul en Sahbaz (55e Jansen).

 Doelpuntenmakers SVZW:

11e minuut      Ferdi ter Avest        0-1

16e minuut      Ferdi ter Avest        0-2

21e minuut      Yessin Maskoul       0-3

32e minuut      Ferdi ter Avest        0-4 (hattrick)

51e minuut      Deniz Sahbaz          0-5