SVZW overleeft knotsgekke slotfase

 Deze derby tussen twee degradatiekandidaten vond gisteravond plaats op sportpark ‘t Midden in Vriezenveen en stond onder leiding van scheidsrechter Gert Keijl. Beide ploegen hadden natuurlijk de volle buit nodig om aan degradatie te ontkomen, zeker gold dat voor de gasten uit Wierden, die bij verlies sowieso al zouden zijn gedegradeerd. De eerste grote kans voor DETO was er al in de 2e minuut voor Coplan Soumaoro, die zijn inzet over het vijandelijke doel zag verdwijnen. Een minuut later was Deniz Sahbaz dichtbij de openingstreffer na een voorzet van Frank Smit. De eerste corner in deze inhaalwedstrijd was voor SVZW in de 7e minuut, gescoord werd er niet. Beide ploegen vochten voor wat ze waard waren, niet altijd even verheffend wel met veel inzet in die eerste helft. Het schot van Sahbaz in de 19e minuut werd tot corner verwerkt, mocht DETO in de 25e minuut twee corners op rij nemen en belandde het schot van Tom Hegeman op een half uur spelen ruim naast het Vriezenveense doel. Datzelfde lot was het schot van Lesley Nahrwold beschoren in de 32e minuut dat over ging. In de 33e minuut werd een verdedigingsfout bij SVZW bijna fataal, DETO profiteerde niet. Hoewel Frank Smit namens SVZW bijna beet had en de kopbal van Kevin Aman als corner eindigde moesten de toeschouwers tot de 44e minuut wachten op werkelijk spektakel: Kevin Aman kopte op de lat en vlak daarop mikte Lesley Nahrwold op de paal, het geluk was dit keer eens aan Wierdense zijde en alzo werd de rust bereikt bij een 0-0 stand.

Na rust was de eerste de beste kans voor Tom Hegeman namens de gasten, zijn inzet van dichtbij ging torenhoog over het doel van Anthony van Zaltbommel. In de 56e minuut de eerste wissel bij DETO, toen trainer Jos van der Veen de geblesseerde Qays Shayesteh verving door Louis Vijfhuizen. Na een kwartier in de tweede helft was DETO dichtbij de 1-0 maar met kunst- en vliegwerk hield doelman Tim Sickman zijn doel schoon. Ook SVZW trainer Philip Agteres wisselde in de 62e minuut door Matthijs Witten te vervangen door Lars Kamperman Leferink. Het peil zakte langzamerhand naar een bedenkelijk niveau in dat tweede bedrijf, hoewel Frank Smit nog even dreigend werd en daar een corner aan over hield in de 69e minuut en even later Lesley Nahrwold zijn ploeg zonder meer op 1-0 had moeten zetten. In de 72e minuut kwam Sten Knol voor Wouter Grendelman en zag Yessin Maskoul de gele kaart bij SVZW. In die laatste fase van deze derby lukte aan beide kanten vrijwel niets meer, passes kwamen niet aan of verdwenen in het niets, kortom kommer en kwel en menig toeschouwer zal met zijn of haar gedachten zijn geweest bij de clash in Barcelona. Treffend voorbeeld was de poging van Kevin Peppels die zijn inzet nogal ruim naast zag gaan en meteen daarop werd vervangen door Koen Fleer. DETO was wel de ploeg die de meeste pogingen deed het tij te keren, daar ook verreweg de meeste kansen voor kreeg maar onmachtig bleek in de afwerking, getuige ook de kopbal van Nahrwold vlak voor tijd die door SVZW goalie Tim Sickman werd gepakt. De wedstrijd leek aldus als een nachtkaars uit te gaan met voor beide partijen een nietszeggend gelijkspel, toen de blessuretijd aanbrak, waarin More Kippers nog geel ontving en DETO op miraculeuze wijze niet de beslissing forceerde diep in die extra tijd en uit de rebound Frank Smit aan de andere kant kans zag om alsnog de 0-1 binnen te prikken. Een sensationeel einde aan een saaie tweede helft, enorme opluchting aan SVZW zijde dat degradatie uitstelde en geen tijd had daarover te juichen, want de scheids liet niet meer aftrappen. Teleurstelling bij de gastheren uiteraard na deze gestolen overwinning van de buurman. Komende zaterdag reist SVZW af naar Wezep om aan te treden tegen WHC, opnieuw een ploeg die nog niet veilig is. Wie weet wat deze oppepper nog voor gevolgen heeft……

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Sickman, Grendelman (72e Knol), Basut, Wensing, Witten (62e Kamperman Leferink), De Jong, Hegeman, Kippers, Maskoul, Sahbaz en Smit.

Doelpuntenmaker SVZW:
96e minuut     Frank Smit     0-1