SVZW onderbreekt reeks overwinningen DETO

 Klik hier voor de foto’s van Henk Steen

De laatste wedstrijd van SVZW voor de winterstop was die tegen DETO uit in Vriezenveen en werd pas om 11.00 uur duidelijk of die derby ’s middags nu wel of niet zou doorgaan na een hoop onduidelijkheden voorafgaand. Om 14.45 uur dan  floot scheidsrechter G.W.R. Poffers voor het beginsignaal ervan en waren het de gasten uit Wierden die de eerste corner mochten nemen, welke overigens in het zijnet eindigde. De eerste grote kans was er voor Ferdi ter Avest in de 7e minuut, hij zag zijn inzet voorlangs het Vriezenveense doel gaan. Slechts een minuut later een zelfde grote kans voor de gastheren, maar Frank Smit kopte recht in de handen van Jens Veldwachter. Niet dat dit nu het begin was van een geweldige wedstrijd, beide ploegen waren vooral bezig met aftasten van elkaar en zo nu en dan werden er wat kansen gecreëerd, zoals door DETO in de 13e minuut waarbij het schot van Coplan Soumaoro geen probleem was voor Wierdens sluitpost. Een poging om een penalty te versieren liep op niets uit, Yessin Maskoul had beter uit kunnen halen om de 0-1 aan te tekenen. Vlak daarop ontving Sten Knol de gele kaart en was de voorzet van Lesley Nahrwold te hoog om gevaarlijk te kunnen zijn. In de 22e minuut dan opnieuw een schot van de alom aanwezige Ferdi ter Avest dat rakelings naast ging, de bezoekers kregen echt hun kansen wel. In de 23e minuut een corner van DETO zijde welke door Nahrwold volkomen gemist werd en ook zeven minuten later zijn vizier niet op scherp had bij zijn te hoog gemikte schot. En ook de voorzet van Lars Kamperman Leferink werd niet doeltreffend afgesloten, de rappe Yessin Maskoul kopte over. Het laatste wapenfeit voor rust kwam van de voet van Tom Smoes, die na een prima individuele actie zijn schot net over het Wierdense doel zag verdwijnen. Zodoende kabbelde de partij zich naar de rust toe, een wat tamme eerste helft met een paar hele goede kansen voor de gasten om op voorsprong te komen. Ruststand 0-0.

Na rust geen wijzigingen in beide teams en vrijwel het zelfde beeld als in het eerste bedrijf aan het begin ervan. Het eerste opvallende moment was het van de doellijn halen van de corner genomen door Karlo Borghuis, we schrijven dan al de 54e minuut. En ook de vrije trap van Coplan Soumaoro in de 61e minuut werd een prooi voor Jens Veldwachter, terwijl Ferdi ter Avest een minuut later nogmaals voorlangs schoot. De ons welbekende Kevin Aman lag in deze derby volledig aan de ketting van Michael Wensing en in de 63e minuut besloot SVZW trainer Philip Agteres (contract met 2 jaar verlengd, proficiat) tot de eerste wissel door de moegestreden Nigel Michels naar de kant te halen, voor hem in de plaats kwam Tom Hegeman. Vlak daarop ontsnapte Ferdi ter Avest op weg naar doelman Anthony van Zaltbommel, maar hij werd teruggefloten wegens omstreden buitenspel. In deze fase van de wedstrijd was SVZW sterker, de ploeg moest doordrukken hetgeen niet echt lukte. Sten Knol knalde naast en ook DETO trainer Jos van der Veen ging nu wisselen in de 69e minuut: Koen Fleer eraf, John Fraterman erin. Pal na deze wissel kreeg doelman Van Zaltbommel de rode kaart gepresenteerd vanwege het neerhalen van een SVZW speler binnen de beruchte lijnen: hij kon vertrekken en SVZW mocht de penalty gaan nemen, nadat er bij DETO gewisseld was: de vervangende keeper was Roberto Stopel en Tom Smoes moest noodgedwongen het veld verlaten om met 10 man verder te spelen. De nieuwe doelman zat echter nog heel dicht bij de door Deniz Sahbaz ingeschoten penalty, maar de voorsprong was desondanks een feit: 0-1 in de 73e minuut. SVZW wisselde daarop Sten Knol in voor Bas Woesthuis in afwachting van het slotoffensief van de Vriezenveeners, die tien minuten voor tijd Qays Shayesteh vervingen door Rene Nijhof. Met man en macht werd getracht er nog een gelijkspel uit te peuren, zelfs de doelman ging mee naar voren en Philip Agteres haalde in het geweld Ferdi ter Avest naar de kant voor Darek Andrzejak in de 84e minuut. Dat waren meteen de laatste minuten voor deze sympathieke Poolse speler, die binnenkort terugkeert naar zijn vaderland. In blessuretijd liep invaller Rene Nijhof nog tegen een gele kaart aan, omdat hij een beslissing van de scheids anders beoordeelde en dat is meestal niet slim. Uit de counter in die felle slotfase daar op Het Midden scoorde Deniz Sahbaz zijn tweede doelpunt, het doel was volkomen leeg en dus een koud kunstje. Eindstand derhalve 0-2 en de top drie blijft dicht elkaar na deze uitslag en gaan we met een goed gevoel de winterstop in, want ook deze middag was het een team bij SVZW dat de overwinning over de streep trok. Hulde daarvoor. Goede feestdagen gewenst en graag tot ziens in de tweede helft van Januari 2018.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:

Veldwachter, Kamperman Leferink, Wensing, Basut, Knol (75e Woesthuis), Ter Avest (84e Andrzejak) , Borghuis, De Jong, Michels (63e Hegeman), Maskoul en Sahbaz.

Doelpuntenmakers SVZW: 

73e minuut     Deniz Sahbaz  0-1 (penalty)

95e minuut    Deniz Sahbaz  0-2

DETO 1 - SVZW 1 16-12-2017