SVZW steeds verder in de problemen

Gistermiddag stond in Apeldoorn de wedstrijd tegen CSV op de rol, voor SVZW traditioneel een lastige uitwedstrijd daar op sportpark Orderbos en zeker dit keer, want ook de gastheren hadden de punten hard nodig om niet in de gevarenzone te geraken. Dat SVZW zich in die zone al maanden ophoudt mag genoegzaam bekend zijn en ook gistermiddag werd gestart zonder John Lubbers achterin, terwijl Michael Wensing onlangs wekenlang uitgeschakeld werd. Reeds in de 2e minuut mocht Maarten Boeve namens de thuisclub een corner nemen, het schot van Steven van Es bleek een afzwaaier en kon SVZW aan aanvallen gaan denken. Het schot van Joshua ter Avest in de 6e minuut was hard maar naast en dezelfde speler vergat drie minuten later nogmaals uit te halen, het was een reële mogelijkheid. Aan de andere kant miste Maarten Boeve een grote kans, het bleef bij slechts een doeltrap. Beide elftallen waren aan elkaar gewaagd, probeerden vooral de nul te houden en werd het SVZW in de 19e minuut bespaard op achterstand te komen via een eigen doelpunt van Burak Basut, de ploeg kwam weg met een corner. Een overtreding op Maikel Lange kostte SVZW middenvelder Robert de Jong een gele kaart in de 22e minuut en de vrije trap van rechts door Joshua ter Avest even later werd door aanvoerder Deniz Sahbaz richting het vliegveld van Teuge gelanceerd. De gasten probeerden het wel hoor, zeker in het eerste bedrijf, maar waren ongelukkig in de afwerking zoals na een bijna een half uur spelen toe Yessin Maskoul geen penalty maar een corner kreeg, nadat hij even daarvoor na een prima opgezette aanval in de handen van CSV doelman Patrick Jansen schoot. Die kansen waren er wel degelijk hoor, zoals in de 42e minuut toen Joshua ter Avest volkomen miste en verzuimde zijn ploeg daarmee kort voor rust op een 0-1 voorsprong te zetten. Namens CSV ontving ook Bastiaan van Laar van de warrig leidende scheidsrechter A.J.F. Midden de gele kaart en mocht op slag van rust Maikel Lange nog een ruimhartig gegeven vrije trap nemen, gescoord werd er niet meer en dus eindigde de eerste helft zoals ie begon 0-0.

Twee ongewijzigde elftallen verschenen na rust op het veld en vrijwel onmiddellijk na de aftrap ontsnapte SVZW aan de 1-0, kopte Maarten Boeve op de Wierdense lat en miste Bruce Schotman de opgelegde kans om de score te openen, miraculeus genoeg bleef het 0-0, nadat de gasten tot drie keer toe door het oog van de naald gingen in amper drie minuten tijd. Daar hadden we over geluk dus niet te klagen. Trainer Jeroen Burghout paste zijn eerste wissel toe in de 50e minuut door Sebastian van Leer te vervangen voor Jesse Perdon. Drie minuten daarna een koppoging van Frank Smit maar CSV doelman Patrick Jansen pakte laconiek. In de 55e minuut greep Wierden’s doelman Tim Sickman bepalend in en bediende Bas Woesthuis uit de goede tegenaanval Yessin Maskoul, die over knalde, jammer. Diezelfde Woesthuis kreeg wat later ook geel, onredelijk zwaar bestraft volgens velen en een minuut later kwam CSV dan toch op voorsprong na uitermate zwak verdedigingswerk van SVZW en Mike Peters zich die kans niet liet ontnemen: 1-0. Bijna was het drie minuten later opnieuw raak, dit keer was het Jamarro Diks die dichtbij de 2-0 was en de gasten daar goed wegkwamen. Wissel aan beide zijden in de 66e minuut: trainer Philip Agteres verving middenvelder Joshua ter Avest voor aanvaller Maarten Jansen, bij CSV verdween Maikel Lange ten faveure van Richard van Beek. SVZW gaf het nog niet op ondanks dat de krachten afnamen, zo niet bij SVZW rechtsback Lars Kamperman Leferink die constant opstoomde langs de zijlijn en de spitsen van puike voorzetten voorzag zoals in de 71e minuut, maar er niemand tegen de bal aanliep om de gelijkmaker te scoren. Tweede wissel aan Wierdense zijde in de 81e minuut: Bas Woesthuis vertrok, Sten Knol kwam, welke laatste in de 85e minuut een niet ongevaarlijke vrije trap nam maar die helaas ook de 1-1 niet opleverde. Laatste wissels voor de statistieken rond de 86e minuut: bij SVZW werd Dries Buimer vervangen door Matthijs Witten en bij CSV ging Jamarro Diks eraf voor Fedde Timmer. Hoewel in die slotfase nog bijna de 2-0 viel (het werd een corner) eindigde deze onmtoeting in een nipte 1-0 overwinning voor CSV en daarmee had Apeldoorn wat het wilde. Voor SVZW eindigde dit treffen dus opnieuw in mineur en komen we steeds dieper in de problemen waar het gaat om lijfsbehoud. Nog acht te gaan dus nog vierentwintig punten te verdelen, ik weet het is een dooddoener, we blijven strijden ook als volgende week het sterke AZSV uit Aalten op bezoek komt op sportpark het Lageveld te Wierden, aanvang 14.45 uur. In goede en in slechte tijden! Tot volgende week.

PS: op de site “voetbal op zaterdag” werd melding gemaakt van ook een gele kaart voor Deniz Sahbaz. Als dat zo is (niet ondenkbaar bij deze onpartijdige) dan is uw verslaggever dat ontgaan, waarvoor excuus.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Sickman, Buimer (86e Witten), Basut, Borghuis, Kamperman Leferink, Ter Avest (66e Jansen), Woesthuis (81e Knol), De Jong, Sahbaz, Maskoul en Smit.