Puntendeling in Fryslân.

Gistermiddag togen de trouwe supporters van SVZW naar het hoge noorden op de grens tussen Groningen en Friesland om daar te spelen in en tegen Buitenpost in een wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter P. Raven. De gasten uit Wierden, nog steeds kampend met een hoog aantal blessures, gingen fanatiek uit de startblokken en was het Lars Kamperman Leferink die in de 1e minuut een eerste schot waagde waaruit de eerste corner ontstond. Een echt grote kans een minuut later voor Yessin Maskoul, ook die poging eindigde in een hoekschop en had eigenlijk de 0-1 moeten zijn. Enfin, de bedoelingen waren duidelijk, SVZW was uit op de overwinning. De vrije trap van Frank Smit in de 7e minuut leverde eveneens niets op, terwijl het schot aan de andere kant door Joran Olijve net naast het Wierdense doel verdween. De gasten namen het initiatief, zagen een schot van Rob Dijkstra in de 17e minuut over SVZW doelman Tim Sickman en de lat verdwijnen en bleek de vrije trap van Sten Knol te laag genomen om gevaar op te leveren voor Buitenpost sluitpost Kevin v.d. Meulen. In de 23e minuut een eerste pegel van good old Robin Huisman de Jong, Tim Sickman pakte klemvast. Nigel Michels was drie minuten later redelijk dichtbij succes, zijn inzet eindigde voorlangs en leverde desondanks een corner op. In de 27e minuut werd het overwicht van de gasten uit Wierden beloond: Sten Knol leverde een goede voorzet af van waaruit Frank Smit de 0-1 aantekende, volkomen verdiend. Dat was ook de gele kaart voor Jelmer Vos namens Buitenpost na een rot overtreding op de snelle Yessin Maskoul en eenzelfde lot was in de 33e minuut beschoren voor Danny Boersma. Uit de vrije trap knalde Nigel Michels rakelings over en deed Buitenpost daarop iets terug via Rob Dijkstra in de 37e minuut, tot doelpunten leidde het allemaal niet en was het laatste wapenfeit uit die eerste helft een te slap schot van Yessin Maskoul dat toch nog een corner opleverde. SVZW had in dat eerste bedrijf duidelijker afstand moeten nemen van de tegenstander gezien de vele kansen en het overwicht, maar het bleef tot aan de thee bij een krappe 0-1 stand.

Twee ongewijzigde elftallen verschenen in het tweede bedrijf op het natuurgras en allengs werd duidelijk dat Buitenpost trainer Rene van der Weij het nodige had rechtgezet want men zette veel meer druk op SVZW dat daardoor steeds vaker achteruit moest. Toch waren het de Wierdenaren die voor enig gevaar stichtten via een schitterende pass van Sten Knol op de onzichtbare Deniz Sahbaz en het via Yessin Maskoul geen doelpunt maar wel een corner opleverde. In de 56e minuut zag Nigel Michels zijn schot naast het doel van Buitenpost verdwijnen en kwam het antwoord vlak daarop tot twee keer toe via vrije trappen van Robin Huisman de Jong, die uiteindelijk geen gelijkmaker opleverden. Uit de daaropvolgende Wierdense aanval trof Yessin Maskoul het zijnet, uw verslaggever telde de 0-2 reeds, het werd een corner en de krappe voorsprong bleef realiteit. Vervolgens ontving ook John Lubbers namens de gasten de gele kaart en schoot Robin Huisman de Jong uit de vrije trap ruim over.

De druk op SVZW werd echter steeds groter, de ploeg haalde de trekker niet over en het wachten was op de gelijkmaker, waar Joran Olijve in de 71e minuut dichtbij was. De vrees voor die gelijkmaker nog maar net opgeschreven of het was raak, Berend Schootstra voltrok het vonnis en zette de 1-1 op het scorebord. Dat was rond de 76e minuut het sein voor een aantal wissels, bij Buitenpost werden Joran Olijve en Wim de Vries vervangen door Jorrit Terpstra en Aaron Boekhout, bij SVZW verdween Nigel Michels ten faveure van Matthijs Witten, terwijl in de 83e minuut de goed spelende Sten Knol vervangen werd door Maarten Jansen. Bijna was het Buitenpost dat de volle buit pakte via invaller Jorrit Terpstra die in de 84e minuut rakelings over knalde en Rob Dijkstra die vlak voor tijd maar net naast kopte, echter de pot eindigde in een 1-1 gelijkspel. Een sterker SVZW in de eerste helft, een sterker Buitenpost in de tweede en dus kun je stellen dat de uitslag terecht was. Volgende week wordt er gebekerd (SVZW speelt thuis tegen Hardenberg ’85) en wordt de inhaalwedstrijd ACV-Genemuiden afgewerkt. De week daarop, zaterdag 17 november, komt DETO Twenterand naar Wierden om daar deze derby te spelen en natuurlijk willen we daar met zijn allen bij zijn!

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW: Sickman, De Jong, Lubbers, Wensing, Kamperman Leferink, Borghuis, Michels (77e Witten), Knol (83e Jansen), Smit, Sahbaz en Maskoul.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (77. Aaron Boekhout), Danny Boersma, Robin Huisman de Jong, Joost Jesse Visser,Jelmer Vos, Berend Schootstra, Rob Dijkstra, Rik Weening, Halbe Elsenga (46. Rolf Dijk), Joran Olijve (77. Jorrit Terpstra)

Doelpuntenmaker SVZW: 27e minuut     Frank Smit     0-1