Svzw g1 is zijn wedstrijd begonnen om 13:15 en vanaf begin af aan voor de wedstrijd werden er 3 regels door de scheidsrechter gehanteerd aan beiden teams: 1. geen grote mond 2. respect voor elkaar en 3. bij een overtreding ga je voor 2 minuten naar de kant! Vanaf begin af aan begon het bij svzw g1 ten koste van De Esch g2, slecht aan de wedstrijd, ze liepen veel achter de feiten aan en door een fout van Svzw g1 had een  Svzw g1 verdediger met zijn eigen doelpunt pech, 1-0.
De 2-0 bleef ook niet uit, Svzw g1 verdedigers moesten eruit omdat ze elkaar motiverend proberen te steunen, daar waar de irritatie op de scheidsrechter des te meer toe nam in plaats van te gaan voetballen. Blijkbaar was dat voor de scheidsrechter goed genoeg om geheel onterecht een Svzw g1 verdediger er 2x uit te halen, daar waar De Esch g2 spelers bleven staan. Hierdoor kwam Svzw g1 tegen De Esch g2 met 7 tegen 8 man te spelen en met een  2-0 achterstand ruste Svzw g1 dan ook.

De 2de helft ging Svzw g1 anders spelen, daar waar De Esch g2 spelers op dezelfde weg doorgingen. Svzw g1 bleef voetballen en de 1-2 kwam tot stand na een scrimitsch en daarna voetbalde Svzw g1 nog des te furieuzer door om de 2-2 te maken. Daarna speelde De Esch g2 naar de 3-2 toe en viel deze ook binnen. Svzw g1 gaf niet op en de 3-3 viel nog geen 5 Minuten later binnen! toen werd er weer een verdediger eruit gehaald voor 2 minuten, maar de scheidsrechter had er blijkbaar meer dan 2 minuten voor nodig! De bank had er genoeg van, van de scheidsrechter, eveneens  de speelsters/spelers van Svzw g1! Er werden zelfs nog 3 overtredingen gemaakt op een Svzw g1 verdediger door een middenvelder van De Esch g2 maar ook dit werd geheel onterecht niet bestraft! De scheidsrechter liet zo’n 80 minuten voetballen, toch kreeg De Esch g2 de 4-3 binnen en daarna floot de scheidsrechter af en barstte de bom tegenover de scheidsrechter, maar gelukkig werden de gemoederen uiteindelijk gesust! De overwinning voor De Esch g2 was misschien niet helemaal verdiend! Op naar volgende week voor en Svzw g1 hoopt zo snel mogelijk deze wedstrijd te willen vergeten!

Bart Westra