Zwaluwen opnieuw onderuit

Klik hier voor de samenvatting van ACV – SVZW
 
Gistermiddag was Assen de bestemming om daar aan te treden tegen het sterke ACV, ook al zo’n gerenommeerde naam in het zaterdag amateurvoetbal uit de stad waar de Formule 1 in 2020 gehouden zou moeten worden. De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Martijn Gerrits begon om 14.30 uur daar op het mooie sportpark Catawiki en al in de 2e minuut kreeg Yessin Maskoul namens de gasten een grote kans om de 0-1 aan te tekenen, het mocht niet zo zijn. In de 7e minuut werd er door een Assense verdediger hands gemaakt binnen de zestien en dat betekende dus een strafschop die door Deniz Sahbaz verzilverd werd: 0-1 en dat al zo vroeg in de wedstrijd, een enorme opsteker voor de Zwaluwen waar de laatste weken geen wedstrijd meer gewonnen werd. Een verder wat warrig en matig begin van deze partij waarin Ibrahim Sillah de eerste gele kaart van de wedstrijd ontving in de 18e minuut, de daaropvolgende vrije trap van Sten Knol belandde recht in de handen van ACV doelman Ben Wormmeester. Vijf minuten later mazzelde SVZW toen de pegel van Ezra Schrijver de onderkant van de lat raakte en terug het veld in stuiterde. Het bleek uitstel van executie, want diezelfde Schrijver schoot een minuut later na een verdedigingsfout dit keer wel raak en dus was de gelijkmaker een feit 1-1. De poging van Sten Knol na de aftrap mislukte en uit de strak genomen corner van Karlo Borghuis kopte John Lubbers over het Asser doel. Opnieuw sloeg het noodlot toe, dit keer in de 38e minuut toen Robin de Jonge volgens de onpartijdige te hard tackelde binnen de zestien en dat met een strafschop bestrafte. Ezra Schrijver voltrok het vonnis koel en zette zijn ploeg daarmee op een 2-1 voorsprong. In de 43e minuut moest Pascal Huiser bij ACV geblesseerd het veld ruimen, zijn vervanger was Guus de Vries. Vlak voor het einde van het eerste bedrijf pakte Dries Buimer op de valreep nog een domme gele kaart en ging het schot van Yessin Maskoul in blessuretijd net naast. Ruststand daarom 2-1, in een wedstrijd van de foute passes en mislukte ingooiballen.

Na de thee was het ACV dat dichtbij de 3-1 zat na de prima voorzet van de uitblinkende Ezra Schrijver op Robert Talens, welke laatste het projectiel niet achter SVZW doelman Jens Veldwachter kreeg. Ook de tweede helft begon matig waarin Gibril Sankoh van ACV aan geheid geel ontsnapte en dus ook de leidsman in de malaise deelde. Na zestig minuten op de klok miste Schrijver een grote kans om de pot in het slot te gooien en vlak daarop besloot SVZW trainer Philp Agteres om Sten Knol te vervangen door Matthijs Witten. Scheids Gerrits besloot in de 62e minuut om Karlo Borghuis wel geel te geven en in de 70e minuut wisselde ACV trainer Fred de Boer door Jim de Leeuw te vervangen door Justin Mulder. SVZW zat in die tweede helft wat beter in de wedstrijd, beide ploegen bleven echter onder de maat gezien de vele fouten die over en weer gemaakt werden. De verder onzichtbare Deniz Sahbaz probeerde het met een schot in de 72e minuut, doelman Wormmeester had klemvast. Tweede wissel aan SVZW zijde met nog een kwartier te gaan: Frank Smit er terecht af, Maarten Jansen erin, gevolgd door de laatste wissel bij ACV even later: Leon Santema maakte plaats voor Koen Steg en inmiddels waren de gasten aan een slotoffensief begonnen, kopte Maarten Jansen in de 83e minuut uit kansrijke positie naast. ACV wankelde, SVZW drukte niet door en moest tevens alert blijven op de ruimte die ACV voorin nu kreeg, maar opnieuw zat het de Wierdenaren niet mee, de gelijkmaker bleef uit die het zeker wel verdiend had. Intussen volgde er nog een gele kaart voor ACV speler Nande Wielink, scoorde Marco van der Heide nog in buitenspelpositie en werd aldus de eindstand bepaald op een 2-1 winst voor ACV, de gasten uit Wierden met een kater achterlatend. Opnieuw geen punten dus voor het zo geplaagde team uit Wierden, uitermate teleurstellend natuurlijk maar volgende week zaterdag kan de ploeg de eerste seizoenshelft alsnog met een driepunter afsluiten als er wordt gewonnen van DUNO D dat op bezoek komt in Wierden. Daar houden we ons aan vast en naar we hopen, velen van u met ons. Aanvang 14.45 uur.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Veldwachter, Buimer, Lubbers, De Jonge, Kamperman Leferink, Borghuis, Wensing, Knol (61e Witten), Smit (75e Jansen), Maskoul en Sahbaz.

Doelpuntenmaker SVZW:
7e minuut       Deniz Sahbaz  0-1