SVZW wint 3e wedstrijd op rij uit bij ACV

In het land van Bartje stond zaterdagmiddag de voorlaatste wedstrijd op het programma, waarbij de thuisploeg bij winst nog alle kansen had op het kampioenschap en de gasten uit Wierden nog 1 punt moest binnenhalen om echt helemaal veilig te zijn en dat nota bene op een 7e stek in die sterke hoofdklasse C, die zo ongemeend spannend is, zowel boven- als onderin. SVZW verloor in Assen nog nimmer van het gerenommeerde ACV en de thuisploeg wilde dat om bovengenoemde reden wel eens rechtzetten, bovendien zou het een mooi cadeautje zijn in het kader van het 75 jarige jubileum van de club. Scheidsrechter Huizinga uit Leeuwarden blies om half drie voor het begin van de clash en gaf al in de 3e minuut geel aan ACV speler Josias Eshuis, in de 5e minuut gevolgd door nog eens geel, dit keer was Nigel Michels van de gasten aan de beurt. Beide kaarten wel zeer vroeg gegeven in de wedstrijd, je kon daar de nodige vraagtekens bij zetten. Maar goed 1-1 op dat punt, voor de rest twee ploegen die wilden aanvallen, zonder daarbij echte kansen te creëren. De eerste corner was voor SVZW, als zo vaak genomen door Kevin Aman, Maurice Bartelds schoot voorlangs. De eerste echte grote kans in deze wedstrijd was voor SVZW spits Ruud ter Heide in de 14e minuut, helaas mikte hij te hoog en bleef het bij 0-0. Een klassieke verdedigingsfout in de 19e minuut werd onmiddellijk afgestraft door ACV speler Robert Pompstra, die snoeihard en onhoudbaar het projectiel in de touwen joeg en zijn ploeg daarmee de zo vurig gewenste voorsprong bezorgde: 1-0. Meteen daarna moest SVZW trainer Berthil ter Avest de geblesseerde Jordi van Ek al vervangen, in zijn plaats speelde Jon Mulderije. Beide ploegen bleven het proberen, SVZW deed zeker niet onder voor de thuisploeg en was over het algemeen sterker, echter zonder echte kansen te scheppen. Met name Maurice Bartelds strooide als vanouds met mooie lange passes, maar toch moest de Wierdense doelman Michiel Achterhoek ook alert blijven, getuige zijn ingreep in de 34e minuut ten koste van een corner. Een minuut later opnieuw een zwaar overdreven gele kaart voor SVZW verdediger Maurice Bartelds, terwijl de wedstrijd sportief gezien helemaal geen gele kaarten eiste, maar ja, de scheids besliste en dan is het goed. Een counter via ACV’s nummer 14 Roby Holder, bezorgde het meegereisde Wierdene publiek nog even kippenvel, maar Achterhoek redde opnieuw bekwaam en werd de rust bereikt met die 1-0 voorsprong voor de Assenaren.

Na de thee startte SVZW voortvarend en kreeg in de 52e minuut twee corners op rij te nemen, alsmede een kansje voor Michael Wensing twee minuten later, maar gescoord werd er niet. SVZW werd allengs sterker, ACV moest steeds vaker terug en ging meer fouten maken. Het resultaat voor de gasten volgde in de 59e minuut, toen Cenk Uguz een schitterend geplaatst schot los liet, waarop ACV doelman John Vos geen antwoord had en dus was de zonder meer verdiende gelijkmaker een feit. ACV trainer Hendrik Oosting wisselde meteen: Edu de Jonge Rosa kwam als vervanger van Josias Eshuis in het veld, in de 65e minuut gevolgd door nog een wissel: Denyal Dzemidzic mocht gaan douchen ten faveure van Gill Göbel. Vlak daarna, in de 67e minuut, had SVZW op voorsprong moeten komen, maar Ruud ter Heide schoot van dichtbij naast, een gemiste kans zullen we maar zeggen. De Wierdenaren bleven de bovenliggende partij, ACV werd steeds zwakker, maar tot doelpunten leidde het allemaal nog niet. Een vrije trap op 27 meter van het Assense doel door Nigel Michels kwam niet verder dan het muurtje en in de 79e minuut mocht SVZW haar handen dicht knijpen, toen een schot van invaller Edu de Jonge Rosa maar net voorlangs ging, wat kwamen de gasten daar goed weg. En toch kreeg de wedstrijd de winnaar die daar het meest recht op had, want een curieus doelpunt van de(linker!!) voet van Machiel van Keulen betekende de absoluut verdiende 1-2 in de 82e minuut. Twee minuten later wisselde ACV voor de laatste keer, door Abdel Allaoui te vervangen door Jelle Teitsma (niet te verwarren met Jelle Nijland, die is weer van een geheel ander kaliber) maar tot scoren kwam het niet meer, hoewel SVZW haar doelman Achterhoek in de 88e minuut wel heel erg dankbaar mocht zijn, toen deze op schitterende wijze en in een reflex de uithaal van Erwin Buurmeijer onschadelijk maakte ten koste van een corner. In blessuretijd knalde Jon Mulderije namens de gasten nog op de paal, maar toen was het echt gedaan en mocht SVZW opnieuw de drie punten meenemen naar Wierden, de derde gewonnen wedstrijd op rij alweer onder Berthil ter Avest. Handhaving in de hoofdklasse C was daarmee een feit en pas op de laatste speeldag zal bekend worden wie de kampioen wordt en welke ploegen degraderen c.q. nacompetitie gaan spelen. SVZW speelt haar laatste wedstrijd thuis in Wierden tegen Go Ahead Kampen, dat een van de degradatie kandidaten is, volgende week zaterdagmiddag om half drie op Sportpark Het Lage Veld. Mis de ontknoping niet.

Gerhard Nijmeijer

 

Opstelling SVZW:

Achterhoek, Zwiers, Holtkamp, Bartelds, Van Keulen, Wensing, Van Ek (20e Mulderije), Cenk Uguz, Michels, Ter Heide en Aman.

acv-svzw svzwacv2

Foto’s www.acvassen.nl