SVZW MB1 wint overtuigend

Op een winderig sportpark werd om 10.45 uur afgetrapt voor de wedstrijd tegen de Zweef MB-1. Met slechts 11 speelsters die pas 5 minuten voor het beginnen van de wedstrijd het veld oplopen was het al snel duidelijk dat de 3 punten vandaag in Wierden zouden blijven.

 

We komen na 17 minuten terecht op voorsprong na een goede aanval. Een fantastisch schot van Ruth wordt bekroond met een doelpunt. Ondanks de snelle voorsprong maken we het ons zelf onnodig lastig door een domme overtreding te maken in het strafschopgebied, waardoor de scheidsrechter niet veel anders kan dan een strafschop geven. Na 23 Minuten is het dus alweer gelijk! Omdat we tegen de wind in spelen is het nogal lastig om onze spitsen te bereiken. Echt gevaarlijk worden we in de 1ste helft niet meer. Daar staat tegenover dat de Zweef ook geen kansen creëert. Als een speelster van de Zweef met een enkel blessure uitvalt, en er bij de Zweef geen wissel speelsters aanwezig zijn, moet De Zweef dus met 10 man door. Na de rust hebben we de wind in de rug, en daar maken we optimaal gebruik van. We gaan steeds beter voetballen, vinden elkaar makkelijker, en laten goed lopende aanvallen zien. De score loopt daardoor binnen het kwartier op tot 3 – 1. Ook de 4-1 en 5-1 vallen na goed lopende aanvallen met mooi combinatie spel. Een extra compliment voor Ruth die 3x weet te scoren. Uiteindelijk een verdiende overwinning, en de eerste 3 punten voor de 2e seizoenshelft.