SVZW 3 MET 3 PUNTER DE WINTERSTOP IN

Sportpark Villekamp in Aalten was afgelopen zaterdag het decor voor de derde uitwedstrijd op rij voor SVZW 3, tegenstander AZSV 4. Met een hele lijst aan geblesseerden werd afgereisd naar Aalten waar ons een zware wedstrijd te wachten stond. AZSV 4 had inmiddels een sterke reeds achter de rug met als klapper de 1-5 overwinning bij Enter Vooruit. Het seizoen van SVZW 3 verloopt vooralsnog wisselvallig, sterke wedstrijden worden afgewisseld met enkele zwakke optredens en hier en daar ontbrak het ook wel aan het nodige geluk en viel het kwartje net verkeerd. De 9e plek is echter veel te laag voor SVZW 3 en dus was de laatste wedstrijd van 2013 een mooi moment het blazoen wat op te poetsen.

 

Met een kwartier vertraging vanwege een ongelukkige botsing tussen 2 spelers in de wedstrijd die voor ons werd gespeeld werd afgetrapt op het prima kunstgrasveld in Aalten. Het begin was voor AZSV dat goed uit de startblokken kwam en na nog geen 5 minuten spelen al in een zetel werden geholpen door de scheidsrechter. Na een diepe bal was het de vlugge spits van AZSV die in een fair één op één duel met Wouter slim naar de grond ging op de rand van de zestien…strafschop! Het zou toch niet weer gebeuren dat we nu door een ongelukkige beslissing van de scheidsrechter op achterstand zouden komen. Helaas, de pingel werd onberispelijk binnen geschoten en de 1-0 stond al vroeg op het bord. De ruggen moesten weer worden gerecht en vol goede moed trokken de withemden weer ten aanval. Vooraf was afgesproken dat we de linies kort zouden houden bij balverlies en na de vroege teleurstelling werden de aanvalsgolven van AZSV al vrij snel in de kiem gesmoord. Na een overigens niet te missen kans op de 2-0 na een vlugge counter van AZSV was het SVZW dat steeds dreigender op de helft en voor de goal van de tegenstander kwam. Met enkele vlotte combinaties en prima verzorgd spel waarbij vooral Emrah, die ons vanuit het 2e kwam versterken en Mats een doorn in het oog waren voor AZSV kon de gelijkmaker niet lang uitblijven. Mats had geen kind aan de rechtsback van AZSV en leverde voorzet na voorzet af die soms op miraculeuze wijze net niet werden binnen getikt of gekopt. Een vrije trap en corners die ontstonden uit de druk op de goal van de Aaltenaren werden matig genomen en helaas bleef dus ook zo de zo gewenste 1-1 uit. In de rust werd afgesproken dat we de lijn van de eerste helft zouden doortrekken en dat we als we wat slimmer zouden op de juiste momenten (lees: laat je maar eens slim vallen in de zestien) we misschien ook wel een cadeautje van de scheids zouden krijgen. Zoals afgesproken kwam SVZW weer scherp en geconcentreerd uit de kleedkamer en al snel werd duidelijk dat AZSV deze middag alleen uit de counter nog gevaarlijk zou kunnen worden. Het balbezit was voor ons en er was veel beweging in de ploeg waardoor het lastig was voor AZSV om grip te krijgen op onze aanvalsdriften. Na een minuut of 10 gespeeld te hebben was het bij de zoveelste corner dan eindelijk raak. De door Emrah genomen corner had een geweldige curve en plofte bij de tweede paal achter een verraste doelman in het net, 1-1. Dit was was SVZW nodig had en het bleek achteraf dat deze terechte gelijkmaker ons vleugels gaf. Florian kwam bij de opvolgende aanval goed door op rechts waarbij hij in het zicht van de haven werd gevloerd door zijn directe tegenstander, strafschop dacht iedereen met een Zwaluwhart, vrije trap dacht de scheids en helaas leverde deze ons nog geen voorsprong op. Gerechtigheid bleek echter het sleutelwoord vandaag. Bij weer een volgende aanval via links kwam de bal via een scrimmage voor het doel voor de voeten van Mats, voor hij kon schieten werd hij hard gevloerd door een verdediger van AZSV. Gelijk gingen onze ogen naar de leidsman en tot ieders opluchting wees hij terecht naar de stip. Emrah ging achter de bal staan en bleef koelbloedig, 1-2…eindelijk weer eens een voorsprong en de vreugde was bij iedereen groot! Deze voorsprong moest vastgehouden worden maar wie dacht dat SVZW op safe zou gaan spelen kwam bedrogen uit. De druk bleef en AZSV kwam er nauwelijks nog uit waardoor het voor hen eigenlijk beperkt bleef tot tegenhouden. Via een messcherpe aanval over links werd de bal goed strak en laag voorgetrokken en als een duiveltje uit een doosje was het de mee opgekomen Maurice die de bal met veel gevoel ineens op de pantoffel nam en met een mooie schuiver tekende hij de 1-3 aan. Dit mocht niet meer misgaan en iedereen rook de 3 punten al. Het bleek een heerlijke middag te worden voor SVZW 3. Een vrije trap enkele minuten later net buiten de zestien… Erik Schapink ging er eens goed voor staan, nam een aanloop en krulde de bal fantastisch hoog in de verre hoek, 1-4!! wedstrijd gespeeld. Een rode kaart voor natrappen voor een AZSV-er was nog een smetje op de middag. De 2-4 die uit een counter viel na matig verdedigen aan onze kant was puur nog voor de statistieken. De scheidsrechter die op sommige momenten wat warrig floot had het prima naar zijn, hij liet een minuut of 10 blessuretijd doorspelen en op het verlichte kunstgrasveld in het inmiddels donkere Aalten leek het alsof we nog de enigen waren op het grote sportpark. Gelukkig klonk uiteindelijk toch het eindsignaal en konden de oh zo belangrijke 3 punten mee naar Wierden. Een dik verdiende overwinning als gevolg van een prima teamprestatie. Met 6 punten los van Juliana’32 hebben we weer lucht, nemen we verdere afstand van de onderste regionen en kunnen we ons richten op een goede plek in de middenmoot. Na de winterstop zal blijken of we de prestatie van vandaag een goed gevolg kunnen geven. Oranje Nassau 2 zal op zaterdag 1 februari 2014 de volgende tegenstander zijn op sportpark het Lage Veld in Wierden. Als we de vorm van de laatste weken dan door kunnen trekken is een hogere klassering absoluut mogelijk. Wij nodigen u allen uit eens eens te komen kijken bij een wedstrijd van het 3e, spektakel en doelpunten gegarandeerd! Langs deze weg wensen spelers en staf van SVZW 3 u allemaal hele fijne feestdagen en een heel gelukkig en vooral gezond 2014! Niek Lucas