SVZW 19-1 boekt zege bij De Tubanters 19-1

SVZW 19-1 (A1) heeft afgelopen zaterdag met 0-3 bij De Tubanters gewonnen. Hierdoor werd een goed vervolg gegeven aan de thuisoverwinning een week geleden tegen MVV’29 19-1. Tevens werd de eerste overwinning buiten Wierden behaald. SVZW 19-1 (hierna: SVZW) komt sinds dit seizoen uit in de Hoofdklasse District Oost; een uitdagend niveau om op te spelen. De weerstand van de andere teams is elke week maximaal. Goed voor alle spelers.

De leidsman deze middag hield voorafgaand de wedstrijd een uitvoerige pasjescontrole en benadrukte deze middag geen enkel commentaar te wensen. De scheidsrechter bleek later een negatieve stempel op deze wedstrijd te drukken; veel discussie en onnodige gele kaarten aan beide kanten. Afijn, de heer Sehovic blies de wedstrijd om 14:30 in gang. SVZW kwam goed uit de startblokken en kwam snel op voorsprong; Amir Maamir was na 2 minuten het eindstation van een mooie aanval. De gasten hielden in de openingsfase het meeste balbezit en kregen goede kansen op een tweede goal. De gastheer loerde op de counter en kwam sporadisch voor de goal. De organisatie van de Wierdenaren stond goed en er werden weinig kansen weggegeven. SVZW verzuimde het duel voor de thee al in het slot te gooien; een paar mooi uitgespeelde aanvallen werden niet omgezet tot een doelpunt, waardoor beide ploegen met 0-1 gingen rusten.

Na de theepauze hetzelfde spelbeeld; SVZW hield het initiatief en de gastheer uit Enschede beperkte zich tot verdedigen en snelle uitvallen. Het spel van SVZW werd in de loop van de tweede helft wat slordiger. Bovendien bleef een tweede treffer uit, waardoor De Tubanters in de wedstrijd werd gehouden. De Tubanters kreeg één grote kans op de gelijkmaker, maar gelukkig voor de zwart-witten kon de inzet nog net voor de doellijn worden weggehaald. De gastheer uit Enschede rook bloed en gaf met deze kans het startsein tot een slotoffensief. De overbekende voetbalwet bleef gelukkig uit; wanneer je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. SVZW pareerde het slotoffensief met het juiste antwoord; een tweede goal. Tim van Putten bereikte met een afgemeten voorzet Harm Jan Meijer die de bal promoveerde tot een doelpunt. De marge van twee goals betekende de beslissing in deze wedstrijd. In de slotfase verzuimde SVZW de score verder uit te breiden. In de slotseconde viel uiteindelijk toch nog een derde goal. Harm Jan Meijer schoot vanaf de penaltystip de 0-3 op het scorebord.

Al met al een verdiende overwinning voor SVZW 19-1. Het team draait als debutant in de Hoofdklasse tot dusver prima mee. De komende weken staan er voor de winterstop nog drie prachtige affiches op het programma. Komende zaterdag komt HHC Hardenberg 19-1 op bezoek. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Een mooi moment om het hoogste jeugdelftal aan het werk te zien.

Begeleiding  JO19-01