Wedstrijdverslag KHC – SVZW 29-10-2017

KHC – SVZW  0 – 1  verslag 29-10-2017

Wierdenaren met hakken over de sloot

 

Sportpark “De Venen” in Kampen vormde gistermiddag het decor voor de wedstrijd KHC tegen SVZW uit Wierden, welke onder leiding stond van scheidsrechter Van Dijk uit het naburige Dronten. Om mede koploper te blijven moesten de Wierdenaren winnen en voor KHC gold dat bij winst de aansluiting met de top gehandhaafd bleef. En dus gingen we er met zijn allen is goed voor zitten en zagen reeds in de 1e minuut dat spits Maarten Jansen namens de gasten net niet tot scoren kwam en de bal vervangen moest worden omdat deze lek bleek te zijn. In de 2e minuut een vrije trap voor SVZW rand zestien, Tim Pothast schoot nipt naast. In de 4e minuut een hachelijk moment voor het Wierdense doel, KHC wist niet te scoren. Even later een corner door Tim Pothast, het schot van de voet van Yessin Maskoul werd geblokt en ook de poging van Maarten Jansen leverde geen resultaat op, want naast. Dat gebeurde idem na de verrassende actie van diezelfde Maarten Jansen, die mooi wegdraaide maar het vizier niet scherp had. In deze eerste 10 minuten hadden de gasten uit Wierden eigenlijk minimaal 1 of 2x moeten scoren, maar het scorebord toonde nog altijd de brilstand. Zo ook in de 19e minuut toen tegen de strakke voorzet van Ferdi ter Avest niemand aanliep en de laatste even later naast schoot uit de voorzet van Yessin Maskoul. SVZW bleef het proberen zoals in de 29e minuut via een mooie aanval waaruit het slechts een corner overhield. En uit alweer een corner in de 33e minuut kopte Burak Basut bijna raak, de bal schampte de lat. Op slag van rust dan nog een prachtig opgezette aanval, Deniz Sahbaz had hier meer uit moeten halen. Ruststand 0-0 in de wetenschap dat de gasten uit Wierden met name in de beginfase afstand van KHC hadden moeten en kunnen nemen.

 

Bij aanvang van het tweede bedrijf wissel bij SVZW: Maarten Jansen was in de kleedkamer achtergebleven en werd vervangen door Sten Knol. En in de grijze lucht boven Kampen zagen de toeschouwers in de 50e minuut zowel Yessin Maskoul alsook Tim Pothast een grote kans missen en een schotje van Ferdi ter Avest drie minuten later voorlangs gaan. Vervolgens was de voorzet Yessin Maskoul in de 57e minuut veel te hard om enig gevaar te kunnen stichten en daalde het niveau in de wedstrijd aan beide zijden. Scheidsrechter Van Dijk had zich kennelijk voorgenomen om eens geen kaarten te trekken gistermiddag, want in de 71e minuut was Nick Notrot daar rijp voor na het hard onderuit halen van Deniz Sahbaz. Het antwoord van SVZW was het enige goede: in de 73e minuut mocht Yessin Maskoul binnen tikken en de stand op 0-1 brengen, eindelijk dat doelpunt. KHC trainer Herman Oosterhaar besloot in de 77e minuut te wisselen door Kevin Isidora te vervangen door Mitchel Hooisma en even later deed ook SVZW trainer Philp Agteres dat, Tim Pothast eraf, Karlo Borghuis erin. In de 84e minuut nog een actie van Yessin Maskoul, zijn schot was te hoog gemikt. Vijf minuten voor tijd moest de goed spelende Dries Buimer er geblesseerd af, zijn vervanger werd Robin de Jong. Invaller Karlo Borghuis had in de 88e minuut de 0-2 op zijn slof, helaas haalde hij wel hard maar te hoog uit. Het bleef dus tot op het eind spannend in deze matige wedstrijd en het toetje was voor de thuisploeg, dat in de 94e minuut nog een vrije trap te nemen kreeg op een gevaarlijke plek, zeker met Jeffrey de Nooijer achter de bal. Het leverde echter geen doelpunt op en werd daarmee de eindstand op 0-1 bepaald, de drie punten mee terug naar Wierden. Gefeliciteerd hiermee, staf en spelers, volgende week ontvangen we Nunspeet op het Lageveld in Wierden, aanvang 14.30 uur en als altijd is een ieder van harte welkom!

Gerhard Nijmeijer

 

Opstelling SVZW:

Veldwachter, Buimer (85e De Jong), Lubbers, Basut, Kamperman Leferink, Pothast (80e Borghuis), Wensing, Ter Avest, Sahbaz, Maskoul en Jansen (46e Knol).

Doelpuntenmaker SVZW:

73e minuut     Yessin Maskoul     0-1