SVZW G1 wordt 3e in toernooi

Afgelopen zaterdag 19 april speelde SVZW G1 bij Jonge Kracht in Huissen (bij Arnhem) het finaletoernooi van de districtsbeker oost. Het toernooi begon voor G1 met de wedstrijd tegen vv Doetinchem G2. We hadden 15 minuten per wedstrijd en we begonnen afwachtend met wel met rustig opbouwen vanaf Jarek onze keeper.

 

Door goed combineren werd Erik vrij voor de goal gezet en schoot beheerst de 1-0 binnen. Doetinchem speelde na de goal vol op de aanval en schoot met een onhoudbaar afstandsschot de 1-1 tegen de touwen. De wedstrijd ging gelijk op. Na een corner van ons kreeg Erik weer de bal voor de voeten en besloot de bal af te geven aan onze nieuweling Koen die beheerst en heel rustig binnentikte. Eerste 3 punten waren binnen en op naar wedstrijd twee. Deze was tegen SEH G1, deze goede tegenstander zette veel druk en door goed overspelen kwamen we er goed uit. En weer vanuit een goede corner van Leon werd er door ons gescoord. Dit keer kopte Koen de bal in. 1-0, dit was ook de eindstand. De derde wedstrijd was tegen Jonge Kracht, weer speelden we ons eigen spel alleen door twee snelle counters won Jonge kracht de wedstrijd met 2-0. En doordat we met samen met Jonge Kracht bovenaan waren geëindigd, moest penalty’s de beslissing brengen voor een finaleplaats en nadat Jonge Kracht en wij allebei drie penalty’s gescoord hadden schoot Jeroen Weiden de penalty op de paal, in de gelijkmakende beurt schoot de speler van Jonge kracht de “thuisploeg” naar de finale. We konden ons opmaken voor de strijd om plek drie tegen Wijhe. In een aantrekkelijk kwartier voetbal golfde het spel heen en weer met mooi voetbal van beide kanten. Uit een goede corner van Erik stond Koen weer op de goede plek om deze in te koppen en SVZW G1 ging aan de leiding. Wijhe ging meteen vol op de aanval speler met nog een paar minuten op de klok. Dat leverde grote kansen op waarbij drie keer de paal werd geraakt, maar Wijhe scoorde niet. SVZW G1 sleepte de overwinning binnen en behaalde de derde plek op dit goed georganiseerde bekertoernooi.

Jeroen Weiden