SVZW kent weinig problemen in Zutphen

FC Zutphen ā€“ SVZW 23-09-2017

SVZW kent weinig problemen in Zutphen.

Zaterdag 23 september, de start van de competitie in de 1e klasse D. Op deze mooie nazomer zaterdag moest SVZW op bezoek bij FC Zutphen. Om 14:30 uur floot scheidsrechter Jelle Besselsen voor de aftrap van deze wedstrijd. SVZW zette de tegenstander meteen onder druk. En deze spelwijze was in de 3e minuut al succesvol. Deniz Shabaz kreeg al tijd en ruimte om uit te halen. Hij schoot de bal onhoudbaar voor doelman Marijn Sangers in de linker bovenhoek. Wat een mooie start van deze wedstrijd voor de bezoekers. Ook na de goal bleef SVZW de bovenliggende partij. Yessin Maskoul haalt heel goed de achterlijn, maar legt de bal niet goed terug. Tom Hegeman lijkt alleen op het doel af te gaan, maar op het wat stroeve kunstgras krijgt hij de bal net niet goed mee. Hierna is er nog een goede kans voor Yessin Maskoul, maar helaas levert dit niets op. In de 17e minuut de eerste gevaarlijke aanval van de thuisclub. Luuk Meijer krijgt de bal net niet bij een vrijstaande medespeler voor het SVZW doel. Vlak daarna schiet Joshua Palm namens Zutphen net naast. SVZW is daarna weer gevaarlijker. Een kopkans voor John Lubbers en Yessin Maskoul schiet net naast. In de 33e minuut het tweede gevaarlijke moment van FC Zutphen. Muhammed Kaya neemt een vrije trap goed, maar SVZW doelman Jens Veldwachter staat op de juiste plek. Tot aan de rust krijgen Burak Basut en Ferdi ter Avest namens SVZW nog goede kopkansen, maar ze leveren geen doelpunten op. Vlak voor rust krijgt Michael Wensing de gele kaart, een zware straf, gelet op de gemaakte overtreding.

In de tweede helft geen wissels aan beide kanten. Wedstrijd beeld is hetzelfde, overwicht SVZW en een verdedigende thuisclub. In de 51 minuut is Ferdi ter Avest alleen op weg naar het FC Zutphen doel. Doelman Marijn Sangers haalt hem onderuit, en krijgt terecht rood van de scheidsrechter. Zutphen trainer Taco Laurens haalt daarop Luuk Meijer uit veld om reserve doelman Thomas van de Bosch in te brengen. SVZW mag hierna nog de vrije trap nemen, maar heeft hier geen succes mee. In de 55 minuut krijgt Deniz Shabaz de bal na een snelle vrije trap, hij passeert een verdediger en geeft een goede voorzet op Yessin Maskoul. Dit levert de 0-2 voorsprong op. FC Zutphen beperkt zich nu helemaal tot verdedigen. Philip Agteres besluit dan dat het tijd is om te wisselen. Harm Jan Tip maakt plaats voor Tim Pothast. Bas Woesthuis vervangt in de 64 minuut Lars Kamperman Leferink. Nadat bij FC Zutphen Jelle Macare is vervangen door Hidde Ruessink, komt bij SVZW Maarten Jansen in het veld voor Ferdi ter Avest. In de 80e minuut een prima actie van Maarten Jansen, maar bereikt net niet de vrij staande Deniz Shabaz voor het Zutphen doel. Scheidsrechter Besselen bestraft een overtreding van FC Zutphen speler Rik Vlutters met een gele kaart. In 86e minuut een corner voor SVZW. Karlo Borghuis legt de bal prima op het hoofd van Burak Basut en hij scoort de 0-3. In laatste minuut nog een hele goede kopkans voor Yessin Maskoul, maar hij mikt net naast. Vlak daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van deze wedstrijd. Een verdiende overwinning voor SVZW. Een mooie competitie start, waar bij wel moeten worden aangetekend dat er vast sterkere tegenstanders zullen zijn de komende weken. Zaterdag a.s. de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is dan Vroomshoopse Boys, dat de competitie heel goed begon door met 3-2 te winnen van WHC.

Gerrit Koers