SVZW begint het seizoen met bekerwedstrijden

Op zaterdag 2 september staat voor de SVZW de eerste officiële wedstrijd op het programma. Het gaat hier om een bekerwedstrijd. De competitie in de 1e klasse D begint voor SVZW op zaterdag 23 september met een uitwedstrijd tegen FC Zutphen.

Maar daarvoor staan er drie bekerwedstrijden op het programma. SVZW zit in een poule met Achilles 12, Tubantia en Hulzense Boys. Zaterdag 2 september speelt SVZW om 14:30 thuis tegen Achilles. Daarna staan er twee uitwedstrijden op het programma. 9 september begint Tubantia – SVZW om 17:00 uur. Op zaterdag 16 september de laatste poulewedstrijd in en tegen Hulzense Boys om 14:30 uur.

Als eerste dus de wedstrijd tegen Achilles’12 uit Hengelo. Afgelopen seizoen kwam Achilles uit in de 2e klasse J van het zondagvoetbal. Met 37 punten uit 26 wedstrijden eindigde de club op de 7e plaats op de ranglijst. Dit seizoen staat de 1e selectie onder leiding van oud prof Jeffrey de Visscher.

De tweede wedstrijd gaat SVZW op bezoek in Hengelo. Op sportcomplex “De Bijenkorf” wordt om 17:00 afgetrapt tussen Tubantia en SVZW. Een interessant duel want beide tegenstanders komen uit op 1e klasse niveau. Tubantia speelt in de 1e klasse E van de zondagamateurs. De selectie staat onder leiding van trainer Eric Van Zutphen. Voor hem is SVZW niet onbekend, want afgelopen seizoen was hij nog de trainer van de Vroomshoopse Boys. Hij zal ongetwijfeld nog wel eens terug denken aan de wedstrijd Vroomshoopse Boys- SVZW.

De derde bekerwedstrijd is de ontmoeting tegen Hulzense Boys.  Vorig seizoen speelde SVZW twee keer in competitieverband tegen Hulzense Boys. Helaas lukte het de Boys niet om zich te handhaven in de 1e klasse D. Geen competitiewedstrijden tegen de Hulzense Boys in het nieuwe seizoen. Maar wel deze bekerontmoeting. Bij Hulzense Boys staat er een nieuwe trainer voor de groep. Bram Freie is de man die de leiding heeft over de 1e selectie. In competitieverband gaat Hulzense Boys uitkomen in de 2e klasse H.

Voor SVZW staan er 3 mooie bekerwedstrijden op het programma. Voor de nieuwe trainer van SVZW, Philip Agteres, een mooie gelegenheid om te kijken waar zijn team staat. Maar het gaat niet alleen om kijken, want SVZW zal zeker gaan proberen om de poulefase van de beker door te komen. Goed presteren in de beker zorgt ervoor dat het elftal ook met een goed geval aan de nieuwe competitie gaat beginnen. Voor de supporters zijn de bekerwedstrijden ook mooie momenten om de nieuwe selectie aan het werk te zien. Iedereen is zaterdag 2 september om 14:30 uur welkom op sportpark ”Het Lage Veld” in Wierden. Mocht u ook de 1e bekerwedstrijd van SVZW 2 willen zien, dan moet u zorgen dat u om 12:00 op het sportpark bent. Dan begint de wedstrijd SVZW2 tegen Excelsior’31 4.

Gerrit Koers