SVZW – KHC 4-1 (foto’s)

SVZW – KHC 4-1 Verslag 14-05-2017

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd
Bekijk hier de foto’s van het Team van de Week

Wierdenaren sluiten seizoen winnend af.

 

De laatste wedstrijd in de 1e Klasse D van het zaterdag amateurvoetbal vond gistermiddag plaats op sportpark Het Lageveld in Wierden en stond o.a. in het teken van het afscheid nemen van diverse spelers en stafleden. Voorafgaand werden voor bewezen diensten de volgende personen bedankt:

Doelmannen Michiel Achterhoek en Raymond Beukeveld, de veldspelers Nick de Graaf, Kevin Aman, Dewi Perik en Mirko Zwiers, materiaalman Sven Veltkamp, clubgrensrechter Tolkamp, assistent trainer Marnix Smit, hoofdtrainer Erik Assink, teammanager Gery Schipper en last but not least teambegeleider Johan Gierveld. Zij allen werden door voorzitter Jan Erik ter Avest hartelijk bedankt, vergezeld van prachtige bossen bloemen en de wens dat het hen allen goed mag gaan in hun verdere carrière. Hulde.

Tegenstander was de Kamper Voetbalvereniging K.H.C. uit die gelijknamige plaats en had het publiek amper plaatsgenomen, toen de bal al in het netje lag door een zeer vroege goal namens SVZW gescoord door Ferdi ter Avest binnen de twee minuten. Even later was het bijna opnieuw raak, toen een mooi schot van Maarten Jansen met moeite kon worden weg gestompt  door KHC sluitpost Justin Bruins, uit de rebound werd geen resultaat behaald. SVZW bleef het Kamper doel bestoken, mocht twee corners op rij nemen in de 7e minuut en ging het schot van Ferdi ter Avest in de 14e minuut over ten KHC aanvaller Ibrahim Tuncer die van grote afstand op het lege SVZW doel mikte, maar zijn inzet op het dak van het doel zag belanden. In de 20e minuut een vrije trap voor de gasten op zo’n 20 meter genomen door aanvoerder Nick Notrot, ook hij mikte te hoog. In de 28e minuut een grote kans voor KHC en wederom was het Ibrahim Tuncer, die dit keer professioneel verdedigd werd door Michael Wensing, steeds de rots in de branding achterin bij SVZW. Dan, na een half uur op de klok, omspeelde Dewi Perik fraai doelman Justin Bruins maar schoot in het zijnet. En dus viel het doelpunt aan de andere kant, want in de 36e minuut mocht de reus in het elftal van KHC, Jeffrey de Nooijer, vanaf minstens 25-30 meter een vrije trap nemen die als een bom binnenviel in de kruising, wat een streep, en onhoudbaar voor de Wierdense sluitpost. 1-1 Dus ondanks het overwicht van de thuisploeg. Twee minuten later een dappere poging van Karlo Borghuis, die zijn schot over zag gaan en in de 41e minuut miste de vertrekkende Dewi Perik een goede kans. Maar de 2-1 voorsprong kwam er toch nog voor rust, want in de 44e minuut kopte Maarten Jansen (ja, alweer met het hoofd!) onhoudbaar raak en mochten de mannen aan de thee.

 

In de rust had KHC trainer Herman Oosterhaar Ibrahim Tuncer vervangen door Ben Hofstra, waarschijnlijk met het oog op de naderende nacompetitie en het eerste gevaarlijke schot namens de thuisploeg kwam van de voet van Ferdi ter Avest, die daar een corner aan over hield. Tim Pothast had even later alle pech, toen zijn inzet door de paal gekeerd werd en mislukte de gallery play van Kevin Aman vlak daarop. Tweede wissel bij de Kampenaren in de 55e minuut: Karim Gabara eraf, Ronald Arends erin en ook trainer Erik Assink besloot te gaan wisselen en niet zo zuinig ook: Nick de Graaf, Dewi Perik en Kevin Aman (alle drie vertrekkend) maakten plaats voor Bas Woesthuis, Darek Andrzejak en Yessin Maskoul in de 57e minuut. En toen in de 61e minuut ook KHC zijn laatste wissel toepaste (Chris van Dijk voor Joel Visscher) miste vijf minuten later Burak Alp zomaar de kans op de gelijkmaker, zijn inzet verdween voorlangs. Aan de andere kant kansen voor Ferdi ter Avest, die te lang aarzelde en Yessin Maskoul wiens inzet door Justin Bruins gekeerd werd maar even later de 3-1 had moeten maken uit de voorzet van Harm Jan Tip. Tim Pothast schoot recht op doelman Bruins af uit de vrije trap genomen door Ferdi ter Avest in de 74e minuut. Kansen volop dus weer, maar geen doelpunten vooralsnog, totdat Darek Andrzejak in de 77e minuut uit de corner genomen door Tim Pothast feilloos binnen kopte en daarmee eindelijk de 3-1 op het scorebord bracht. Nog geen minuut later verscheen de 4-1 op datzelfde bord, dit keer omspeelde Yessin Maskoul met de nodige moeite doelman Justin Bruins en was de laatste wedstrijd gespeeld. Maskoul schoot in de 82e minuut nog eens naast, hield daar een corner aan over en had in de 89e minuut zonder meer de 5-1 moeten maken, zijn lob mislukte volkomen. En nadat in de 90e minuut reus Jeffrey de Nooijer nog eens naast knalde, floot scheidsrechter L. Timmer voor het einde van deze wedstrijd met als eindstand een 4-1 overwinning voor de Zwaluwen dat daarmee op de teleurstellende 5e plaats in deze competitie eindigde. Darek Andrzejak werd met 14 doelpunten topscorer, op de voet gevolgd door Maarten Jansen, die er 13 scoorde. En dat was het dan voor dit seizoen 2016/17, dat te wisselvallig bleek voor SVZW en hopelijk een goede les zal zijn voor het komende seizoen, met deels een nieuwe staf en spelers, waarin we opnieuw een gooi doen naar het bereiken van de gewenste Hoofdklasse. SVZW speelt op 15 juli nog thuis tegen Heracles, daarna gaan we vakantie vieren en worden er bekerwedstrijden gespeeld ergens in de twee helft augustus, waarna de nieuwe competitie op 23 september (!) 2017 van start zal gaan. Uw verslaggever wenst u allen een mooie zomer toe!

Gerhard Nijmeijer

 

Doelpuntenmakers SVZW:
2e minuut       Ferdi ter Avest       1-0
44e minuut     Maarten Jansen      2-1
77e minuut     Darek Andrzejak     3-1
78e minuut     Yessin Maskoul              4-1

 

Opstelling SVZW
Beukeveld, Tip, De Graaf (57e Woesthuis), Lubbers, Wensing, Borghuis, Pothast, Jansen, Ter Avest, Perik (57e Andrzejak) en Aman (57e Maskoul).

[G1]