JO-9 wint in Bergentheim

Op deze zesde mei maakte het team van de Zwaluwen zich op voor de één na laatste wedstrijd van het seizoen. Hun derde plek in de competitie moest op deze koele zaterdag verdedigd worden in een uitwedstrijd tegen het bosrijke (bij-Kloosterhaar-links-af) Bergentheim. Na de weersvoorspelling van 20 graden had menig ouder het zomerjasje aangetrokken, maar tevergeefs… het bleef een frisse ochtend. De wedstrijd was daarentegen hot. Al in de tweede minuut kreeg SVZW een corner. Micha trapte de bal naar Marijn. Die dribbelde snel door naar rechts en gaf een voorzet aan Jurre. Jurre kopt hem er in en de 1-0 is al gemaakt! Dat belooft wat.
Helaas kon deze vliegende start niet doorgezet worden. De Bergentheimers herpakten zich en kwamen terug. Over en weer kwamen wat kansen en voordat we het wisten was de eerste helft voorbij. De tweede helft was nog niet lang begonnen of de spits van Bergentheim wist te scoren. Mart, die heel wat ballen wist tegen te houden, kon deze helaas net niet hebben. De gelijkmaker: 1-1.
De wedstrijd werd spannend. Bergentheim begon wat druk te zetten. Maar Marijn kwam helemaal vanaf het midden. Passeerde een aantal spelers en poeierde van een afstand de 2-1 er in! De Zwaluwen genoten van een verdiende voorsprong. Over en weer kwamen er nog heel wat kansen, maar de Bergentheimers konden de krachtige verdediging en keeper van de Zwaluwen niet voorbij komen. Helaas probeerden ze het toen door heel wat spelers tegen de vlakte te gooien, maar zelfs dat hielp niet. Onze Zwaluwen verlieten het dorpje met een welverdiende 2-1 overwinning, Op naar de laatste wedstrijd om de tweede plaats te veroveren!
Harold Velten