SVZW – KHC 13-05-2017

SVZW ontvangt KHC in de laatste thuiswedstrijd.

Op 13 mei sluit SVZW het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen KHC. Een mooie gelegenheid om met een overwinning een punt achter dit seizoen te zetten.

Voor KHC staan er nog spannende weken voor de boeg. De ploeg is geëindigd op de 11e plaats op de ranglijst. Afgelopen zaterdag werd er met 1-3 verloren van DETO. Met nog 1 wedstrijd te gaan is het niet meer mogelijk om de 10e plaats te halen. En dat houdt in dat KHC zich via de nacompetitie moet handhaven in de 1e klasse. Bij aanvang van het seizoen wisten de Kampenaren al wel dat rechtstreekse handhaving een hele toer zou worden. Voor KHC is voetballen in de 1e klasse het hoogst haalbare gelet op het beleid van de club. De selectie bestaat uit veel eigen jongens van de club. Met 10 doelpunten is Jeffrey de Nooijer de topscoorder van KHC. In het doel staat Demi Loet-Loetoer, de doelman met de mooiste naam van de 1e klasse. Op 10 december stonden de beiden ploegen tegenover elkaar in Kampen. KHC won toen met 4-3. En dat nadat SVZW eerst een 1-3 voorsprong had genomen. KHC weet dus dat er kansen zijn tegen SVZW.

KHC is de laatste tegenstander van dit seizoen in competitieverband. SVZW zal deze laatste thuis wedstrijd graag willen winnen. De vorige thuiswedstrijd was De Esch te gast in Wierden. Net als De Esch was ook KHC nog nooit tegenstander van SVZW in een thuiswedstrijd . In dat verband is het dus in elk geval een bijzondere wedstrijd. Daarnaast is het ook de wedstrijd van afscheid nemen. Trainer Erik Assink vertrek naar VV Huizen. Mirko Zwiers, Dewi Perik en Kevin Aman zullen in het nieuwe seizoen niet meer te bewonderen zijn het mooie witte SVZW shirt. Raymond Beukeveld en Michiel Achterhoek zullen in het nieuwe seizoen niet meer onder lat staan bij SVZW. Ook in de staf zullen er wat mensen stoppen met hun werkzaamheden. Tegen De Esch werd er met 2-0 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door SVZW topscoorder Darek Andrezjak en Harm-Jan Tip. Tegen KHC de kans om het tegenvallende seizoen in elk geval met een overwinning te besluiten. Bovendien was de 4-3 nederlaag in Kampen een teleurstellend resultaat. Dat vraagt om een revanche. Vooral verdedigend liet SVZW toen wat steken vallen. Nog een keer alles geven voor de eigen supporters, en dan moet het mogelijk zijn om deze wedstijd te winnen. De aftrap op sportpark”Het Lage Veld”is om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Luuk Timmer.

De overige wedstrijden van zaterdag 13-05-2017

Hulzense Boys – DOS’37 (1)

Het verblijf van de thuisclub in de 1e klasse heeft maar 1 seizoen geduurd. Voor Hulzense Boys was de stap vanuit de 2e klasse te groot. DOS’37 komt volgend seizoen ook weer uit in de 1e klasse. Met het oog daarop liet trainer Philip Achteres al regelmatig A1 junioren debuteren in het 1e elftal. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel. De thuisclub wil het seizoen toch nog enigszins goed afsluiten door te winnen van de bezoekers.

DETO – Bennekom (3)

Beide ploegen gaan uitkomen in de nacompetitie. DETO in de strijd om handhaving en Bennekom gaat proberen om te promoveren naar de hoofdklasse. Met het oog daarop gaan de beide ploegen geen grote risico’s nemen. Een gelijkspel lijkt de meest voor de hand liggende uitslag.

Go Ahead Kampen – FC Zutphen (1)

Voor deze clubs staat er niets meer op het spel in deze wedstrijd. Ze kunnen dus vrijuit voetballen. De supporters een mooie wedstrijd laten zien dat moet het devies zijn. Want zo doe je als team iets terug voor de steun van de achterban. De thuisclub wil het seizoen met een overwinning afsluiten. FC Zutphen zal zeker goed meevoetballen, maar de punten blijven in Kampen.

Berkum – De Esch (1)

Afgelopen zaterdag werd Berkum de terechte kampioen van de 1e klasse. Maar de titel werd behaalt in een uitwedstrijd. In deze laatste thuiswedstrijd zal Berkum ook de overwinning willen behalen. De Esch is de 2e degradant uit de 1e klasse. Ook voor de Oldenzalers was de stap naar de 1e klasse te groot. Berkum is in staat om de 19e overwinning van het seizoen te behalen. De Esch gaat weer met lege handen naar huis.

DUNO D – Vroomshoopse Boys (1)

Voor de thuisclub is het seizoen nog niet voorbij. Zij gaan proberen om via de nacompetitie te promoveren naar de hoofdklasse. In die nacompetitie maakt dit sterke team een goed kans. Vroomshoopse Boys is sinds zaterdag zeker van handhaving in de 1e klasse. Een uitstekende prestatie van de Boys. DONO D zal deze wedstrijd gebruiken om in vorm te blijven. Vroomshoopse Boys zal ondervinden dat DUNO een maatje te groot is.

Nunspeet –WHC (1)

Voor Nunspeet is dit de laatste wedstrijd van het seizoen. Ze kunnen nog gaan voor de 5e plaats op de ranglijst. WHC gaat deelnemen aan de nacompetitie voor promotie. In deze wedstrijd heel blijven zal belangrijk zijn voor WHC. Nunspeet wil met goed gevoel afscheid nemen van trainer Marcel Boudesteijn. Ze gaan voor de overwinning in deze streekderby. WHC hoeft niet zo nodig in deze wedstrijd en gunt de punten aan de thuisclub.

 

Zaterdag 13 mei is de laatste competitie ronde in de 1e klasse D. Afgelopen zaterdag zijn alle beslissingen al gevallen. Berkum is de terechte kampioen, vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd. DUNO D, WHC en Bennekom gaan via de nacompetitie proberen om alsnog naar de hoofdklasse te promoveren. DETO en KHC willen via de nacompetitie een langer verblijf in de 1e klasse afdwingen. Voor de nacompetitie deelnemers staan er spannende weken voor de boeg. De andere clubs kunnen zich gaan voorbereiden op de vakantie en het nieuwe seizoen. Dit is de laatste voorbeschouwing van dit seizoen. Dank voor alle reacties in het afgelopen seizoen. Vanaf deze plek wil ik iedereen een goede zomerstop toewensen.

Gerrit Koers.