SVZW A1 heeft het toch geflikt ! Kampioen

2 weken geleden wisten de mannen van trainer Marc Schoemaker dat 1 van de laatste 2 wedstrijden gewonnen moest worden om de titel binnen te slepen. Vorige week ging het mis. Thuis tegen de Tukkers werd er door kampioensstress en ongelukkige goals nog verloren en bleef er dus nog 1 kans over. Op voorhand niet makkelijk. Winnen bij de toekomstige club van de trainer DETO.
DETO speelde nergens meer om maar concurrent Den Ham zorgde er achter de schermen wel voor dat er voor DETO ‘’ nog iets te verdienen was”.
Helaas was Harm Jan geblesseerd en Amir en David nog steeds op vakantie. Er was versterking uit B1 van Bram More en gelukkig stond Tim van Putten uit B1 vandaag wel meteen in de basis waardoor er voorin in ieder geval snelheid en stootkracht was. Afgelopen zaterdag leek het allemaal wat ontspannener waardoor O19  in Vriezenveen beter voor de dag kwam.
De eerste 5 minuten was het nog even zoeken en Deto kwam fel uit de startblokken. Deto kwam dan ook met eerste schot uit de 2e lijn maar voor Jesper geen probleem. Hierna nam SVZW steeds meer de wedstrijd over maar Deto bleef fel in de duels en bood goed partij. Na 8 minuten was er op de rechterflank een goede actie van Joshua die de achterlijn haalde en vervolgens met een goede lage voorzet kwam. De ingelopen Edger Melkonyan kreeg de bal iets achter zich maar wist de bal op goal te krijgen. De keeper van Deto kon ternauwernood de bal tot corner verwerken. SVZW bleef het goed combinerend proberen en kreeg op het middenveld steeds meer overwicht. Davey Fokkert terug van een langdurige kruisbandblessure speelde samen met Sem en Dwight een goede eerste helft. Na ca 20 minuten kwam Joshua op rechts weer door en wist Tim voorbij de 2e paal te bereiken. De lage schuiver van Tim werd van de doellijn gehaald door speler Deto. Direct hierna was er een vrije bal van Dwight vanaf links waar Maurice Buursema net onder door ging. De indraaiende bal belande uiteindelijk 30 cm aan de verkeerde kant van paal. Ondanks dat Deto steeds  minder in de wedstrijd voorkwam na ca 25 minuten kreeg men in deze fase wel een goede kans. Een gevaarlijke indraaiende corner werd iets verlengd en Jesper kon nog net met zijn vingertopjes de bal richting bovenkant paal duwen. De bal toucheerde in veld en werd opgeruimd. 2 minuten hierna mocht Dwight vd Blink een vrije trap nemen.
De keeper kreeg geen grip op de bal waardoor deze weer veld in sprong .Edger was er als de kippen bij om binnen te werken 0-1. In de 35e minuut was het de linkermiddenvelder van Deto vanaf de middenlijn Jesper probeerde te verrassen. De bal verdween gelukkig voor SVZW net over de kruising. In de 38e minuut leek Tim van Putten vanuit dieptepass Lars 1 op 1 te komen met keeper maar Tim werd afgevlagt. In de 44e minuut mocht Dwight vanaf links 3 meter buiten punt zestien vrije trap nemen. De muur stond niet geweldig en Dwight krulde de bal aan de binnenkant lag langs de muur. De bal draaide bij de eerste paal binnen. De betekende een enorme vreugde in het SVZW kamp 0-2 vlak voor rust. In de rust werd er afgseproken de focus en de drive te houden bij welk scenario dan ook.
Na rust probeerde Deto weer gas te geven. De snelle rechtsbuiten van Deto ontsnapte 1 keer aan de aandacht van Wouter. Zijn voorzet belande bij de 2e paal en werd hard ingeschoten. Ook bij deze bal bewees Jesper weer zijn waarde en kon ogenschijnlijk makkelijk redden. SVZW was weer wakker en pakte de draad weer op en probeerde steeds via de flanken voor de goal te komen. Nadat Tim al een goede kans gemist had bij de 2e paal was het in de 55e minuut wel raak. Een geweldige aanval over rechts opgezet door Davey die Sem wegstuurde en die op zijn beurt een 1/2  combinatie met Joshua aan ging werd Dwight binnen de zestien gevonden Dwight passeerde een speler en wist Tim te vinden bij de 2e paal. Tim schoot genadeloos binnen 0-3. Iedereen het veld op en feest! De fase hierna hoefde SVZW niet echt meer en Deto wilde of kon niet meer. Deto kwam niet verder dan een paar gevaarlijke cornerballen.
SVZW bleef het met de energie van de goed ingevallen Luc Posma en Amir nog wel proberen. Kleine kansjes van zowel Luc als Amir werden door de keeper onschadelijk gemaakt. Diezelfde keeper zorgde ook voor het slotakkoord. De ingevallen Yahee Geedi mocht een vrije trap nemen vanaf ca 25 meter. De bal leek een klemvaste prooi voor de keeper. Echter op miraculeuze wijze raakte hij bij het opstaan uit balans en viel achterover, 0-4. Fantastisch voor SVZW en Yahee! Het kon nu niet meer mis! Alle spelers ook Bram Vaartjes en More Kippers mochten nog een kwartier hun bijdrage leveren aan deze fantastische middag. Om 16.25 blies de scheidsrechter voor het einde en was het feest op het veld van Deto. Een collectieve teamprestatie .Want er mag gezegd worden dat dit team zich geweldig ontwikkeld heeft en steeds verder komend in de competitie moesten doelen bijgesteld worden met uiteindelijk het kampioenschap als resultaat. Fantastich voor de jongens maar ook voor de club. Eindelijk weer hoofdklasse jeugdvoetbal in Wierden en dan ook nog met het vlagge schip van de jeugd. Iedereen proficiat!
De jongens werden met een opentrailer vanuit Vriezenveen naar Wierden gebracht. Op de trailer werd het feestje gevierd. Iets later dan gepland werd de jongens geweldig onthaald bij SVZW. In de kantine en later in het centrum van Wierden werd er verder gevierd en is iedereen aan zijn trekken gekomen. Al met al een geweldige dag.  Namens de jongens alle vrijwilligers in de kantine bedankt voor de extra tijd en inzet.

SVZW JO 19-1