Voetbalschool ook komend seizoen op vrijdag

Succesvolle voetbalschool ook komend seizoen op vrijdag

Afgelopen maand is de laatste keer dit seizoen de voetbalschool op de vrijdagavond geweest. Trainers en begeleiders kijken terug op een aantal succesvolle weken.
Dat de trainingen gewaardeerd worden blijkt uit de hoge opkomst.

Organisator Wesley Westenberg is in het dagelijks leven onderwijzer en is sinds het seizoen 2006 jeugdtrainer. Als trainer is hij zes jaar actief geweest bij CVV Oranje Nassau in Almelo. Hij heeft daar zowel de E1 (JO 11-1) als de D1 (JO 13-1) getraind. In het seizoen 2013-2014 is hij bij SVZW terecht gekomen en heeft hier 1 jaar de C1 (JO 15-1) en 2 jaar de B1 (JO 17-1) getraind. SVZW heeft hem eind vorig seizoen gevraagd of hij de voetbalschool weer wilde opstarten in samenwerking met trainers van de club.

Aangezien de voetbalschool zich (ook) richt op lopen, techniek en motoriek is Bram Pleij gevraagd het begeleidingsteam te versterken. Bram heeft van 1996 tot 2011 in verschillende elftallen bij SVZW gespeeld en is ook als trainer van een jeugdteam actief geweest bij SVZW. Aangezien hij in 2010 is begonnen met de opleiding fysiotherapie in Groningen is hij gestopt met voetballen. In de zomer van 2015 is Bram afgestudeerd en is hij werkzaam als fysiotherapeut in Assen. Bram heeft zich gespecialiseerd in het bewegingsapparaaat van het menselijk lichaam en naar mate zijn studie vorderde begon hij meer interesse te krijgen in de motorische leereprincipes waarbij de fysieke en motorische eigenschappen van sporters zich sneller kunnen ontwikkelen.

Het aankomende seizoen 2017-2018 krijgt de voetbalschool een vervolg en worden er vijf trainingen in het najaar en vijf in het voorjaar aangeboden aan de jo11 groep.

SVZW vindt dat de voetbalschool een goede aanvulling is op de trainingen die er bij de club worden aangeboden. Daarnaast zorgen wij voor een veilige en uitdagende leeromgeving,  waar spelers zich kunnen ontwikkelen en waar fouten gemaakt mogen worden. Het doel van de voetbalschool is het verder ontwikkelen van talent en het verbeteren van de technische vaardigheden.

Wesley WBram PleijBram Pley

Wesley Westenberg