SVZW – De Esch 29-04-2017

SVZW ontvangt streekgenoot De Esch in Wierden.

Na drie uitwedstrijden op rij speelt SVZW op 29-04 thuis tegen De Esch uit Oldenzaal. Dit is de een na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

Voor De Esch uit Oldenzaal is het seizoen 2016-2017 sowieso een bijzonder seizoen. Nog nooit eerder kwam de club uit op 1e klasse niveau in het zaterdagvoetbal. Inmiddels heeft men ook gemerkt dat de 1e klasse een zeer sterke klasse is. Na een paar wedstrijden stond De Esch al onderaan. Rechtstreekse handhaving is niet meer mogelijk, maar er zijn nog wel kansen om de nacompetitie te halen. Daarvoor is het wel nodig dat de laatste drie wedstrijden allemaal gewonnen worden. Dat is een zeer zware opgave voor de mannen van de scheidende trainer Erik Hazewinkel. Hij vertrekt aan het eind van dit seizoen bij De Esch. Drie seizoenen was hij werkzaam bij de club. Als zijn opvolger heeft het bestuur Chris Kempers gecontracteerd.   Veel gescoord is er niet door De Esch dit seizoen. In 23 wedstrijden werd 26 keer een doelpunt gevierd. Topscoorder is Koen Vehof met 6 doelpunten. In 2015 en 2016 vierde De Esch promotie na een behaald kampioenschap, dit seizoen zal handhaving ook aanvoelen als een kampioenschap. De ploeg staat na zaterdag nog maar 1 punt achter op DETO, dus er is nog alle kans om de nacompetitie te halen. Het worden nog een paar heel spannende weken voor de Oldenzalers.

SVZW komt nog twee keer thuis in actie in het seizoen 2016-2017. Deze zaterdag komt de De Esch naar sportpark “Het Lage Veld”. Dat is een historische gebeurtenis, want nog nooit eerder reisde De Esch af naar Wierden voor een competitiewedstrijd. SVZW heeft zich voorgenomen om de competitie goed af te sluiten. De Esch zal op de gebruikelijke wijze worden ontvangen, maar de drie punten krijgen ze niet cadeau. Tot nu toe speelde SVZW 11 thuiswedstrijden, met als resultaat zeven overwinningen en vier nederlagen. Als de laatste twee thuiswedstrijden in winst worden omgezet, komt de balans uit op negen overwinningen. Zowaar geen slecht resultaat. Op 26 november speelden SVZW en De Esch tegen elkaar in Oldenzaal. Toen won SVZW met 0-4. Grote man in die wedstrijd was Maarten Jansen want hij scoorde drie maal. SVZW was zaterdag in Nunspeet de thuisclub met 1-4 de baas. De tweede overwinning op rij. Het zou mooi om die serie voort te zetten met een overwinning op de Esch. De wedstrijd tegen De Esch begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Jan van Dijk.

Gerrit Koers

De overige wedstrijden van zaterdag 29-04-2017

Berkum – Dos’37 (1)

De positie van koploper Berkum is sinds zaterdag weer wat gunstiger. Door de nederlaag van WHC is de voorsprong nu 4 punten met nog 3 wedstrijden te spelen. Dos’37 is sinds zaterdag helemaal veilig. De overwinning tegen plaatsgenoot DETO was hierdoor helemaal een feest. Berkum heeft dus nog wat om voor te spelen, terwijl voor DOS’37 er alleen maar sportieve eer te behalen is. Berkum zet in deze wedstrijd een volgende stap naar het kampioenschap. De drie punten blijven in Zwolle.

Vroomshoopse Boys – Bennekom (1)

Vroomshoopse Boys heeft in elk geval nog 1 overwinning nodig in de laatste drie wedstrijden om definitief veilig te zijn. Tegenstander Bennekom is de laatste weken niet al te best op dreef. Afgelopen zaterdag werd er thuis met 2-3 verloren van hekkensluiter Hulzense Boys. De thuisclub zal beseffen dat er kansen zijn tegen de kwakkelende bezoekers. Met hun kenmerkende passie en strijdlust gaan de boys uit Vroomshoop deze wedstrijd winnen.

Go Ahead Kampen – WHC (2)

Zaterdag was Go Ahead de baas over KHC in de Kamper derby. Door dit resultaat is de thuisclub uit de degradatiezorgen. De laatste 3 wedstrijden kan de ploeg dus vrijuit voetballen. WHC verloor zaterdag van DUNO D waardoor de achterstand op Berkum nu 4 punten is. WHC moet de laatste wedstrijden allemaal winnen, en dan maar hopen dat Berkum nog punten gaat morsen. Om dat WHC nog veel belang bij de punten heeft, is hun drang om te winnen net iets groter. De bezoekers gaan met 3 punten weer naar huis.

Hulzense Boys – KHC (3)

Een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Hulzense Boys heeft nog steeds kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. KHC heeft nog een kans om de veilige 10e plek te bereiken. Beide teams moeten dus eigenlijk winnen, maar verliezen willen ze in elk geval niet. Aanvallen met de handrem erop dus in Hulsen. Een wedstrijd tussen twee nerveuse teams die eindigt in een gelijkspel.

DETO – Nunspeet (1)

De thuisclub moet winnen om te zorgen dat ze niet alsnog rechtstreeks gaan degraderen uit de 1e klasse. Voor de bezoekers staat er niets meer op het spel. Ze strijden alleen nog voor een mooie plaats op de ranglijst. DETO is in staat om deze wedstrijd te winnen. Hierdoor blijft de voorsprong op de rechtstreekse degradatie plekken in stand. Of ze ook gaan inlopen op KHC is maar de vraag.

DUNO D – FC Zutphen (1)

DUNO D staat nu derde op de ranglijst, met 6 punten achterstand op Berkum. Waarschijnlijk kunnen ze de koploper niet meer achterhalen. Maar voor een vervangende periodetitel zijn ze nog wel in de race. Winst in deze wedstrijd is dan een vereiste. FC Zutphen heeft eigenlijk nog een overwinning nodig om helemaal zeker te zijn van klasse behoud. Die overwinning zullen ze week moeten uitstellen, want DUNO D gaat deze thuiswedstrijd winnen.

Zaterdag 29 april kunnen er weer wat beslissingen vallen in de 1e klasse D. Vooral onderin kan het zo maar zijn dat duidelijk welke vier ploegen gaan strijden om klasse behoud. Maar ook in de strijd om het kampioenschap kan misschien de beslissing al vallen. Hoe gaat de koploper om met de kampioensstress? In elk geval opnieuw een spannende wedstrijdronde. Zaterdagmiddag rond de klok van 17:00 uur weten we meer en kunnen we de nieuwe balans op maken.

 

Gerrit Koers.