Nunspeet – SVZW 1-4

Nunspeet – SVZW 1-4 verslag 23-04-2017

 

Wierdenaren winnen opnieuw.

 

De reis ging gistermiddag naar Nunspeet, sportpark De Wiltsangh vormde het mooie decor tussen de nummer vijf en zes op de ranglijst in de eerste klasse D en stond onder leiding van scheidsrechter R.S. Spoler. Afgetrapt werd pas om 15.00 uur i.p.v. 14.45 uur, voorafgaand aan het 1e elftal zag men het 2e elftal van Nunspeet kampioen worden en dat werd uitbundig gevierd, daarover later meer. SVZW ging opnieuw voortvarend uit de startblokken en moest even slikken toen John Lubbers aan het hoofd geblesseerd raakte in de 5e minuut na een kopduel. Na enig oplapwerk kon de verdediger gelukkig verder en kwam een hard schot van Maikel Lange terecht in de handen van SVZW doelman Raymond Beukeveld. De gasten mochten ook de eerste corner nemen in de 11e minuut, gescoord werd er niet. Balverlies op het middenveld in de 14e minuut leidde tot opnieuw een schot van Maikel Lange, ook dit keer bleef het 0-0. Die stand veranderde even later in het voordeel van de Wierdenaren, want veel balverlies bij Nunspeet was er de oorzaak van dat Ferdi ter Avest zomaar de 0-1 op het scorebord bracht in de 17e minuut. Vlak daarna werd een poging van Bas Woesthuis geblokt en zette Mirko Zwiers een goede actie op, waaruit Woesthuis dit keer naast mikte namens SVZW. En ook de poging van Kevin Aman strandde, hij mikte net over het doel van Nunspeet keeper Henrico Abma. Maar in de 26e minuut werd het overwicht van SVZW dan toch beloond: de voorzet van Kevin Aman op maat op het hoofd van Darek Andrzejak betekende de 0-2. En de Zwaluwen gingen door, getuige het harde schot van Ferdi ter Avest dat maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal verdween. Nunspeet mocht haar eerste corner nemen in de 34e minuut via Maikel Lange, maar in de stand kwam geen verandering. Wel een gele kaart voor Henk Baum namens Nunspeet en bleek de corner van SVZW speler Karlo Borghuis te lang, terwijl ook Harm Jan Tip geel ontving, op dat punt stonden de ploegen dus gelijk. In de 44e minuut zag de scheids zich gedwongen de wedstrijd even stil te leggen na wat al te uitbundig vuurwerk ter ere van het kampioenschap van Nunspeets 2e elftal en aldus werd de rust bereikt met een welverdiende 0-2 stand op het scorebord, daar in het mooie Veluwedorp.

Na rust geen wijzigingen in beide elftallen en de meegereisde supporters uit Wierden waren benieuwd of hun ploeg ook in de tweede helft de bovenliggende zou blijven. Meteen al was het bijna raak door Ferdi ter Avest, maar Nunspeet doelman Henrico Abma kwam goed zijn doel uit en verhinderde daarmee het derde doelpunt van de gasten uit Twente. Toch konden die supporters even later in de 50e minuut alsnog juichen, want een prachtig opgezette aanval uit het boekje via Bas Woesthuis werd door Darek Andrzejak koelbloedig afgerond en stonden de Wierdenaren op een comfortabele 0-3 voorsprong. Nunspeet trainer Marcel Boudesteyn paste daarop een dubbele wissel toe: Sijmon Eenkhoorn en Emiel Goud waren de vervangers voor David Spoelstra en Marnix Tissingh. Geel was er dan in de 62e minuut voor SVZW speler Nick de Graaf vanwege blablabla en vlak daarop kreeg Nunspeet een goede kans via een vrije trap van de voet van Maikel Lange, welke door Ronald Hoek maar nipt over gekopt werd. Opnieuw een opmerkelijke wissel aan SVZW zijde: trainer Erik Assink besloot om in een keer drie spelers te vervangen, door Darek Andrzejak, Harm Jan Tip en Kevin Aman te vervangen door Dewi Perik, Tim Pothast en Yessin Maskoul, dat alles in de 64e minuut. Yessin Maskoul begon zijn invalbeurt met het weggeven van een corner, Maikel Lange krulde de corner op het dak van het SVZW doel. Henk Baum probeerde even later een huzarenstukje uit te halen via een slim lobje en hield er een corner aan over. De thuisploeg werd allengs sterker en in de 73e minuut werd die inzet beloond met de 1-3, gescoord door diezelfde Henk Baum. En daar waar Nunspeet in dat laatste kwartier sterker werd, ging de tot dan goed leidende scheids steeds vreemdere beslissingen nemen, die niet in het voordeel van de bezoekende ploeg waren, laten we maar zeggen. Maar goed, een zeer gevaarlijk schot in de 82e minuut van de oh zo aanwezige Maikel Baum ging maar net over het Wierdense doel, resulteerde aan de andere kant een laag schot van Tim Pothast nog tot een corner en ontving SVZW doelman Raymond Beukeveld op de valreep een onduidelijke gele kaart. Maar de zege was een feit, want in blessuretijd prikte Dewi Perik zelfs nog de 1-4 binnen en was het klaar. Een mooie tweede overwinning op rij, met name in de eerste helft met prima voetbal. Volgende week ontvangt SVZW laagvlieger De Esch op sportpark Het Lageveld in Wierden en normaal gesproken zou dat opnieuw een overwinning moeten worden. We gaan het allemaal beleven, graag tot dan.

Gerhard Nijmeijer

 

Doelpuntenmakers SVZW:
17e minuut     Ferdi ter Avest       0-1

34e minuut     Darek Andrzejak     0-2

50e minuut     Darek Andrzejak     0-3

92e minuut     Dewi Perik             1-4

 

Opstelling SVZW:
Beukeveld, De Graaf, Lubbers, Wensing, Zwiers, Tip (64e Pothast), Borghuis, Woesthuis, Aman (64e Maskoul), Andrzejak (64e Perik) en Ter Avest.