Meiden 019 hebben stijgende lijn te pakken

Meiden 019 hebben een stijgende lijn te pakken

MO 19-1 1

 

 

De meiden van SVZW 019-1 spelen dit seizoen in de eerste klasse. De groep bestaat uit zestien speelsters.

Tijdens de eerste halve competitie, voor de winterstop, was het vertoonde spel nogal wisselend, maar na de winterstop gaat het per wedstrijd steeds beter!

Wat daarbij vooral opvalt is de wijze waarop er tijdens de wedstrijden wordt geprobeerd de gezamenlijke afspraken na te komen. In de voorbereiding op de wedstrijden wordt ook de inbreng van de meiden steeds groter – elke week is iemand verantwoordelijk voor het eerste deel van de wedstrijdbespreking! – waardoor de betrokkenheid toeneemt.

De wijze waarop we willen voetballen, hebben we noodgedwongen door langdurige blessures en regelmatige afwezigheid door stageverplichtingen, iets moeten aanpassen, maar de meiden hebben dat erg goed opgepakt. Gelukkig is Peter Conijn (trainer-coach van M017-1) bereid om mee te werken en zijn meiden af te staan, wanneer de nood bij ons (te) hoog is.

MO 19-1 2

Die aanpassingen hebben ertoe geleid dat de eerste wedstrijden na de winterstop het spel hier en daar haperde – de struikelingen bij Rood Zwart in Delden en bij Voorwaarts Twello -, maar vooral de laatste wedstrijden wordt onze speelwijze steeds meer herkenbaar (gelukkig nog niet voor de tegenpartij), waardoor we minder kansen weggeven en meer doelkansen creëren; onze verdediging staat als een huis, de middenvelders verzetten bergen met werk en onze aanvallers zijn wekelijks een plaag voor elke tegenpartij.

MO 19-1 3

Zelfs tegen ATC’65, de koploper, hebben we ons eigen spel kunnen spelen, maar door een paar momenten van onoplettendheid helaas verloren.

De laatste wedstrijden tegen Hulzense Boys en De Zweef hebben we terecht gewonnen.

Hopelijk kunnen we de laatste vier wedstrijden ervoor zorgen dat we de manier, waarop we nu spelen, kunnen vasthouden.

We spelen nog thuis tegen Hoonhorst/Wijthmen, Gramsbergen en BWO en uit tegen OZC/OVC Ommen.

Na de laatste wedstrijd op 13 mei hopen we tevreden terug te kunnen kijken op dit lopende seizoen.

Tino Stoop