Hulzense Boys – SVZW 0-7

Hulzense Boys – SVZW 0-7 verslag 16-04-2017

 

Metaformose SVZW op Smidserve.

 

Na de ontluisterende derby uit tegen Vroomshoopse Boys een week eerder moest SVZW haar tweede (van drie) uitwedstrijden gisteren spelen tegen de Hulzense Boys uit Hulsen, de in degradatienood verkerende club. Het bleek een echt onderonsje te worden, want de uit Enter komende scheidsrechter R. Meilink had de leiding over deze derby, die om 14.30 uur begon op het mooie sportpark Smidserve, daar waar ook oud SVZW coryfee Machiel van Keulen sinds dit lopende seizoen speelt.

SVZW begon onstuimig aan de klus, zette onmiddellijk druk op de tegenstander en kreeg de eerste corner van de wedstrijd in de 7e minuut die verder geen resultaat opleverde. De Boys kregen hun eerste kans in de 11e minuut, toen Jasper de Jong plots alleen oog in oog stond met SVZW doelman Raymond Beukeveld en faalde. Het duurde tot de 21e minuut tot er wel gescoord werd na een mooie en snel uitgevoerde aanval door de gasten uit Wierden, die met een fraai doelpunt werd afgerond door Darek Andrzejak. Vlak daarop had het al 0-2 kunnen zijn echter ging het schot van Kevin Aman ruim over het doel van keeper Rene Kamphuis. In de 24e minuut dan een plaagstootje van spits Menno Kamphuis, maar Raymond Beukeveld was bij de les en pareerde diens kopstoot. Een vlammend schot van de voet van Ferdi ter Avest na een half uur ging maar net naast het Hulsense doel, maar twee minuten later was het dan wel raak, toen Harm Jan Tip geheel vrijstaand de 0-2 mocht binnen koppen. SVZW bleef fanatiek aanvallen, zat er bovenop en dat betaalde zich in de 34e minuut opnieuw uit, want na een voorzet op maat van Bas Woesthuis scoorde Ferdi ter Avest de 0-3, een comfortabele voorsprong na 35 minuten voetbal. De gastheren bleven het wel proberen, getuige de actie van opnieuw Menno Kamphuis in de 38e minuut, toen hij alleen op de Wierdense doelman afstevende, echter de laatste als winnaar uit de bus kwam. Trainer Bert-Jan Heins van Hulzense Boys moest vlak voor rust noodgedwongen wisselen, de geblesseerde Marcel van Gaal maakte plaats voor Thomas Schottert. Na een hard schot van Ferdi ter Avest, dat over het Hulsense doel verdween werd de rust bereikt met een 0-3 voorsprong voor de Zwaluwen, zowaar een gegeven dat de Wierdense supporters lang geleden hadden mogen meemaken.

Na de thee -elftallen ongewijzigd- was het eerste wapenfeit een schot van Mirko Zwiers namens de gasten, dat over ging, evenals even later de inzet van Kevin Aman. Maar gistermiddag was er geen houden aan, want in de 54e minuut kopte Darek Andrzejak zijn tweede en SVZW’s vierde doelpunt binnen na een prima voorzet, uw verslaggever meende van de voet van Kevin Aman. Een tweede wissel bij de gastheren in de 57e minuut: Devin Poorterman werd vervangen door de ons welbekende Machiel van Keulen, waarna Hulusi Yilmaz het maar eens probeerde, maar hoog over het Wierdense doel mikte. In de 64e minuut resulteerde een schot van Ferdi ter Avest in een corner en in de 66e minuut besloot SVZW trainer Erik Assink om in 1x drie (!) spelers te vervangen, ook dat hadden we nog niet eerder beleefd: van het veld gingen Aman, Borghuis en Ter Avest, erin kwamen de vervangers Perik, Jansen en Maskoul. Van deze drie was het Maarten Jansen die meteen zijn visitekaartje afgaf, want in de 71e minuut tikte hij simpel de 0-5 binnen en zeven minuten later had Maarten de 0-6 moeten binnen koppen na een voorzet op maat van Dewi Perik, helaas kopte hij naast. Die 0-6 kwam er echter toch nog, want in de 80e minuut begon Bas Woesthuis aan een solo, die hij hoogst persoonlijk zelf afrondde door onhoudbaar binnen te schieten. Die stand op het scorebord was voor de speaker reden om te melden dat de spanning er nu wel af was en vlak daarop leek de inzet van Dewi Perik kansrijk, maar te slap en restte een corner. Als toetje mocht SVZW in de 84e minuut nog een penalty nemen, het was Nick de Graaf die de eindstand op 0-7 bepaalde, een ongekende weelde voor de ploeg uit Wierden. In de laatste vijf minuten kreeg Dewi Perik nog eens een kans, kopte spits Menno Kamphuis van de opponent op het dak van het doel van Raymond Beukeveld en floot de scheids uit Enter voor het eind van de derby, die door SVZW dik verdiend gewonnen werd en daarmee zichzelf revancheerde. Volgende week dan de derde uitwedstrijd op rij, dit keer gaat de reis wat verder van huis, we bezoeken dan Nunspeet en als we daar met dezelfde passie en inzet en scorend vermogen spelen, dan moet ook daar een passend resultaat gehaald kunnen worden. Graag tot volgende week.

Gerhard Nijmeijer

 

Doelpuntenmakers SVZW:

21e minuut:    Darek Andrzejak     0-1

32e minuut:    Harm Jan Tip         0-2

34e minuut:    Ferdi ter Avest       0-3

54e minuut:    Darek Andrzejak     0-4

71e minuut:    Maarten Jansen      0-5

80e minuut:    Bas Woesthuis       0-6

84e minuut:    Nick de Graaf         0-7

 

Opstelling SVZW:
Beukeveld, De Graaf, Lubbers, Wensing, Zwiers, Tip, Borghuis (66e Jansen), Woesthuis, Aman (66e Perik), Andrzejak en Ter Avest (66e Maskoul).