O19-1 trekt in slotfase winst naar zich toe 2-3

Het was een prachtig affiche afgelopen zaterdag. De nr 2 van de 1e klasse SVZW moest het opnemen tegen de nr 1 Den Ham. Onze jongens hadden 2 punten minder maar daarin tegen ook een wedstrijd minder gespeeld. Voor Den Ham was er na deze wedstrijd nog maar 1 wedstrijd te spelen, SVZW heeft na deze wedstrijd nog 2 wedstrijden voor de boeg.
Bij winst betekende het dus op voorhand voor beide partijen dat er bij winst in de opvolgende wedstrijd de vlag gehezen mag worden.
Onder heerlijke omstandigheden met grote publieke belangstelling begon SVZW sterk aan de wedstrijd.
Al in de 5e minuut was het Luc Posma die met een mooie boogbal Amir Maamir bij de 2e paal kon vinden. Amir kwam met een halve volley die de keeper uit de goal ranselde. SVZW bleef goede combinaties afwisselen met diepe ballen op de snelle vleugelspelers Joshua Gerritsen en Tim van Putten. Den Ham had deze fase de handen vol aan deze heren.
Na 12 min was het een mooie aanval die van achteruit ingeleid werd door linksback Daryl. Dwight werd op het middenveld ingespeeld en wist op zijn beurt Joshua diep te sturen op rechts. De snelle Joshua wist zijn tegenstander te passeren en de bal in de zestienmeter te krijgen. De mee opgekomen Lars Gerrits leek van net buiten de zestienmeter te gaan schieten maar verlengde de bal naar de rechterkant van het zestienmetergebied waar Sem vd Kolk de bal snoeihard tegen de keeper schoot.
SVZW drong aan en een treffer kon niet uitblijven in deze fase. Amir leek de eerste treffer te gaan maken na een mooie diepe bal van Lars maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Direct hierop was het Den Ham dat zich voor het eerst melde bij Jesper. De snelle linksbuiten dribbelde naar binnen en schoot op goal. Jesper was op zijn hoede en had de bal klemvast. Hierop was het weer de beurt aan Svzw. Een steekbal van Luc Posma werd door Joshua op rechts opgevangen en op goal geschoten. Opnieuw lag de sterk keepende goalie van Den Ham in de weg.In de 23e minuut was er dan toch verdiend de voorsprong voor SVZW.
Tim werd op links diep gestuurd door Luc en kwam met een puike strakke voorzet.. De eerste inzet werd door de keeper bij de 2e paal gered maar Joshua wist de 2e inzet onder de keeper door binnen te werken 0-1. Den Ham moest nu komen en deed dat uiteindelijk ook. De linkerflank van Den Ham liet zich steeds vaker gelden. In de 26e minuut kwam de linksbuiten van
Den Ham met een actie naar binnen en wist een opkomende middenvelder te vinden die loeihard op Jesper schoot. Jesper had niet meteen klemvast maar was in 2e instantie net op tijd bij.
De Hammenaren werden sterker en SVZW moest het in deze fase hebben van uitvallen. Bij 1 van deze uitvallen mocht SVZW ingooien. Dwight vd Blink gooide de bal ver in het strafschopgebied waar Amir door kon koppen. De bal belandde voor de voeten van Tim die de bal van dichtbij hoog over schoot. Geweldige kans op de 0-2. Den Ham was even geschrokken maar pakte meteen de draad weer op en probeerde de gelijkmaker te forceren. Dit lukte in de 37e minuut. Na een diepe bal draaide de spits in de zestien snel weg van Wouter en schoot de bal snoeihard diagonaal onder Jesper door 1-1. Het was geen goede maar wel spannende wedstrijd met een dicterend SVZW de eerste 25 minuten en Den Ham wat zich geleidelijk in de wedstrijd knokte. Wat ook gezegd mag worden dat scheidsrechter J van Oss een geweldige wedstrijd floot deze middag. Ruststand 1-1.Kansenverhouding 2-5
Na rust kwam Den Ham beter uit de kleedkamer dan SVZW. Den Ham had aan een gelijkspel ook niet voldoende en moest dus komen. SVZW moest steeds verder terug.
In de 52 minuut leverde dit een hachelijk moment op in het strafschopgebied van SVZW. Een hard schot kwam tegen de elleboog van Maurice Buursema. Er kon gefloten worden voor hands maar de scheidsrechter liet terecht doorspelen. Maurice maakte immers geen slaande beweging naar de bal. De bal caramboleerde via Maurice het strafschopgebied in waar de bal nogmaals op doel werd geschoten. Dit schot was te slap. Wouter redde op de lijn.
De 2e helft was van door de spanning van een matig niveau maar wel spannend, er werd gestreden voor elke meter. Den Ham had de 2e helft een overwicht maar had moeite met het creëren van kansen. In de 59e minuut was het Joshua Gerritsen die op rechts 2 man passeerde en vervolgens in de korte hoek op doel schoot. De keeper van Den Ham wist ook deze bal te pareren ten koste van een cornerbal. Deze corner leverde niets op. Den Ham bleef de iets sterkere partij en was met crosspasses op de flanken constant gevaarlijk. Jesper moest hierbij in de 70e minuut reddend optreden. Een schot van de linkerspits wist hij ternauwernood tot corner te verwerken. Deze corner leverde ook niets op maar Svzw wist er met een spelhervatting vliegensvlug met een counter uit te komen. Deze mooie uitgespeelde counter over rechts met Joshua en Edger werd helaas door Sem vanaf rand 16 meter naast geschoten. 5 minuten later was het Tim die uit een counter vanaf links de bal op een presenteerblaadje kreeg van Dwight maar Tim raakte de bal verkeerd kreeg en schoot naast. Uiteindelijk was het Den Ham dat in de 78e min op voorsprong wist te komen. De rechterspits mocht vanaf het middenveld bijna het hele veld oversteken tot aan strafschopgebied. Wouter wilde de bal ternauwernood voor de voeten van de rechterspits wegmaaien maar raakte de bal verkeerd. De bal belande net buiten zestien meter voor de voor de centrumspits die de bal fantastisch over Jesper in het doel krulde 2-1. Feest in Den Ham. SVZW probeerde snel bij te komen van de schrik . Sem werd de diepte ingestuurd. De bal stuiterde het doelgebied binnen waar Sem door liep en de keeper moedig opdook en hoog boven Sem uitsprong. Helaas voor de keeper viel hij totaal verkeerd op zijn schouder die vervolgens uit de kom vloog. De wedstrijd heeft hierdoor bijna 10 minuten stil gelegen. Trainer Marc Schoemaker en diens assistent Ric Grendelman probeerden in deze fase hun manschappen te motiveren.
’’ In 10 minuten kan er namelijk nog veel gebeuren ’’ Het spel werd hervat met een reserve keeper uit de B van Den Ham. Het was de jongere talentvolle broer van de keeper die was uitgevallen. SVZW ging meteen na deze spelhervatting meteen de druk opvoeren. Al vrij snel leverde dit een cornerbal op. Deze strakke corner genomen door Joshua viel bij de 2e paal waar Wouter zijn hoofd tegen de bal kreeg. De bal vloog hoog tergend langzaam diagonaal over de keeper in de verre kruising 2-2. Gigantische vreugde in het SVZW kamp. SVZW voelde dat er misschien nog meer te halen viel en bleef dus druk naar voren houden. In de 89e minuut werd Tim van Putten de diepte in gestuurd door Lars Gerrits. Tim was sneller dan zijn directe tegenstander en kon doorlopen tot bij keeper om vervolgens de bal onder de keeper door te punteren 2-3 SVZW. Fantastich feest onder de SVZW aanhang en ontsteltenis in Den Ham.
Een fantastische teamprestatie in een geweldig spannende wedstrijd. O19 moet nu nog 2 wedstrijden spelen waaruit 3 punten gehaald moeten worden om het felbegeerde kampioenschap binnen te halen. De eerstvolgende wedstrijd is 29 April thuis tegen de Tukkers om 14.30. Hopelijk kunnen onze jongens op veel steun rekenen !!

Op de website van Den Ham staat inmiddels hun verslag.

JO19-1 in slotfase onderuit