Vroomshoopse Boys – SVZW 3-0

Vroomshoopse Boys – SVZW 3-0 verslag 09-04-2017 

Vernedering voor SVZW compleet. 

Onder leiding van scheidsrechter Stijn Heusschen uit Mook vond gistermiddag op sportpark de Bosrand in Vroomshoop deze derby plaats, de aftrap was om 14.30 uur. Voor de Boys was het zaak om de punten in Vroomshoop te houden om niet alsnog in de nacompetitie te belanden en ook om zich op de verloren wedstrijd in Wierden te revancheren. De gasten waren het aan hun stand verplicht om een goede partij op de mat te leggen, maar de spelers dachten daar kennelijk anders over. Na een rommelig en aftastend begin in het eerste kwartier was de eerste corner voor SVZW en kopte Darek Andrzejak in het zijnet en in de 18e minuut greep SVZW doelman Raymond Beukeveld goed in bij een inzet van Lars Scholten. De wedstrijd sleepte zich voort en in de 25e minuut kwam Darek Andrzejak net te laat om de voorzet van Dewi Perik binnen te glijden, gevolgd door een gevaarlijke kopbal van Yessin Maskoul, die maar net over het doel van keeper Tim Sickman verdween. Trainers Eric van Zutphen en Arjan Paters moesten in de 31e minuut reeds wisselen, de geblesseerde Robert Veld moest plaatsmaken voor Ruben Mulder. De vrije trap van aanvoerder Harold Kivits eindigde op het dak van het SVZW doel en even later kwamen de gasten goed weg, toen het schot van Lars Scholten geblokt werd en dat was maar goed ook. De gastheren zaten veel korter op de bal, wilden voor de winst gaan en SVZW stond erbij en keek ernaar. Het wekte dan ook geen verbazing dat in de 37e minuut die houding werd afgestraft, het was Ton Kunst die de 1-0 aantekende en dat was volkomen terecht ook. Na een kopbal van Yessin Maskoul die naast ging, werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Wie dacht dat na de thee SVZW orde op zaken zou stellen kwam bedrogen uit, het boerenkoolvoetbal werd vrolijk voortgezet en al in de 46e minuut moest Raymond Beukeveld handelend optreden op de vrije trap genomen door opnieuw Harold Kivits. Maar in de 52e minuut was het wederom raak voor de Boys, dit keer mocht de volkomen vrijstaande Julien Derks zomaar de 2-0 scoren, hoe makkelijk wil je het je tegenstander maken. Dubbele wissel dan aan SVZW zijde in de 55e minuut: Maarten Jansen en Ferdi ter Avest mochten gaan douchen, Kevin Aman en Bas Woesthuis mochten proberen het tij te keren. Tot overmaat van ramp veroorzaakte John Lubbers in de 63e minuut een penalty, die even later benut werd door Lars Scholten, die daarmee zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. De vernedering compleet, want niemand van het Wierdense publiek dacht dat SVZW met deze instelling nog kans zou zien iets terug te doen, er was geen bezieling, geen vechtlust, men liet het simpelweg afweten. In de 68e minuut de laatste wissel bij de gastheren, Tim Pothast ging, Harm Jan Tip kwam maar de doelpunten bleven uit en ontving Nick de Graaf ook nog eens geel. Een kopbal van Lars Scholten verdween maar net over het Wierdense doel in de 74e minuut en dat was zo ongeveer het laatste wapenfeit uit deze wedstrijd, waarin SVZW zich als een stel makke schapen naar de slachtbank liet leiden. Vroomshoopse Boys wisselden plichtmatig in de slotfase 2x en ook was er nog een gele kaart voor Leon Dogger, verder gebeurde er niets meer en werd de eindstand dus bepaald op een verdiende 3-0 overwinning voor de gastheren.

Volgende week wacht de inhaalwedstrijd tegen de Hulzense Boys uit en we mogen toch verwachten dat het publiek dan een geheel andere wedstrijd gaat zien, want deze wanvertoning schreeuwt om revanche c.q. rechtzetting!

Opstelling SVZW
Beukeveld, De Graaf, Lubbers, Wensing, Zwiers, Pothast (68e Tip), Andrzejak, Jansen (55e Woesthuis), Ter Avest (55e Aman), Perik en Maskoul.