Vroomshoopse Boys – SVZW 08-04-2017

SVZW gaat de strijd aan met de Boys.

De komende twee wedstrijden gaat SVZW de strijd aan met de Boys. Zaterdag gaat de reis naar de Vroomshoopse Boys en op 15 april staat de inhaalwedstrijd tegen Hulzense Boys op het programma.

Voor Vroomshoopse Boys is de wedstrijd tegen SVZW de tweede derby op rij. Afgelopen zaterdag stond de gemeentelijke derby tegen DETO Twenterand op het programma. Een wedstrijd met grote belangen, want beide ploegen zijn nog niet zeker van klasse behoud. Winst op DETO zou een goede stap in de richting zijn voor Vroomshoopse Boys.  Maar er werd met 1-0 verloren in Vriezenveen. Doordat KHC ook verloor staat Vroomshoopse Boys nog steeds op de veilige 10e plek. De voorsprong op KHC is echter maar 2 punten.   Het grootste probleem van de thuisclub lijkt toch wel het scorend vermogen. In 21 wedstrijden werd maar 19 keer gescoord. En als jezelf niet scoort, doet de tegenstander dat meestal wel.  Tom Kunst is met 9 doelpunten de topscoorder van de Boys.  Het programma biedt nog wel mogelijkheden op punten, want de wedstrijden tegen Hulzense Boys en De Esch staan nog op het programma.  Ook Bennekom en DUNO D zijn nog toekomstige tegenstanders. En daar punten tegen halen is een heel ander verhaal.  Vroomshoopse Boys gaat nog spannende weken tegemoet.

Voor SVZW is de situatie geheel anders. Er is geen enkele kans meer op een prijs. Een paar weken geleden werden alle kaarten op de 3e periode gezet.  De resultaten van de laatste weken zijn dusdanig dat de rol van SVZW is uitgespeeld voor de 3e periode. Wel is het nog heel goed mogelijk om als 5e te eindigen in de competitie. Maar dan moeten er wel punten binnen gehaald worden.  Afgelopen zaterdag tegen Bennekom lukte dat niet. SVZW was grote delen van de wedstrijd de sterkste en creëerde ook de mooiste kansen. Helaas werden die bijna allemaal om zeep geholpen met een 1-3 nederlaag tot gevolg. Was SVZW scherp geweest in de afronding dat had het gemakkelijk 6 keer kunnen scoren. Hopelijk wordt er zaterdag wederom hetzelfde aanvalsspel gespeeld en lukt het dan wel om de ballen binnen te schieten of koppen. Waarschijnlijk zijn er zaterdag ook weer meer spelers beschikbaar, zodat er wat meer keuze is voor trainer Erik Assink.  In Wierden won SVZW met 2-0 van de Vroomshoopse Boys, een vergelijkbare overwinning moet mogelijk zijn.  Nog 6 wedstrijden zijn er kansen om te laten zien dat dit elftal tot veel instaat is. De wedstrijd in Vroomshoop begint om 14:30 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Stijn Heusschen uit Kranenburg (D).

De overige wedstrijden van zaterdag 08-04-2017

KHC – FC Zutphen (2)

De thuisclub staat nu op de 11e plaats, maar de achterstand op de 10e plek is maar twee punten. Een achterstand die te overbruggen is, maar dan moeten er wel punten worden gehaald. FC Zutphen is nagenoeg veilig.  Bij winst in Kampen is de voorsprong op KHC 11 punten, en dat moet voldoende zijn voor klasse behoud. KHC zal met veel strijd en inzet aan de wedstrijd beginnen, maar FC Zutphen is in staat om deze wedstrijd te winnen.

Berkum – Nunspeet (1)

Berkum verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd.  Gaat het lukken om ongeslagen kampioen te worden? Dat is heel goed mogelijk, al staan er nog wel enkele zware wedstrijden op het programma. Nunspeet staat in de middenmoot en heeft geen kansen meer op een prijs. Maar het zal zeker van plan zijn om punten te halen tegen Berkum.  Berkum krijgt de punten niet cadeau in deze wedstrijd, maar is wel in staat om te winnen van Nunspeet.

DUNO D – DETO (1)

DUNO D is misschien wel het team met de beste aanvallers van de 1e klasse D. Toch wil dat niet zeggen dat je dan elke wedstrijd probleemloos wint. Daardoor zijn de kansen op het kampioenschap weg, maar een periodetitel zit er nog wel in. DETO krabbelt uit het dal de laatste weken. Hierdoor is er nog steeds hoop op rechtstreekse handhaving.  DUNO D zal die hoop een beetje laten zakken, want de punten zijn voor de thuisclub.

Bennekom – Go Ahead Kampen (1)

Zaterdag in Wierden liet Bennekom zien dat het over een zeer effectieve ploeg beschikt.  De verkregen kansen werden koelbloedig benut. Go Ahead zal graag punten willen halen in deze wedstrijd want als dat lukt is klasse behoud nagenoeg zeker. Wanneer Bennekom de vorm van afgelopen zaterdag weet te behouden moet een overwinning tegen Go Ahead geen probleem zijn.

De Esch – Hulzense Boys (3)

Dit is een echte degradatiewedstrijd. Bij verlies is degradatie onvermijdelijk.  Voor beide ploegen is het alleen nog mogelijk om via de nacompetitie in de 1e klasse te blijven. Maar dat moeten ze eerst nog wel proberen om DETO te achterhalen. Winst is het enige wat telt deze wedstrijd.  Na een spannende wedstrijd draait het uit op een gelijkspel in Oldenzaal.

DOS’37 – WHC (1)

Na twee verliespartijen op rij is het weer tijd voor een overwinning voor de thuisclub. Dat zal dan moeten gebeuren tegen WHC. De bezoekers staan op de 2e plaats met maar 2 punten achterstand op koploper Berkum. WHC weet wel steeds te winnen, maar dat vaak heel nipt. Regelmatig valt beslissing pas in blessuretijd. Er komt een keer een wedstrijd aan waarin dat niet lukt. Dos’37 lijkt de ploeg te zijn die ervoor gaat zorgen dat WHC schade oploopt in de achtervolging op Berkum.

Wedstrijddag 22 staat op programma deze zaterdag.  In elke wedstrijd staat er wel wat op het programma. Blijft Berkum de koploper? Houdt WHC de achtervolging vol? Wie blijft er in de race voor de 3e periodetitel? Valt er al een beslissing in de degradatiestrijd? Allemaal vragen waarop het onmogelijk is om nu al antwoord te geven. Gelukkig is dat zo, want dat geeft aan dat de 1e klasse D een spannende competitie is om te volgen. Iedereen veel plezier bij deze speelronde.

Gerrit Koers.