SVZW – vv Bennekom 1-3

SVZW verloor afgelopen zaterdag met 1-3 van Bennekom, het wedstrijdverslag volgt.

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd en de foto’s van het Team van de Week

SVZW – vv Bennekom 1-3 verslag 02-04-2017

 

Wedstrijd van de gemiste kansen!

 

Vlak voor het begin van deze wedstrijd werden spelers en publiek getrakteerd op een heuse voorjaarsbui in een omvang die het bespuiten van het veld geheel overbodig maakte en waar om iets over half drie door scheidsrechter G.J. ten Pas voor het beginsignaal gefloten werd. De gasten uit Bennekom, de nummer drie op de ranglijst, hadden alle belang bij een goed resultaat, zij strijden immers nog mee om het kampioenschap en bovendien is de strijd om de tweede periodetitel nog aanstaande. En de thuisploeg wilde de opgaande lijn van de laatste weken nu eens omzetten in klinkklare overwinning en dat moest o.a. gebeuren zonder de geschorste John Lubbers en de zieke Bas Woesthuis. Tim Pothast speelde daarom in het centrum van de verdediging naast Michael Wensing en al in de 2e minuut hadden de gastheren hun eerste kans via Yessin Maskoul die verzuimde te passen op de vrijstaande Darek Andrzejak en voor eigen eer ging, met een corner als maximaal resultaat. In de 7e minuut een prima aanval van SVZW via Dewi Perik en Mirko Zwiers, die Ferdi ter Avest in stelling brachten, wiens keiharde uithaal op de lat belandde, een beetje mazzel moet je dan ook hebben. De thuisploeg was in dat eerste kwartier alles overheersend, Bennekom kwam er nauwelijks aan te pas en zag de vrije trap van Just Berends over het Wierdense doel verdwijnen en het schot van Darek Andrzejak naast het Bennekomse doel landen. Na dat eerste kwartier herpakten de gasten zich enigszins en liet de gevaarlijke Kevin Sissing zich voor het eerst gelden, hij zag zijn schot maar net over gaan. In de 21e minuut even een gevaarlijk moment voor SVZW, toen Bennekom rand zijkant zestien een vrije trap mocht nemen, maar deze werd goed weggewerkt door Maarten Jansen. Even later een kansje voor Mirko Zwiers, de bal verdween naast het doel van Bennekom keeper Christian de Haan. In de 26e minuut had SVZW mazzel dat Kevin Sissing zijn vizier (nog) niet op scherp had staan, want na dom balverlies schoot de spits over en bleef het dus 0-0. Dat bleef het ook in de 29e minuut na een kopkans voor Lennart Rekmans, welke door SVZW doelman Raymond Beukeveld onschadelijk werd gemaakt. Uit de volgende SVZW aanval volgde een mooie voorzet van de voet van Dewi Perik, helaas liepen Maarten Jansen en Yessin Maskoul elkaar in de weg, waardoor de kans verkeken was. En dan de 32e minuut waarin Bennekom een mooie aanval opzette waaruit Lennart Rekmans de 0-1 scoorde, tegen de verhouding in. Vier minuten later had Maarten Jansen de gelijkmaker kunnen maken, helaas ging dat feestje niet door. Idem in de 38e minuut, toen Dewi Perik collega Ferdi ter Avest op maat bediende en de laatste geen kans zag doeltreffend af te ronden. SVZW bleef aanvallen maar scoorde niet en dus werd de ruststand bereikt met een 0-1 voorsprong voor Bennekom.

 

Na de thee geen wijzigingen en de eerste de beste kans was voor de gasten, Martijn Klein Holte had de 0-2 moeten aantekenen, maar verzuimde dat, mazzel voor de Zwaluwen zo vlak na de hervatting. In de 49e minuut probeerde Karlo Borghuis het met een verre volley, maar daar moet je een beetje geluk bij hebben, de inzet verdween ver naast het vijandelijke doel. In de 55e minuut alle reden tot juichen, want na een mooie aanval scoorde Mirko Zwiers de zo verdiende gelijkmaker: 1-1 en volledig terecht. In de 65e minuut dan een grote kans voor Dewi Perik na goed voorbereidend werk van Maarten Jansen, helaas faalde Perik in de afwerking. Uit de daaropvolgende corner kopte Maarten Jansen naast. Bennekom wist aan de andere kant wel raad met de geboden kansen, want uit de corner genomen door Jeffrey Rutgers, scoorde Just Berends even simpel als fraai, door de bal in de verre hoek te krullen, 1-2 in de 68e minuut. Dat de gastheren effectiever waren werd in de 71e minuut nog eens bewezen, toen Darek Andrzejak geen kans zag om de bal in het lege doel te werken en dan roep je het oordeel over jezelf af. Met nog ruim een kwartier te gaan een dubbele wissel bij Bennekom: trainer Jurgen Schefczyk haalde Sander Dominicus en Lennart Rekmans naar de kant ten faveure van Niek van Ginkel en Jonathan Slootmans en vlak daarop miste de kopbal van opnieuw Darek Andrzejak de juiste richting, waardoor Christiaan de Haan simpel kon pakken, het had de 2-2 moeten zijn. Ook SVZW trainer Erik Assink wisselde nu: Maarten Jansen maakte plaats voor Kevin Aman in de 82e minuut en ook de kopkans even later van Dewi Perik trof geen doel en bleef het bij die vermaledijde 1-2 achterstand. De gastheren lieten in de 87e minuut nog even zien hoe het wel moest, want uit een  vrije trap mocht Just Berends zo maar binnen koppen, daarmee zijn tweede goal maakte en zijn ploeg er een 1-3 voorsprong mee bezorgde, wedstrijd definitief in het slot. In de 90e minuut nog een wissel aan Bennekom zijde (Wouter Jan van de Kleut voor Martijn Klein Holte) en een laatste corner zonder resultaat voor de thuisploeg, maar werd de eindstand bepaald op een 1-3 overwinning voor Bennekom in een wedstrijd die het aanzien wel degelijk waard was, maar onbegrijpelijk voor velen dat zovele opgelegde kansen om zeep werden geholpen! Wedstrijd van de gemiste kansen. Volgende week zaterdag ontmoeten we de Vroomshoopse Boys in Vroomshoop, een heuse derby die in het verleden ook veelvuldig gespeeld werd. Lekker dichtbij en wie weet de kans om weer eens drie punten mee te nemen naar Wierden. Tot dan.

Gerhard Nijmeijer

Doelpuntenmaker SVZW: Mirko Zwiers 55e minuut.

Opstelling SVZW:
Beukeveld, De Graaf, Pothast, Wensing, Zwiers, Borghuis, Jansen (82e Aman), Andrzejak, Ter Avest, Perik en Maskoul.