DUNO D – SVZW 2-2

DUNO D – SVZW 2-2 verslag 26-03-2017

 

SVZW pakt op het nippertje 1 punt in Doorwerth

 

Ook voor uw verslaggever zat de winterstop er nu echt op met dank aan Gerrit Koers voor het verzorgen van de verslagen in de afgelopen weken. Gistermiddag togen we met zijn allen naar het fraaie Doorwerth om daar de wedstrijd tegen de nummer drie DUNO D te spelen, voorwaar geen gemakkelijke opgave met in gedachten nog de wedstrijd in Wierden, die we kansloos verloren. Op Sportpark De Waayenberg, gelegen in een prachtige omgeving deed de entourage zelf enigszins denken aan het complex van Rijssen Vooruit, maar dan zonder tribune. Het was scheidsrechter Assink (geen familie) die om 15.00 uur voor het begin van deze wedstrijd floot en waar de eerste kans in de 5e minuut voor de gastheren bleek te zijn, maar de bal voor SVZW aan de goede kant van de paal verdween en een corner het resultaat was. In de 9e minuut opnieuw een enorme kans voor DUNO D, dit keer voorkwam doelman Raymond Beukeveld dat er gescoord werd. SVZW antwoordde in de 11e minuut met een schot van de voet van Ferdi ter Avest, dat helaas over het vijandelijke doel verdween, terwijl DUNO D even later opnieuw vergat te scoren. In de 14e minuut probeerde Yessin Maskoul DUNO D doelman Ruben te Witt te testen, maar zijn schot had te weinig kracht en kon de doelman simpel oppakken. De eerste gele kaart was even later voor Ryan Bouwmeester en in de 19e minuut haalde Ferdi ter Avest verwoestend uit en tekende daarmee de 0-1 aan. Een geweldige opsteker voor de Zwaluwen natuurlijk, want DUNO D was in dat eerste bedrijf niet in goeden doen. Uiteraard bleef het oppassen, zoals in de 24e minuut toen Anass Aamri over schoot en daar en corner aan overhield. Jammer dat Yessin Maskoul na een half uur spelen vergat medespeler Darek Andrzejak aan te spelen, die helemaal vrij in de zestien stond, een corner was alles wat restte. Een rush van DUNO D speler Carlos Dos Santos werd uiteindelijk knap onderbroken door Raymond Beukeveld en in de 41e minuut had Ferdi ter Avest de 0-2 op zijn slof, helaas vloog zijn inzet net over de lat, jammer. In de 46e minuut was Yessin Maskoul nog dichtbij een treffer, maar de keeper redde knap, waarbij hij geblesseerd raakte maar in de rust werd opgeknapt. Ruststand dus 0-1.

 

Na de thee was de eerste kans opnieuw voor de thuisclub, het schot van Shapoul Ali ging maar net naast. De gastheren tapten na rust duidelijk uit een ander vaatje, werden sterker en dreigender. In de 54e minuut miste Darek zijn kans, een corner was alles wat restte en twee minuten later aan de andere kant greep Raymond Beukeveld goed in op de inzet van Jeroen van Ree. Echter ook hij kon het onheil niet voorkomen, want in de 58e kwam DUNO D op gelijke hoogte via een doelpunt van Carlos Dos Santos na zwak verdedigingswerk: 1-1. En nadat Van Ree SVZW doelman Raymond Beukeveld nog eens testte, ontving Hans Cooke de tweede gele kaart van deze wedstrijd. De thuisploeg intussen bleef aandringen en de meegekomen supporters uit Wierden vreesden het ergste. Dan de 65e minuut, waarin Karlo Borghuis een vrije trap over schoot en SVZW een corner claimde, die het niet kreeg. Uit de tegenaanval ontving John Lubbers de gele kaart en een penalty tegen, uw verslaggever kon niet begrijpen waarom en vond de beslissing van de scheids op zijn minst discutabel. Hoe dan ook, de gevaarlijke Anass Aamri zag zijn inzet gestopt door Raymond Beukeveld, maar de in het veld terug gestompte bal werd alsnog doeltreffend binnen geschoten door collega Shapoul Ali, die daarmee de 2-1 aantekende. Van voorsprong naar achterstand dus waar het SVZW betrof en gezien het vertoonde spel was er weinig hoop dat de Wierdenaren deze stand nog positief konden wijzigen. Dubbele wissel in de 75e minuut: trainer Erik Assink haalde Darek Andrzejak en Maarten Jansen naar de kant, zij werden vervangen door Kevin Aman en Dewi Perik in een poging het tij alsnog te keren. Daarbij werd de ploeg geholpen door de tweede gele kaart en dus rood voor Ryan Bouwmeester. Vlak daarna behoedde Raymond Beukeveld zijn ploeg voor de 3-1 en had de kopbal van Yessin Maskoul niet het gewenste resultaat aan de andere kant van het veld. In de 85e minuut had Tim Pothast pech met zijn schot, dat net niet raak was. Ook DUNO D trainer Lodewijk de Kruif wisselde om tactische redenen, de goed spelend Anass Aamri werd vervangen door Max van Meesteren. Nog een corner voor SVZW in de 90e minuut waaruit John Lubbers goed inkopte maar niet scoorde en leek alles op een overwinning voor de gastheren af te stevenen. Om tijdwinst te boeken werd er nogmaals gewisseld, Jeroen van Ree maakte plaats voor Vincent van Weelden bij DUNO D en op de valreep zag de ingevallen SVZW spits Dewi Perik kans om achterover koppend alsnog de gelijkmaker op het niet bestaande scorebord te toveren, zijn tweede balcontact nota bene. Toch nog een punt dus mee terug naar Wierden en op basis van de tweede helft mocht dat toch wel verrassend genoemd worden. Eindstand in Doorwerth 2-2.

Volgende week zaterdag treft SVZW opnieuw een sterke tegenstander, want dan komt Bennekom ons bezoeken op Sportpark Het Lageveld, na gisteren de nummer drie op de ranglijst. Aanvang 14.30 uur. Tot volgende week.

Gerhard Nijmeijer

Doelpuntenmakers:
19e minuut Ferdi ter Avest 1-0
94e minuut Dewi Perik 2-2

Opstelling SVZW:
Beukeveld, De Graaf, Wensing, Lubbers, Zwiers, Pothast, Borghuis, Jansen (75e Aman), Ter Avest, Andrzejak (75e Perik) en Maskoul.