DUNO D – SVZW 25-03-2017

Kan SVZW ook punten halen tegen een ploeg uit top 4?

SVZW gaat zaterdag op bezoek bij DUNO Doorwerth. Een ploeg uit de top 4. Tot nu toe is SVZW er niet in geslaagd om punten te halen tegen een ploeg uit de top.

Voor de aanvang van dit seizoen was DUNO de grote onbekende in de 1e klasse D. Maar naar 18 wedstrijden in het seizoen 2016-2017 weet iedereen inmiddels waartoe deze ploeg in staat is. Met 39 punten uit 18 wedstrijden staat DUNO op de 3e plaats op de ranglijst. Met een doelsaldo van 49 voor en 15 tegen. De meeste doelpunten zijn gemaakt door Shapoul Ali. In de competitie wist hij al 11 keer het net te vinden, daarnaast scoorde hij ook nog negen keer in het bekertoernooi. Ronnie Talsma en Anass Aamri staan ook vaak op de goede plek, want zij hebben respectievelijk 10 en 9 goals achter hun naam staan. In het seizoen 2012-2013 kwam DUNO nog uit in de 4e klasse. Daarna is de club bezig aan een opmars in het amateurvoetbal. Als het aan DUNO ligt is de opmars nog niet teneinde. Helemaal uitgeschakeld voor titel is DUNO nog niet, al is achterstand op het sterke Berkum 5 punten. Het DUNO spel is gebaseerd op snelle aanvallen vanuit de omschakeling. Dat was ook zichtbaar op 1 oktober jl. in Wierden. Toen stonde beiden ploegen ook tegenover elkaar en ging DUNO met een 1-3 overwinning weer naar huis. Het is tot nu toe al een mooi seizoen voor DUNO, maar er zijn kansen om het ook nog een succesvol seizoen te maken. In de 3e periode staat DUNO nu op eerste plaats. DUNO zal zeker van plan zijn om deze thuiswedstrijd te winnen.

SVZW was ook van plan om succesvol te zijn in de 3e periode. Maar de eerste twee wedstrijden van deze periode werden verloren, dus het lijkt nu al een mislukte missie. In dagblad TC Tubantia staat deze week de volgende kop boven de verslagen uit de 1e klasse : SVZW speelt een verloren seizoen. Voor iedereen die SVZW een warm hart toedraagt een pijnlijke maar wel juiste constatering. Deze conclusie kwam tot stand na de verloren wedstrijd tegen Berkum van afgelopen zaterdag. Een 0-3 nederlaag tegen de sterke koploper. Volgens trainer Erik Assink in dezelfde krant een gevolg van klungelig verdedigen en een mentaal zwakke prestatie. Maar dezelfde trainer zegt in een interview ook dat hij nog kansen ziet in de 3e periode. Dan zal er de komende weken wel het uiterste worden gevraagd van spelers en staf. Want na het bezoek aan DUNO komt het sterke Bennekom naar Wierden. Berkum scoorde zaterdag makkelijk omdat niet iedereen scherp was na een afgeslagen aanval. Is dat in Doorwerth weer het geval, dan weet DUNO daar zeker van te profiteren. De komende weken zal dus moeten blijken of SVZW nog wat glans aan het seizoen kan geven. Persoonlijk heb ik daar nog wel vertrouwen in, al is dat vertrouwen niet gebaseerd op de laatste wedstrijden. De wedstrijd DUNO D – SVZW begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Assink uit Hengelo.

De overige wedstrijden van zaterdag 25-03-2017

De Esch – FC Zutphen (2)

Zaterdag speelde de Esch tegen WHC. Deze wedstrijd werd maar nipt met 2-1 verloren. Pas in de 94e minuut scoorde WHC de winnende treffer. Deze wedstrijd laat zien dat De Esch nog vol strijdlust zit om klasse behoud te halen. FC Zutphen is ook nog helemaal zorgen vrij, maar deed zaterdag goede zaken door Bennekom te verslaan met 1-0. FC Zutphen zal deze wedstrijd dan ook vol voor de overwinning gaan, want bij winst is klasse behoud nagenoeg zeker. De Esch zal zeker de nodige tegenstand bieden, maar de bezoekers blijken toch te sterk.

DOS’37 – Nunspeet (1)

Dos’37 is goed bezig de laatste weken. Inmiddels een mooie plek op de ranglijst. Ook is het team kansrijk in de 3e periode. Nunspeet is juist wat minder in vorm de laatste weken. Dos’37 gaat vol zelf vertrouwen de strijd aan met de bezoekers. Misschien is er wel weer een jeugdige debutant te bewonderen in het geel zwarte Dos’37 shirt. DOS’37 lijkt in staat om in deze thuiswedstrijd te winnen.

BERKUM – DETO (1)

BERKUM is de ongeslagen koploper van de 1e klasse D. In Wierden bleek zaterdag dat BERKUM over een goed georganiseerd team beschikt dat heel moeilijk te verslaan is. DETO heeft de laatste weken wel punten gehaald, maar het is de vraag of rechtstreekse handhaving nog mogelijk is. Daarvoor zal DETO nog heel wat punten moeten halen. Dat punten halen zal dan na 25 maart moeten gebeuren, want BERKUM gaat deze thuiswedstrijd winnen.

Bennekom – KHC (1)

De thuisclub verloor de laatste twee wedstrijden. En dat zijn tegen vallende resultaten voor Bennekom. Drie wedstrijden achter elkaar verliezen dat zal men niet willen. KHC staat nu op de 11e plaats. Om aan de nacompetitie te ontsnappen moet de ploeg dus 1 plaats stijgen. Dat wordt nog lastig, want de concurrenten pakken steeds punten de laatste weken. KHC gaat elke week vol overgave de wedstrijden in, maar de thuisclub is toch een maatje te groot.

Go Ahead Kampen – Hulzense Boys (1)

In deze wedstrijd gaat het om klasse behoud. Go Ahead zal willen winnen om zodoende te zorgen dat de nacompetitie ontlopen wordt. Hulzense Boys zal ook willen, maar zij doen dat om toch aan de nacompetitie te mogen deelnemen. Go Ahead moet in staat zijn om thuis, gesteund door de eigen supporters, te winnen van Hulzense Boys.

Vroomshoopse Boys – WHC (3)

De thuisclub is bezig aan een goede serie. De aanvallers weten nu de kansen wel te benutten. Ook verdedigend staat het goed, zelfs wanneer afgelopen zaterdag de 38 jarige vierde doelman in de goal stond, kreeg de thuisclub maar 1 doelpunt tegen. WHC gaat het lastig krijgen in Vroomshoop. Er zal veel tegenstand worden geboden door de gastheren. Deze wedstrijd zou zomaar in een gelijk spel kunnen eindigen.

Wedstrijd ronde 20 staat voor zaterdag 25 maart op de agenda. Wat gaat deze ronde opleveren? Elke week zijn er verrassende uitslagen, dus dat zal deze week ook vast weer het geval zijn. En dat is mooi, want daardoor is de 1e klasse een mooie competitie om te volgen. Wel zijn de kaarten voor de rechtstreekse degradatie al bijna geschud. Wat dat betreft zitten Hulzense Boys en De Esch echt in zwaar weer. De achtervolgers hebben koploper BERKUM nog steeds in zicht, maar het is de vraag of de Zwollenaren nog te achterhalen zijn. Rest mij niets meer, dan iedereen een hele mooie voetbalzaterdag toe te wensen.

Gerrit Koers.