Sponsortrip Kampen (Foto’s)

Zaterdag 11 maart: Sponsortrip naar Go-Ahead Kampen – SVZW

Bekijk hier de fotoreportage

Om 9 uur ‘s morgens druppelen de eersten binnen bij Vloedbeld. De rode spelersbus van FC Twente staat al voor de deur. Er wordt koffie serveert met een koekje in de vorm van een scheidsrechtersfluitje, zodat we niet vergeten waarom we ons hier op de vroege zaterdagmorgen verzamelen. Als iedereen er is, dertig personen, begin we aan de busreis naar Kampen. Aan de IJsselkade stappen we uit bij d’Olde Vismark. De zo’n schijnt en iedereen heeft zin aan koffie met een warme wafel.

Als de rokers ook klaar zijn, wandelen we op ons dooie gemak de prachtige binnenstad van Kampen in, op weg naar De Olifant, de enige sigarenfabriek die Kampen nog kent. In twee groepen krijgen we een prachtige rondleiding door de oude ruimten waarin de laatste 100 jaar weinig veranderd lijkt (en ook nooit een ARBO-inspecteur is geweest). Het enthousiasme in beide groepen loopt zo hoog op dat sommigen ter plekke overwegen weer te gaan roken. Herman Schmidt en Harman Nijhof slaan hun slag en brengen in de bijbehorende winkel hun sigarenvoorraad weer op peil.

We wandelen terug naar d’ Olde Vismark waar ons een lunch wacht. Turend over ons bordje met overheerlijke mosterdsoep zien we de rode spelersbussen aan de overkant van de IJssel rijden en scheppen we moedig door om klaar te zijn als de bus voorrijdt. Via een doolhof à la de Europaring belanden zowaar op sportpark Middenwetering, waar we welkom zijn in het sponsorhome van Go-Ahead Kampen.

Om 15.00 begint de wedstrijd en de eerste twintig minuten zijn de Zwaluwen duidelijke de bovenliggende partij maar staan we wel met 2-0 achter. Net op het moment dat je denkt dat dit gaat uitlopen op een afslachting herpakken de wit-zwarten zich en trekken via Yessin Maskoul en een prachtige goal van Maarten Jansen de stand weer gelijk. Vlak voor rust krijgen we zelfs nog een uitgelezen kans om met voorsprong naar de thee te gaan: een lichtvaardig gegeven strafschop wordt jammerlijk gemist door Darek Andrzejak.  Gerechtigheid, zullen we maar zeggen.

In de tweede helft weer een open wedstrijd met kansen voor beide partijen. Zoals vaker ontbreekt bij de onzen de absolute drive om te winnen. De geel-roden daarentegen blijven op kansen loeren en vlak voor tijd werden ze daarvoor beloond: 3-2.

Terug in de bus hebben de dames Vloedbeld voor overheerlijke hapjes gezorgd. We besluiten de nederlaag te vergeten en in goede stemming keren we huiswaarts. Als we om half 7 uitstappen, is het gezellig vol bij Vloedje en nemen we nog een paar afzakkertjes. Prachtig weer, een mooie stad, een bij vlagen mooie wedstrijd, kortom we hebben een mooie dag gehad. Gelukkig won Heracles later op de avond nog van Utrecht. (JtB)