Verslag SVZW – BERKUM 0-3 (foto’s)

Verslag SVZW – BERKUM uitslag 0-3   (18-03-2017)

Effectief Berkum wint verdiend van SVZW

Bekijk hier de fotoreportage
Bekijk hier de foto’s van het Team van de Week

Redelijke weersomstandigheden bij de aftrap tussen SVZW en Berkum. Om 14:30 uur floot scheidsrechter de Jong voor de aftrap. Iedereen was benieuwd wat deze wedstrijd zou brengen. Zou SVZW de eerste ploeg worden die weet te winnen van Berkum? SVZW begint in elk geval goed aan de wedstrijd. Yessin Maskoul en Mirko Zwiers geven goede voorzetten, maar Dewi Perik en Maarten Jansen wisten deze net niet om te zetten in een doelpunt. Karlo Borghuis schiet hard op het doel, maar Berkum doelman Dominic van Hoof stopt dit schot. In de 11e minuut de 1e corner van de wedstrijd voor Berkum, maar dat levert niets op. In de 16e minuut krijgt Berkum een vrije trap. Chris van de Meulen weet de vrij staande Jordi Lemmens te bereiken, en hij kopt de bal onhoudbaar binnen. 0-1 voor de koploper en nu weet SVZW helemaal wat het te doen staat. SVZW probeert de gelijkmaker te maken. Nick de Graaf schiet een vrije trap net naast. Drie corners op rij voor de thuisclub, maar deze leveren helaas niets op. Na een prima combinatie schiet Mirko Zwiers de bal net over. Berkum moet in de 27e minuut al de eerste wissel van deze wedstrijd gebruiken. Door een blessure kan Johnson Bacuna niet verder. Zijn vervanger is Youp Kok. Ook de Berkum doelman raakt geblesseerd aan het bovenbeen, maar met een ingepakt been blijft hij in het veld. Ondanks de blessure redt hij heel goed bij mogelijkheden voor Yessin Maskoul, Maarten Jansen en Tom Pothast. Berkum krijgt ook nog een goede kans, maar Youp Kok lukt het niet om SVZW doelman Raymond Beukeveld te passeren. In laatste minuut van de 1e helft schiet Tim Pothast net naast. Het publiek heeft kunnen genieten van de goede eerst helft. In de rust blijkt de blessure van de Berkum doelman dusdanig ernstig dat hij wordt vervangen door Bjarn Onderstal. In de tweede helft is het Berkum dat de eerst kans creëert. Mehran Ali Pour Asli schiet de bal heel goed in, maar Raymond Beukelveld redt heel goed. Hierna duurt het lang voordat er weer kansen te noteren zijn. In de 68e minuut neemt Berkum een 0-2 voorsprong. Een SVZW aanval wordt onderbroken, en via een paar goede pases komt de bal bij Chris van de Meulen. Hij schiet de bal mooi geplaatst binnen. SVZW probeert het hierna nog wel, maar het geloof op een goede afloop lijkt bij sommige spelers verdwenen. De beide trainers besluiten om te wisselen. Bij SVZW worden Karlo Borghuis en Maarten Jansen vervangen door Darek Andrzejak en Bas Woesthuis. Bij Berkum komt Frank Hoolsema in het veld voor Ricardo Kuijer. Berkum staat verdedigend heel goed, en blijft loeren op de kansen op een snelle omschakeling. In de 76e minuut heeft die speelwijze opnieuw succes. Ruud Wellenberg schiet de 0-3 binnen. SVZW Is nog eenmaal dicht bij een doelpunt , maar het goede schot van Darek Andrzejak eindigt op de paal. Even later fluit de goede leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Alleen Berkum speler Jason Huisman krijgt een gele kaart. Berkum liet in deze wedstrijd zien dat de ploeg terecht bovenaan staat. Verdedigend staat het goed, en de aanvallers zijn erg effectief. SVZW heeft nog plannen voor de 3e periode, maar een start met twee nederlagen is niet bepaald goed te noemen. Zaterdag a.s. opnieuw een zware opgave om punten te halen, want dan moet SVZW aantreden in Doorwerth tegen het sterke DUNO D.

Gerrit Koers.

Gegevens wedstrijd.
16e min 0-1 Jordi Lemmens
68e min 0-2 Chris van der Meulen
76e min 0-3 Ruud Wellenberg.

Gele kaart : Jason Huisman ( Berkum)