SVZW – BERKUM 18-03-2017

SVZW gaat de strijd aan met sterke tegenstander.

Zaterdag 18 maart ontvangt SVZW de koploper op het eigen sportpark. Berkum reist dan vanuit Zwolle naar Wierden.

Berkum behoort dit seizoen tot de topploegen in de 1e klasse D. Na 17 gespeelde wedstrijden is Berkum nog steeds ongeslagen. 12 overwinningen en 5 gelijke spelen zorgen ervoor dat Berkum 41 punten heeft vergaard. Met 52 doelpunten in die 17 wedstrijden is Berkum de meest productieve ploeg. Maar ook verdedigend hebben de Zwollenaren het goed voor elkaar. Maar 15 keer moest doelman Dominic van Hoofd een tegendoelpunt incasseren. Zaterdag werd WHC met 3-2 verslagen, en daardoor is Berkum weer koploper in de 1e klasse D. Trainer Arno Hoekstra heeft de beschikking over een uitstekende selectie. Berkum is erg tevreden over het werk van de trainer, vandaar dat zijn contract onlangs met een jaar is verlengd. De 1e periode titel is al voor Berkum. Maar de club wil meer. Doel is promotie naar de hoofdklasse en dan uitgroeien tot een stabiele hoofdklasser. De gebroeders van der Meulen zijn de bekende en stabiele spelers in Berkum selectie. Marc is de dynamische middenvelder, terwijl Chris als linksbuiten mening tegenstander de baas is. Daarnaast pikt hij ook zijn doelpunten mee, inmiddels dit seizoen al weer 11. Topscoorder van Berkum op dit moment is Johnsen Bacuna, hij scoorde tot nu 14 doelpunten.

SVZW kan aan de bak in deze thuiswedstrijd. Op 8 oktober jl. stonden beide ploegen tegenover elkaar in Zwolle. Berkum won die thuiswedstrijd met 2-0. SVZW heeft dus wat goed te maken tegen Berkum, al was destijds wel een verdiende overwinning voor Berkum. In de vorige thuiswedstrijd was SVZW met 4-2 te sterk voor FC Zutphen. Een verdiende overwinning, al werden er onnodig twee doelpunten weggegeven. Afgelopen zaterdag speelde SVZW in Kampen tegen Go Ahead. Mede door slecht verdedigen werd daar met 3-2 verloren. Twee weken achter elkaar dus onnodige doelpunten tegen. Dat mag tegen Berkum niet gebeuren, want deze ploeg krijgt zelf maar heel weinig doelpunten tegen. Mochten zij ook twee keer weten te scoren in deze wedstrijd, dan wordt het heel moeilijk om een goed resultaat in deze wedstrijd te halen. Goed geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen en met 11 man 100% geven, dan zijn er in deze wedstrijd zeker mogelijkheden om punten halen. Voor het publiek kan het in elk geval een mooie wedstrijd worden. Want beide ploegen proberen met aanvallend voetbal hun wedstrijden te winnen. Bij SVZW zijn Maarten Jansen en Darek Andrzejak de spelers met de meeste doelpunten achter hun naam. Daarnaast komt Ferdi ter Avest steeds beter in vorm, en is hij de architect van mooie aanvallende acties. De wedstrijd tegen Berkum begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer J. de Jong uit Groningen.

De overige wedstrijden van zaterdag 18-03-2017

Nunspeet – Vroomshoopse Boys (1)

Vroomshoopse Boys heeft de punten hard nodig. Probleem was vaak het maken van doelpunten. Maar zaterdag scoorde de ploeg drie keer. Probleem lijkt dus opgelost. Nu nog de nodige punten halen. Maar bij Nunspeet valt niet zoveel te halen. De ploeg staat nu 6e en heeft nog plannen voor de 3e periode. Thuiswedstrijden moet je dan in elk geval winnen. En dan moet in deze wedstrijd mogelijk zijn.

Hulzense Boys – DUNO D (2)

De thuisclub gelooft er nog steeds in dat handhaving mogelijk is. Maar dan moeten er nog wel de nodige punten bijkomen. DUNO D is nog niet kansloos voor de titel. Winnen in Hulsen moet dan wel gebeuren. De thuisclub zal de nodige tegenstand bieden, maar DUNO D is een maatje te groot.

WHC – De Esch (1)

Door de nederlaag tegen Berkum is WHC de koppositie na 1 wedstrijd alweer kwijt. Natuurlijk is de ploeg nog niet kansloos voor het kampioenschap. De Esch vecht wanhopig voor klasse behoud. Maar de Oldenzalers komen kwaliteit tekort voor de 1e klasse. Ook in Wezep zullen ze dat weer ondervinden, want WHC gaat deze thuiswedstrijd winnen.

DETO – Go Ahead Kampen (2)

Om de veilige 10e plaats te bereiken moet DETO nog heel wat punten halen. Go Ahead is een van die ploegen die ook nog niet helemaal veilig is, en die eventueel nog te achterhalen is voor DETO. Al is dat laatste een meer theoretische mogelijkheid. Go Ahead zal er alles aan doen om te winnen in Vriezenveen, want bij winst zijn ze al bijna in veilige haven. Gesterkt door de overwinning op SVZW gaat Go Ahead er vandoor met de 3 punten.

KHC – DOS’37 (3)

KHC staat nu op de 10e plek, maar de voorsprong op nummer 11 is maar 1 punt. Om 10e te blijven moet er dus nog wel de nodige punten bij. Dat zal vooral thuis moeten gebeuren. Met de nodige strijd en inzet is een gelijkspel mogelijk tegen DOS’37.

FC Zutphen – Bennekom (2)

FC Zutphen speelde zaterdag gelijk in Vroomshoop. Geen verassende uitslag. Bennekom kreeg klop van DOS’37. Dat was wel een verassende uitslag. Zaterdag zal moeten blijken of Bennekom zich kan herstellen van deze nederlaag. De thuisclub zal de nodige tegenstand bieden, vooral aanvallend. Maar verdedigend laat de ploeg nog wel eens steekjes vallen. En dan moet je tegen Bennekom niet doen, want zij maken daar dankbaar gebruik van.

Wedstrijd ronde 19 in de 1e klasse D. Opnieuw een ronde met grote belangen in alle wedstrijden. Elke ploeg heeft nog wel een doel waar ze voor spelen. Het kampioenschap, handhaving of de 3e periode titel. Op alle gebied is er daarom sprake van spanning. Welke ploeg gaat het beste mee om? Een vraag die nu nog moeilijk te beantwoorden is. Het beste advies is om zaterdag een wedstrijd te bezoeken, want dan kunt u zelf conclusies gaan trekken. Iedereen een mooie en sportieve zaterdag toegewenst.

Gerrit Koers