Op 12 februari jongstleden kon de ontmoeting tussen SVZW en DTS’35 wegens corona niet doorgaan. Dinsdagavond  1 maart moest de wedstrijd worden ingehaald op sportpark Het Lageveld.

Na enig oponthoud kon scheidsrechter Ronald Spoler om 20.15 uur het beginsignaal laten klinken .

Een onstuimig SVZW bracht DTS’35 zwaar in verlegenheid.  SVZW kwam getergd uit de startblokken en creëerden een groot veldoverwicht op DTS’35. Een vrije trap van Robin de Jong in de 3 minuut wordt door keeper Robin Franken van DTS uit de lucht geplukt. Twee minuten later is het Stefan Maat die alleen voor de doelman verschijnt, maar niet weet te scoren. Frank Smit die zaterdag in Hierden met vier doelpunten nog tref zeker was, kon een voorzet van Lars van Putten net niet intikken.

Stefan Maat strooide in de eerste helft met prachtige passes en werd dan ook strak aangepakt door het defensieve DTS’35 dat maar sporadisch over de middenlijn kwam.  Dan in de 18e minuut is het raak. Stefan Maat bereikt Jesper Middelkamp en uit zijn pass tikt Frank Smit de dikverdiende 1 – 0 in.

SVZW bleef na deze voorsprong de aanval zoeken. Er werd flink druk gezet en DTS’35 groepeerde zich op eigen helft. Een enkele keer waren de Edenaren te vinden op de helft van SVZW en had doelman Julian Bakker van SVZW weinig te doen in de eerste helft. Jesper Middelkamp en Lars van Putten waren een plaag voor de Edese verdediging, maar de beslissende tik kon nog steeds niet worden gegeven.

Het centrale verdedigingsduo Robin de Jong en Freek Grondman hielden de regie in de verdediging van SVZW en daardoor kon SVZW steeds weer via Aron Pouls op links en Maarten Smit op recht opbouwen en weer aan een nieuwe aanval beginnen. De bewegelijke Luuk Geelen en Lars Scholten bedienden de voorhoede met goede passes, maar deze resulteerden niet in doelpunten. De actieve Stefan Maat werd in de 41ste minuut, bij alweer een aanval van SVZW, op ongeoorloofde manier gestopt en daarop kreeg Roy Ploeg van DTS’35 de gele kaart.  De vrije trap bereikt Luuk Geelen die daarop Jesper Middelkamp bedient. Zijn schot mist het doel op een haar.  Met 1 – 0 op het scorebord besluit scheidsrechter Spoler voor het rustsignaal te fluiten.

Trainer Arnold Brehler van DTS wisselde in de rust. Hij liet Roy Ploeg in de kleedkamer achter en Huib Siefkes mocht de tweede helft starten. Coacht Joram Hendriks van SVZW liet zijn elftal de tweede helft in dezelfde opstelling starten.

Het publiek kreeg ineens een heel ander DTS’35 te zien. Vanaf het eerste fluitsignaal een veel fanatieker DTS dan in de eerste helft. SVZW ging net als in Hierden minder sterk van start in tweede helft. De scherpte ontbrak en binnen twee minuten maakte Evert Palm de gelijkmaker. Direct daarop een aanval van SVZW. Lars van Putten schiet op de lat en de rebound wordt door Maarten Smit net naast geschoten.  SVZW probeert onder de druk van DTS weg te komen een aanval via de zowel links als rechts opererende Jesper Middelkamp. Zijn voorzet in de  53ste minuut op Frank Smit eindigt, na een schot achter het standbeen, in handen van de keeper Franken van DTS’35.

DTS’35 wordt gevaarlijker. Na een geblokt schot van Frank Smit na 15 minuten in de tweede helft breekt DTS  uit. Keeper Julian Bakker onderschept een dieptepass buiten het strafschopgebied. Dan probeert Aron Pouls een afstand schot maar deze eindigt in de handen van de doelman. DTS krijgt meer vat op het spel van SVZW en dat resulteert in de 68ste minuut in een schot van Remco Speelziek van DTS’35 waarop doelman Julian Bakker van SVZW geen antwoord heeft en zo neemt DTS’35 een 1 – 2 voorsprong.  Tijd voor Joram Hendriks om Lars van Putten die enorm veel inzet toonde naar de kant te halen en jeugdspeler Sem Jansen  in te brengen. DTS’35 ging de voorsprong verdedigen. Veel tijdrekken en dat wekte aardig wat irritatie op. Jesper Middelkamp bediende de aanvallers van SVZW weer eens op een voorzet, maar de inzet van Sem Jansen in de 80ste minuut werd geblokt.  Intussen had de geblesseerde Palm van DTS het veld verlaten en kwam Mohamed Laukili het veld in. Even later werd Jasper Verstraten vervangen door Maarten van Steenbeek.

Traner Joram Hendriks bracht nog een jeugdspeler in. Sem Jager mocht in de 83e minuut zijn opwachting maken in de hoofdmacht van SVZW en verving Maarten Smit. DTS’35 bleef het spel ontregelen. SVZW probeerde nog wel wat druk uit te oefenen. Een kopbal van Frank Smit gaat centimeters naast het doel van DTS’35. Een schot van Lars Scholten in de 90ste minuut wordt over getikt door doelman Franken. Door het tijdrekken krijgt DTS speler Ahmed Lak een gele kaart. DTS’35 valt nog een keer aan en laat het doek voor SVZW definitief vallen. Etienne Baars schiet  in de 92e minuut de 1 – 3 binnen.

Er wordt een tijdwissel toegepast door DTS’35 Geert de Jong wordt vervangen door Ricardo Bakker.

Dan fluit scheidsrechter Spoler af en klimt DTS’35 door deze overwinning op SVZW naar de 4e plek met 18 punten uit 10 wedstrijden. SVZW zakt naar de 6e plek met 17 punten uit 11 wedstrijden .

Een wedstrijd met twee gezichten waarin SVZW vooral de 1e helft oppermachtig was en afstand had moeten nemen van DTS’35.

Aanstaande zaterdag 5 maart speelt SVZW thuis tegen Go Ahead Kampen. Deze wedstrijd op sportpark ’t lageveld  begint om 14.45 uur

Statistieken SVZW:

Opstelling: Julian Bakker, Freek Grondman, Robin de Jong, Frank Smit, Lars Scholten, Jesper Middelkamp, Luuk Geelen, Maarten Smit (83m Sem Jager), Aron Pouls, Stefan Maat, Lars van Putten( 69 m Sem Jansen).