SVZW JO 9-1 deelt punten met Kloosterhaar

Kloosterhaar JO9 1 – SVZW JO9 1

Vandaag moesten onze jongens van O9 1 aantreden in en tegen Kloosterhaar. We begonnen deze ochtend in de volgende opstelling:

Doel: Mart
Verdediging: Kion, Micha, Niels
Aanval: Gijs, Jurre, Marijn
Wissel: Marn

 Dat het vandaag een gelijkwaardige strijd zou worden was duidelijk. Vanaf de aftrap probeerde SVZW gelijk de aanval te zoeken maar de verdediging van Kloosterhaar liet geen gevaarlijke aanvallen toe. Het was zelf kloosterhaar die op voorsprong leek te komen toen de spits van hun alleen op het doel van Mart afging. Micha zetten echter een uiterst professionele sliding in en speelde hierbij ook nog eens keurig de bal. Zo bleef het lang 0-0 totdat Micha de bal op het middelveld onderschepte en via een combinatie met Gijs werd Jurre bediend die uiterst koel de keeper wist te verschalken, 1-0!!!

Bijna werd het vlak voor rust nog 2-0 maar de paal stond een treffer van Gijs in de weg.

De tweede helft begon spannend. SVZW had het betere van het spel maar Kloosterhaar werd meerdere keren zeer gevaarlijk en speelde vanuit een prima organisatie. Ook stond de keeper van Kloosterhaar meerdere keren uitstekend te keepen waardoor de stand 1-0 bleef.

Uiteindelijk kwam Kloosterhaar er toch een keer gevaarlijk uit en na een makkelijk gegeven vrije trap kon de 1-1 worden aangetekend. Kloosterhaar voelde dat er meer in zat en begon meer en meer druk op onze verdediging te zetten. Toch was het SVZW die wederom op voorsprong kwam en wederom was het Jurre die voor het doelpunt tekende. Hij was alert voor de goal nadat Marijn zijn actie gestuit werd door de keeper.

SVZW leek de overwinning over de streep te trekken maar in de slotfase was het toch Kloosterhaar dat de gelijkmaker van grote afstand kon binnenschieten, 2-2.

De teleurstelling was op de gezichten af te lezen maar al met al was het een wedstrijd waarin twee teams aan elkaar gewaagd waren de punten moesten delen.

Frank Hegeman