Go Ahead Kampen – SVZW 3-2

SVZW verliest onnodig in Kampen.

Bekijk hier de fotoreportage

Veel Wierdenaren hadden de reis naar Kampen gemaakt op deze zonnige zaterdag in Maart. Zowel SVZW 1 als 2 moesten aantreden tegen Go Ahead. Helaas verloor SVZW 2 met 2-0 van Go Ahead. Dus zaak voor het 1e om wel de punten mee terug te nemen naar Wierden.

Om 15:00 floot de jonge scheidsrechter Carim Mesbah voor de aanvang van de wedstrijd. SVZW probeert met het vertrouwde combinatie voetbal om gevaarlijk te worden. Go Ahead hanteert veel de lange bal om via de snelle aanvallers direct voor de SVZW goal te komen. In de 6e minuut de 1e corner van de wedstrijd maar deze levert niets op voor SVZW. Vlak daarna de eerst gevaarlijke aanval van Go Ahead maar Harm Jan Tip grijpt goed in. Het schot van Tim Pothast vliegt net over. In de 18e minuut opnieuw een lange bal vanuit de Go Ahead verdediging op Madih Doufikar. Hij houdt de bal even bij zich en legt dan goed terug op Arjan Wiegers, die de bal onhoudbaar in het SVZW doel schiet. Go Ahead heeft door dat SVZW niet goed anticipeert op de lange ballen en gaat door met deze speelwijze. Een paar minuten later het volgende doelpunt voor de thuisclub. Geen enkele SVZW verdediger grijpt echt in, en dan is voor Niek van Enk een koud kunstje om de 2-0 binnen te schieten. Hierna krijgt de thuisclub nog enkele goede kansen op de 3-0, maar gelukkig weet doelman Raymond Beukeveld dat te voorkomen. In de 32e minuut is daar opeens de 2-1 door Yessin Maskoul. Hij klopt zijn tegenstander op snelheid en lobt de bal mooi over keeper Tim Noordman. SVZW beseft dat er mogelijkheden zijn op een betere stand in de wedstrijd. Yessin Maskoul omspeelt zijn tegenstander en geeft een mooie voorzet op Maarten Jansen. Maarten neemt de bal ineens op de slof en deze verdwijnt onhoudbaar in het doel. Prachtig doelpunt van de SVZW topscoorder, waarvan verder niet veel te zien is deze wedstrijd. In de 43e minuut wordt Mirko Zwiers neergelegd in het strafschop gebied. Penalty beslist de scheidsrechter. Mooie kans dus om de 2-0 achterstand nog voor rust om te buigen in een 2-3 voorsprong. Darek Andrzejak neemt plaats achter de bal, maar de Go Ahead doelman stopt zijn poging. In de tweede helft gaat de wedstrijd gelijk op, al is wel meer balbezit voor SVZW. Ook is Go Ahead aanvallend niet meer zo dreigend. De 1e kans in de tweede helft is wel voor de thuisclub, maar Nick Bakker wordt gestopt door Michael Wensing. SVZW krijgt wat kansen en scoort ook via Darek Andrzejak, maar de scheidsrechter keurt deze goal af vanwege buitenspel. Trainer Erik Assink besluit daarna tot een dubbele wissel. Harm Jan Tip en Ferdi ter Avest worden vervangen door Nick de Graaf en Dewi Perik. Even later ook de 1e wissel van de thuisclub; Niek Enk wordt vervangen door Leroy Knol. Het speelbeeld blijft hetzelfde. Veel slordigheden van beide kanten. Yessin Maskoul kopt de bal heel goed in, maar met een fantastische reflex tikt de keeper de bal over. Ook krijgt Go Ahead een goed schietkans maar die levert niets op. In de 75e minuut de 3e wissel aan SVZW kant. Maarten Jansen wordt vervangen door Bas Woesthuis. Bij Go Ahead verlaten Bram van Enk en Nick Bakker het veld om te vervangen worden door Andre Timmerman en Luuc Knul. Dewi Perik gaat goed langs zijn tegenstander maar krijgt de bal net niet bij Yessin Maskoul. Zo langzamerhand komt de wedstrijd in een fase dat je als team ervoor moet zorgen dat je in elk geval nog een punt overhoudt. In 87e minuut is niet iedereen bij SVZW goed bij de les. Luuc Knul staat helemaal vrij voor het doel, en hij maakt dankbaar gebruik van deze mogelijkheid en scoort de 3-2. SVZW probeert nog wel om in de resterende tijd gelijk te komen, maar de thuisclub geeft geen kans meer weg. Verlies dus in een wedstrijd waar veel meer in had gezeten als de SVZW verdediging beter had gereageerd op het spel van Go Ahead. Deze week maar eens goed de koppen bij elkaar steken, want zaterdag komt koploper Berkum naar Wierden, en dan moet je de zaken verdedigend ook goed voor elkaar hebben.

Gerrit Koers.

Scoreverloop:

18e min 1-0 Arjan Wiegers

21e min 2-0 Niek van Enk

32e min 2-1 Yessin Maskoul

40 min 2-2 Maarten Jansen

87 min 3-2 Luuc Knul

Gele kaart ; Bram van Enk en Nick Hendriks van Go Ahead Kampen.

Foto’s te zien via de site van Go Ahead Kampen:
http://www.goaheadkampen.nl/images/20170311_GA1/slides/GA-SVZW%20(151).html