Go Ahead Kampen – SVZW 11-03-2017

SVZW gaat opnieuw op bezoek in Kampen.

Zaterdag 11 maart reist SVZW voor de 2e keer naar Kampen. Dit keer om de strijd aan te binden met Go Ahead Kampen. Hopelijk is de trip dit keer wel succesvol.

Go Ahead is naast KHC de tweede club uit Kampen in de 1e klasse D. Beiden hebben ze niet makkelijk in de 1e klasse D. Go Ahead staat op de 9e plaats met 21 punten uit 16 wedstrijden. Houdt de club deze plek vast, dan is handhaving een feit. Maar Go Ahead zal in de laatste 10 wedstrijden toch nog punten moeten gaan halen, want de concurrentie staat erg dicht bij. Stadsgenoot KHC staat op de 11e plek met 18 punten. Thuis haalde Go Ahead 11 punten uit 7 wedstrijden. Op het eigen veld is Go Ahead dus moeilijk te verslaan. Alleen Berkum wist eenvoudig met 0-5 te winnen op Sportpark Middenwetering. Van datzelfde sportpark kwam de laatste tijd wel trainersnieuws naar buiten. In goed overleg hebben hoofdtrainer Edwin van Nijen en de club besloten om na twee jaar uit elkaar te gaan. Het bestuur heeft als opvolger trainer Stephan Rahantoknam gecontracteerd met ingang van het nieuwe seizoen. Ook zijn er al enkele spelers aangetrokken voor het nieuwe seizoen. Maar de huidige staf en selectie zal er toch voor willen zorgen dat Go Ahead ook in het nieuwe seizoen in de 1e klasse actief is. Op 5 november jl. in Wierden verloor Go Ahead met 3-1. De gastheren hebben dus nog iets goed te maken.

SVZW is van plan om een goede tweede seizoenshelft af te leveren. De derde periodetitel is een prijs die SVZW graag zou willen pakken. Eenvoudig zal dat niet worden, want dan staan er wedstrijden tegen alle topploegen op het programma. Zaterdag 11 maart is de 1e wedstrijdronde in de derde periode. De laatste twee competitie thuis wedstrijden werden allebei gewonnen. Afgelopen zaterdag werd FC Zutphen met 4-2 verslagen. Een verdiende overwinning. Een uitslag die veel hoger had kunnen uitvallen. Want ook in deze wedstrijd werd er slordig met de mogelijkheden omgesprongen. Ontbreekt het de spitsen aan rust voor de goal of is het gebrek aan concentratie? Wie het weet mag het zeggen. Het veldspel ziet er in elk geval goed uit. De spelers weten elkaar goed te vinden, als gevolg van het goede combinatiespel. Op dezelfde voet doorgaan in Kampen is het devies. Dan moet het mogelijk zijn om drie punten te halen tegen deze tegenstander die bezig is aan een wisselvallig seizoen. De wedstrijd op sportpark Middenwetering begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Carim Mesbah.

De overige wedstrijden van 11-03-2017

Berkum – WHC (3)

Deze derby is de topper van deze competitieronde. Sinds afgelopen zaterdag is WHC Berkum gepasseerd op de ranglijst en staat nu op de 1e plaats. Berkum verloor nog geen enkele wedstrijd dit jaar, maar speelde wel 5 keer gelijk. WHC verloor 1 wedstrijd, maar speelde 3 keer gelijk. De vorige wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. De beide tegenstanders zijn erg aan elkaar gewaagd, dus een gelijkspel lijkt een logische voorspelling.

DOS’37 – Bennekom (2)

Bennekom won afgelopen zaterdag heel knap van DUNO. Hierdoor staat Bennekom nu op de 3e plaats op de ranglijst met slechts 1 punt achterstand op WHC. Winnen in Vriezenveen zou Bennekom heel goed uitkomen om dicht bij de 1e plaats te blijven. Door de resultaten na de winterstop staat DOS’37 op mooie plek in de middenmoot. Bij winst wordt die plek nog beter. Dos’37 is thuis moeilijk te verslaan, maar Bennekom gaat dat wel lukken.

DUNO D – Nunspeet (1)

Om aansluiting met de topploegen te houden kan DUNO zich niet veroorloven om deze thuiswedstrijd te verliezen. Maar Nunspeet is een tegenstander die je niet zomaar van de mat veegt. In Nunspeet eindigde de wedstrijd in 0-0. Beide ploegen weten meestal wel te scoren, dus de uitslag zal er nu anders uitzien. DUNO is thuis net even sterker, en gaat 3 punten bijschrijven.

De Esch – KHC (2)

Hekkensluiter De Esch gelooft zelf nog in handhaving. Maar dan lijkt er een wonder te moeten gebeuren. In elk geval moet deze thuis wedstrijd worden gewonnen, anders is de achterstand op KHC al 15 punten. KHC weet dat dit een wedstrijd is waarin er kansen zijn om 3 punten bij te schrijven. Met de kenmerkende passie en inzet weet KHC te winnen in Oldenzaal.

Hulzense Boys – DETO (3)

In deze streek derby is winnen noodzaak voor beide teams. Want beiden staan er slecht voor op de ranglijst. Bij verlies wordt het gat met de veilige 10e plek wel erg groot. Goed voetbal zal er waarschijnlijk niet te zien in deze degradatiewedstrijd. Daarvoor zijn de belangen te groot. Hulzense Boys won de wedstrijd in Vriezenveen. Opnieuw winnen zou de thuisclub goed uitkomen. Zover zal DETO het niet laten komen, maar winnen lukt de bezoekers ook niet.

Vroomshoopse Boys – FC Zutphen (2)

Ook in deze wedstrijd zijn de belangen groot. Winst houdt in dat er aansluiting blijft met de middenmoot. Bij verlies komen de degradatie zorgen wel erg dichtbij. FC Zutphen verloor zaterdag van SVZW, maar liet wel zien dat doelpunten maken niet zo moeilijk is. Doelpunten maken is voor de thuisclub wel een probleem. Beide ploegen maken er een spannende wedstrijd van. Uiteindelijk zal de aanvallende sterkte van FC Zutphen de doorslag geven.

Zaterdag 11 maart staat competitieronde 18 op het programma. De spanning om de 1e klasse D is groot. De strijd om het kampioenschap is helemaal open, met in elk geval nog drie kanshebbers. Maar ook enkele achtervolgers zijn nog niet uitgeschakeld. Onderin is de spanning ook groot, al ziet het er voor de nummers 12, 13 en 14 op de ranglijst erg somber uit. Het kan zomaar zijn dat er zaterdag een nieuwe koploper is. Om 17:00 uur weten we meer, en kan de balans weer worden opgemaakt. Iedereen veel sportief plezier toegewenst.

Gerrit Koers.