SVZW is FC Zutphen de baas (foto’s)

04-03-2017

SVZW is FC Zutphen de baas.

Bekijk hier de fotoreportage van de wedstrijd
Bekijk hier de foto’s van het team van de week

Zaterdag 04 maart stond voor SVZW de inhaalwedstrijd tegen FC Zutphen op het programma. Om precies half drie gaf scheidsrechter Vos uit Warnsveld het beginsignaal voor deze wedstrijd. SVZW begon meteen fanatiek aan de wedstrijd. Er werd druk op de tegenstander gezet. FC Zutphen kreeg de bal niet weg, en in de 3e minuut leverde deze start al succes op SVZW. Darek Andrzejak benutte meteen de 1e kans die hij kreeg. Na deze voorsprong ging SVZW op dezelfde voet voort. Ferdi ter Avest kreeg ook een goede kans om te scoren, maar helaas was hij niet succesvol. Yessin Maskoul ging na een duel met zijn tegenstander onderuit in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Vos zag hier geen overtreding in. In de 9e minuut kreeg FC Zutphen speler Ufuk Dulkaroglu een gele kaart na een overtreding op Ferdi ter Avest. SVZW bleef de sterkste in de wedstrijd en dat overwicht leverde goede kansen op voor Maarten Jansen, Yessin Maskoul en Tim Pothast. In de 21e minuut is er de eerste dreiging van de bezoekers. Maar het schot van Mark Bloemendaal wordt goed geblokt door John Lubbers. Hierna neemt SVZW het heft weer in handen. Darek Andrzejak ziet zijn tweede goal afgekeurd wegens buitenspel. Ook pech voor Maarten Jansen want zijn kopbal gaat via de lat over. Na een goed pass van Ferdi ter Avest kan Darek alleen op weg naar de goal maar zijn schot gaat via de paal naast. Veel kansen in deze fase van de wedstrijd maar geen goals. In de 38e minuut levert het overwicht eindelijk de 2-0 op. Maarten Jansen kopt de bal in een scrimmage voor het Zutphen doel. Met een 2-0 ruststand zoeken de beide teams de kleedkamer op. In de rust besluit trainer Taco Lourens van FC Zutphen tot een dubbele wissel. Thomas Theloesen en Bas Jansen worden vervangen door Huib Achterkamp en Hidde Ruessink. In eerste instantie is het wedstrijdbeeld hetzelfde. Een veel sterker SVZW. Tom Pothast schiet via de lat over. Maarten Jansen mikt de bal net naast. Maar in de 56e minuut is daar opeens de 2-1. Mark Bloemendaal krijgt iets te veel vrijheid, en met een lepe steekbal zet hij Joshua Palm alleen voor doelman Raymond Beukeveld die kansloos is op de inzet van de snelle aanvaller. Schrikken voor SVZW. Het zou toch niet alsnog mis gaan? In 60e minuut lijkt het daar wel op. Want het is opnieuw Mark Bloemendaal die na een mooie actie Joshua Palm een niet te missen kans geeft. En dat doet deze speler dan ook niet en opeens staat er 2-2 op het scorebord. Wel even een lesje in effectiviteit voor SVZW wat de tegenstander laat zien. Twee kansen en ook twee doelpunten. SVZW neemt na de 2-2 het heft weer in handen. Trainer Erik Assink wisselt Yessin Maskoul voor Dewi Perik. Vlak na die wissel de 2e en ook laatste gele kaart van deze wedstrijd. Tim Pothast is de ontvanger. In de 65e minuut scoort SVZW de derde goal van deze middag. Ferdi ter Avest schiet de bal laag en hard in. Het wedstrijdbeeld blijft hetzelfde. Een veel sterker SVZW dat veel balbezit heeft. En ook de nodige kansen. Maar nog geen vierde doelpunt. FC Zutphen blijft loeren op een kans. Mark Bloemdaal komt nog een keer in schietpositie maar Michael Wensing ruimt op voordat de tegenstander tot een schot komt. In de 84e minuut is het Ferdi ter Avest die met een prachtige pass Tim Pothast op weg stuurt naar het doel van de tegenstander. Tim schuift de bal mooi langs doelman Marijn Sangers. 4-2 voor SVZW en daarmee de beslissing in de wedstrijd. Dewi Perik en Darek Andrzejak krijgen nog goede mogelijkheden, maar helpen deze knullig om zeep. Als scheidsrechter Vos voor het eindsignaal fluit is de conclusie een verdiende overwinning voor SVZW. Bijna de hele wedstrijd een overwicht. Alleen is er te weinig gedaan met de vele kansen en mogelijkheden. Zaterdag a.s. gaat SVZW op reis naar Kampen om daar te spelen tegen Go Ahead.

Gerrit Koers

Wedstrijd gegevens.
3 min 1-0 Darek Andrzejak.
38 min 2-0 Maarten Jansen
56 min 2-1 Joshua Palm
59 min 2-2 Joshua Palm
65 min 3-2 Ferdi ter Avest
84 min 4-2 Tim Pothast.

Geel : Ufuk Dulkaroglu (FC Zutphen) en Tim Pothast (SVZW)

Scheidsrechter : M. Vos uit Warnsveld.

Foto’s volgen zsm