SVZW – DETO Twenterand (update foto’s)

SVZW wint verdiend, maar krap van DETO.

Bekijk hier de fotoreportage van de wedstrijd
Bekijk hier de fotoreportage van het Team van de Week

Even na half drie fluit geeft scheidsrechter Maneschijn uit Daarlerveen het beginsignaal voor de derby tussen SVZW en DETO. Het zonnetje schijnt, dus prima omstandigheden om er een mooie wedstrijd van te maken.

In de 3e minuut de 1e corner van de wedstrijd. Ferdi ter Avest neemt deze corner die gemakkelijk verwerkt wordt door doelman Anthony van Zaltbommel van DETO. Direct daarna de eerste aanval van DETO. QaysStayesteh valt na een duel met Michael Wensing in het strafschopgebied. Hij claimt dat het een overtreding was, maar de volgens de scheidsrechter niets aan de hand. Een paar minuten later is het Mirko Zwiers die een prachtige voorzet geeft op Maarten Jansen. Hij kopt de bal keihard binnen en de 1-0 komt op het scorebord. DETO probeert wel om iets terug te doen. Lesley Nahrwold legt de bal goed terug op Frank Smit, maar zijn schot wordt geblokkeerd door Michael Wensing. Hierna zijn er kleine mogelijkheden voor de beide kemphanen. In de 29e minuut is er een wel een grote kans voor DETO. Topscoorder Frank Smit verschijnt alleen voor SVZW doelman Raymond Beukeveld, die een goede redding een huis heeft, waardoor deze poging niets oplevert voor DETO.  Hierna het zelfde beeld, veel voetbal op het middenveld, zonder dat dit grote kansen oplevert. Vlak voor de rust is er nog een grote kans voor SVZW. YessinMaskoul komt vrij voor de DETO doelman, lobt de bal ook mooi over de keeper, maar helaas komt de inzet tegen de lat aan. Met een 1-0 ruststand gaan de beide ploegen naar de kleedkamer.  Het publiek hoopt dat de tweede helft wat meer vermaak zal gaan bieden.

De tweede helft begint met vertraging, omdat er eerst wat reparatie werk aan een doelnet moet worden uitgevoerd. Het spel van SVZW is vooral aan het begin van de tweede helft een stuk beter. Via de zijkanten lukt het regelmatig om een speler vrij te spelen. Helaas leveren de voorzetten niets op.  Ook zijn er schotpogingen van Ferdi ter Avest, Mirko Zwiers en YessinMaskoul. In de 54e minuut de 1e wissel van de wedstijd. Bij DETO verlaat Hans Ouraaha geblesseerd het veld, zijn vervanger is Mark Koetsier. Het duurt tot de 64e minuut voor DETO weer tot een aanval komt in de 2e helft.  Zonder succes voor Nahrwold. Vlak daarna krijgt Ferdi ter Avest een goede kans om te scoren, na een mooie steekpass van Maarten Jansen.  SVZW trainer Erik Assink past in de 71 minuut een eerste wissel toe. DarekAndrzejak wordt vervangen door Tim Pothast. Even later een dubbele wissel door DETO trainer Jos van der Veen.   Mike Kerr en Maarten Booyink worden vervangen door Stan Nijhuis en Aebe Kram. Het niveau van de wedstrijd stijgt niet door deze wissels. SVZW is wel de betere van de twee, maar veel kansen krijgt de ploeg ook niet meer. Hierdoor neemt de spanning wel toe, want de stand is nog steeds 1-0. Er hoeft maar een keer een bal goed te vallen voor DETO, en de stand is weer gelijk. In de 76e minuut krijgt DETO en kans op een doelpunt. Een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal. Specialist Nahrwold neemt plaats achter de bal. Typerend voor het niveau van DETO is de wijze van nemen van deze vrije trap. De bal vliegt zo hoog over, dat de bal zelfs over de ballenvanger in het weiland van de buurman verdwijnt.  Na een overtreding krijgt Bas Woesthuis als enige deze middag een geld kaart van de goed leidende scheidsrechter Maneschijn. Hierna wordt SVZW topscoorder Maarten Jansen vervangen door Dewi Perik. In de laatste 10 minuten probeert  DETO nog wel om in elk geval de gelijkmaker te produceren. Maar de SVZW verdediging, met Michael Wensing en Raymond Beukeveld als uitblinkers, houdt deze middag het doel schoon. Het laatste aanvallende woord is voor SVZW. Bas Woesthuis schiet de bal net over.

Een verdiende overwinning voor SVZW in niet al te hoog staande wedstrijd. Na drie nederlagen op rij, gelukkig weer een overwinning.  Hopelijk is dit het begin van een mooie serie.  Zaterdag 25 februari is er geen competitie programma in de 1e klasse D. Op 4 maart is er een inhaal programma. SVZW ontvangt dan FC Zutphen in Wierden. De inhaal wedstrijd tegen Hulzense Boys staat nu op 15 april op het programma.

Gerrit Koers

foto’s volgen zsm