SVZW verliest met 1-0 van Dos’37

Bekijk hier alvast de fotoreportage

SVZW laat de punten liggen in Vriezenveen

 In de eerste wedstrijd voor SVZW na de winterstop vond gistermiddag de derby tegen DOS’37 plaats, dat een week eerder wel speelde en knap won van GA Kampen, na een 2-0 achterstand. Scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten floot om 14.45 uur voor het beginsignaal en onmiddellijk togen de gasten uit Wierden fanatiek ten aanval, hetgeen in de 2e minuut reeds resulteerde in een grote scoringskans voor spits Dewi Perik na een prima voorzet, de verzilvering bleef uit. Een minuut later bewees DOS’37 doelman Patrick Nitert zijn waarde door het gevaarlijke schot van Ferdi ter Avest succesvol te pareren. In de 8e minuut mocht Dewi Perik het nog eens proberen, dit keer bleef het bij een corner. In die eerste tien minuten wisten de gastheren niet waar ze het zoeken moesten, SVZW viel in een hoog tempo steeds aan, was duidelijk sterker, kreeg een handvol uitstekende kansen echter tot doelpunten leidde het niet. De Vjenner verdedigers hielden zich knap staande, zoals ook in de 13e minuut toen alweer Dewi Perik geen kans zag de score te openen. Daarna ging het tempo bij de Wierdenaren enigszins naar beneden en mocht DOS’37 ook eens aan aanvallen gaan denken. Een mislukte corner in de 25e minuut van Ferdi ter Avest werd even later gevolgd door een uitstekende pass op diezelfde Ter Avest, wiens voorzet op Dewi Perik precies op maat bleek, maar ook dit keer profiteerde de spits niet, zijn inzet ging hoog over het vijandelijke doel. Hoeveel kansen heb je nodig? In de 28e minuut dan een vrije trap voor DOS’37 op zo’n 25 meter van het Wierdense doel, waarbij Ferdi ter Avest te vroeg inkwam volgens de scheids, daar geel voor uitdeelde en de vrije trap over moest. Die werd van richting veranderd, SVZW doelman pakte desondanks maar liet de bal toch los, waardoor Jochem Oude Booijink het laatste zetje gaf en DOS’37 volkomen tegen de verhouding op een 1-0 voorsprong zette. Het zo gevreesde scenario werd weer eens bewaarheid: verzuim je zelf te scoren, dan doet de tegenstander dat wel. Hoe dan ook, SVZW ging niet bij de pakken neerzitten en de meeste Wierdense toeschouwers waren ervan overtuigd dat hun favorieten de boel in het verdere verloop wel recht zouden trekken. Een prima genomen vrije trap van de voet van SVZW speler Karlo Borghuis werd even zo knap gered door doelman Patrick Nitert ten koste van een corner. Goed doorzetten van YessinMaskoul vlak voor rust resulteerde nog in een corner, echter het schot van John Lubbers eindigde in het luchtledige en zo werd de ruststand bereikt met een onterechte 1-0 voorsprong voor de gastheren.

Na rust geen personele wijzigingen en al in de 51e minuut kreeg Dewi Perik een uitgesproken kans om de gelijkmaker aan te tekenen, ware het niet dan zijn inzet hoog over ging. De eerste wissel vond plaats in de 59e minuut, toen trainer Philip Agteres (volgend seizoen SVZW) Stef van der Velden verving voor Maarten Slomp. Onmiddellijk daarna liet Simon Baysoy een vlammend schot los, dat gelukkig voor de Wierdenaren over het doel verdween. SVZW trainer Erik Assink greep in de 63e minuut in door middenvelder Bas Woesthuis te vervangen door aanvaller Darek Andrzejak in een poging naderend onheil te voorkomen. In de 70e minuut kreeg DOS een grote kans om de wedstrijd te beslissen, maar het schot op doel mislukte. In het laatste kwartier van deze derby probeerde SVZW het wel, maar steeds was het net niet, ondanks het overwicht en mede dankzij het goede verdedigingswerk van de Vriezenveeners en ondanks het gemis van de geblesseerde Dennis Boshoeve daar achterin. Een enorme kans in de 80e minuut dan voor invaller spits DarekAndrzejak, zijn kopbal had de 1-1 moeten zijn maar hij mikte te hoog, weg kans. DOS wisselde daarop nog eens door Lennard Mulderij eraf te halen voor Esra Bolte en in de 88e minuut mocht ook Wout Kikkert gaan douchen ten faveure van zijn broer Danny. Meteen daarna kregen de gastheren nog een enorme kans op de 2-0, maar het duurde allemaal te lang en dus bleef het 1-0. Het slotakkoord in de 93e minuut was dan toch nog voor Dewi Perik, toen hij de gelijkmaker op zijn slof had, maar kans zag over te schieten. Een gelukkige overwinning voor DOS’37 derhalve, onnodig puntenverlies voor SVZW, dat zich volgende week kan revancheren als het op bezoek gaat bij Hulzense Boys, aanvang aldaar 14.30 uur. Uw verslaggever geeft door omstandigheden de pen even over aan een deskundige vervanger en zal zich binnenkort terug schriftelijk bij u melden, graag tot dan.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Beukeveld, Wensing, Lubbers, Tip, Zwiers, Borghuis, Pothast, Woesthuis (63eAndrejak), Ter Avest, Perik en Maskoul.