DOS’37 – SVZW 04-02-2017

SVZW  gaat op de derby toer.

Zaterdag 04-02 gaat SVZW op bezoek bij Dos’37 in Vriezenveen. In de weken daarna staan wedstrijden tegen Hulzense Boys en DETO op het programma. 3 derby’s op rij voor SVZW.

Zaterdag 04-02 is SVZW te gast bij DOS’37 in Vriezenveen. Deze wedstrijd stond vorig seizoen ook op het programma, maar toen speelden beide teams nog in de hoofdklasse. DOS’37 staat op dit moment op 7e plaats op de ranglijst. 20 punten werden er behaald in 14 wedstrijden. Dos’37 kwam afgelopen zaterdag wel in actie voor de competitie. In Kampen werd een 2-3 overwinning behaald op Go Ahead. Dos’37 toonde veerkracht en strijdlust, want een 2-0 achterstand werd omgebogen in een 2-3 overwinning. Vooral spits Stef van der Velden deed van zich spreken, want hij scoorde twee maal. Door dit resultaat nam Dos’37 meer afstand van de onderste ploegen die strijden om handhaving.  Winst tegen SVZW kan er voor zorgen dat de positie op de ranglijst nog rooskleuriger wordt.  Voor twee man aan DOS’37 kant is dit  een bijzondere wedstrijd. Ten eerste voor trainer Philip Agteres, want met ingang van het nieuwe seizoen is hij  trainer van SVZW. Ten tweede voor Tom Hegeman. Deze aanvaller volgt zijn trainer, want hij maakt in de zomer de overstap naar SVZW. Beiden zullen echter deze wedstrijd er alles aan doen om de punten in Vriezenveen te houden.  In Wierden verloor DOS’37 met 1-0. Er is dus nog wat goed te maken tegen SVZW.

Afgelopen zaterdag kwam SVZW niet in actie voor de competitie. De thuiswedstrijd tegen FC Zutphen kon helaas niet doorgaan. Er lag nog teveel sneeuw op het veld in Wierden. De gemeente Wierden staat niet toe om de kunstgras velden schoon maken, vandaar deze afgelasting. SVZW zou een oefenwedstrijd spelen tegen CJVV Amersfoort, maar deze wedstrijd ging op het laatste moment niet door, vanwege familieomstandigheden bij de tegenstander. Beetje moeilijk in te schatten hoe SVZW ervoor staat op dit moment. 21-01 werd er wel met 0-4 gewonnen bij SV Urk.  Zeker is wel dat er de nodige tegenstand zal zijn van DOS’37. Gesterkt door de overwinning in Kampen, zullen de gastheren met het nodige zelfvertrouwen aan het duel beginnen. 100% scherpte en inzet is nodig om met 3 punten uit Vriezenveen te vertrekken.  Het is te hopen dat de spelers dat beseffen, want anders draait het weer uit op onnodige nederlaag, zoals dat ook het geval was tegen Bennekom en KHC. Verliezen is nooit fijn, maar verliezen in een derby is het laatste wat je wil.  De aftrap voor deze wedstrijd is om 14:45 uur. Scheidsrechter is de heer Jan van Dijk.

De overige wedstrijden van zaterdag 04-02-2017

Vroomshoopse Boys – Go Ahead Kampen (3)

Een belangrijke wedstrijd voor beide teams. De thuisclub kan de punten goed gebruiken om meer afstand te nemen van de degradatieplekken. Go Ahead moet zien te winnen, anders komt de degradatiezone wel erg dichtbij. Helaas voor beide ploegen, maar er komt geen winnaar uit de strijd.

WHC – DETO (1)

WHC tegen DETO had zomaar een topper kunnen zijn. Maar dat is het nu niet, want DETO is in degradatiegevaar. Zaterdag verloor DETO thuis van De Esch. Er moet snel wat veranderen in Vriezenveen. WHC staat 2e op de ranglijst. Op het eigen sportpark is WHC nog ongeslagen dit seizoen. En dat zal ook zo zijn na de wedstrijd tegen DETO.

FC Zutphen – Hulzense Boys (1)

Ook in deze wedstrijd gaat om punten in de strijd om handhaving. De thuisclub zal zeker voor drie punten gaan, want daardoor komt er meer afstand tot de degradatie plekken.  De bezoekers weten dat ze heel wat punten moeten gaan pakken om zich te handhaven in de 1e klasse.  Gesteund door de eigen supporters moet FC Zutphen in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

KHC – BERKUM (2)

KHC weet dat het elke week  keihard moet werken voor de punten.  Dat doen de Kampenaren elke wedstrijd. Daardoor heeft menige tegenstander het moeilijk tegen KHC.  Berkum heeft een hele goede ploeg en is niet voor niets de koploper. KHC zal ook tegen Berkum weer op de bekende wijze de strijd aangaan, maar Berkum heeft voldoende kwaliteiten om te winnen in Kampen.

De Esch – DUNO D (2)

Zaterdag wist De Esch voor de 2e keer dit seizoen te winnen. Die overwinning smaakt ongetwijfeld naar meer. DUNO D heeft voor de winterstop laten zien dat ze heel goed kunnen voetballen.  De Esch zal in elk geval een week langer moeten wachten op de 3e overwinning. DONO D handhaaft zich door de overwinning in de top van de ranglijst.

Bennekom – Nunspeet (3)

De nummers vier en vijf van de ranglijst tegenover elkaar. Winst houdt in dat de aansluiting met de top in stand blijft. Bij verlies is het voorlopig afhaken, al geldt dit meer voor de bezoekers.  Makkelijk scoren dat kan van beide ploegen  gezegd worden. Voor het publiek kan het mooie wedstrijd worden, die eindigt in een gelijkspel.

 

Speelronde 15 staat op het programma. Het winterweer is voorbij, voorlopig in elk geval. Dat houdt in dat zaterdag weer een volledig programma kan worden afgewerkt. Dat is mooi want anders ontstaat er een rommelige ranglijst. Na zaterdag is het duidelijker hoe de ploegen overwinterd hebben.  Er staan weer mooie wedstrijden op het programma. De derby Dos’37 tegen SVZW. Maar ook Bennekom – Nunspeet is een mooi affiche. Iedereen weer heel plezier bij de wedstrijden in de 1e klasse D.

Gerrit Koers